Kardeşim :( Bi bakar mısınız ?

maria65

No pain , no gain
Kayıtlı Üye
1 Ağustos 2013
121
48
Merhaba benim 5 yaşında bir kardeşim var .Televizyon çok izliyor ve tablette oyun oynuyor. Zaten bir süre sonra bunları vermedikçe saldırganlaşıyor.Oynayın diyeceksiniz 10 kişilik bir evde yaşıyoruz misafir falan derken ilgilenemiyprum ..Zaten saat 8 de okula gidiyorum 5 de eve geliyorum .Oyuncakları getiriyorum sulu boya kuru boya bir müddet oynouyor sonra hemen sıkılıyorOtizm hastalığına dönüşmesinden çok korkuyorum.Bunu önlemek için ne yapmalıyım ?

Donusur...bolca oyun oynayacaksinizzaman gecireceksiniz.bi tanidigim isi gucu birakti kapatti ofisini cocuguyla oyun oynuyor.3 yasinda ve ilgisizlikten otizme gitmis

öyle durduk yere otizme dönüşmez korkma
kardeşine belli saatler arasında tabletle oynayabileceğini bunun dışında ne kadar ağlarsa ağlasın oynayamaycağını ciddi bir şekilde söyle biz küçükken bi ağlama odamız vardı evde biz ağlayınca evdeki büyükler oraya gönderirdi bizi oraya gidince de ilgisini çekicek kimse olmayınca paşa paşa geri dönerdik biraz kuralcı olmakta fayda var :)

Otizme dönüşmez bu yaştan sonra ama ne kadar az oynasa o kadar iyi. Anne babanız sınırlandırmıyor mu belli bir süre ile? Havalar güzelleşti artık bol bol dışarda oynatsanız, hem saldırganlığı gider hem güzel uyur.

Oyy ama yerim yerim ne tatlı bıcır bıcır biseydir şimdi o
Otizm konusunda endiselenme, hem oyle kolay oluncak birsey degil, hemde hala tipta aciklanamayan bazi nedenleri var.
Ama bir krese falan verseydiniz super olurdu. Hem sosyallesmesi, hem de egitimi acisindan.

Bide amcalarımla beraber yaşıyoruz 5 çocuk derken annem hiç ilgilenemiyor

Otizme dönüşmez artık sanırım, 2 ila 5 yaş arasında belirtleri gösteriyormuş. Ama o kalabalıkta 10 kişi yani ee çocuk ilgi göremeyince böyle olmuştur. Bence bir pedagog ile görüşün siz.

Bu çocuk dünde konu açmıştı, bizle kafa buluyor galiba :) hergün hergün kardeşim diye konu açıyorsun kuzum derslerini yapsana.

Ödül olarak verebilirsiniz bir süre tabi anaokuluna gitmesi şart yaşı gelmşş de geçmiş bile. Şunları yaparsan 10 dk oynayabilşrsin şeklinde kısıtlayabilirsiniz

Bu çocuk dünde konu açmıştı, bizle kafa buluyor galiba :) hergün hergün kardeşim diye konu açıyorsun kuzum derslerini yapsana.

Kimseyle kafa bulduğum yok ! Konu açmak yasak mi ve bir üyenin ne konuda konu acacagi size dusmez.Derslerimi de yapiyorum merak etmeyin

Ödül olarak verebilirsiniz bir süre tabi anaokuluna gitmesi şart yaşı gelmşş de geçmiş bile. Şunları yaparsan 10 dk oynayabilşrsin şeklinde kısıtlayabilirsiniz
Annem aslinda gönderecekti ama bir müddet sonra okula gitmekten sıkılabilir diye göndermedi

15 yaşındayım yazdın geçen konunda, sen kardeşini bırak dersine bak. Buraya 18 yaş altı konu açabiliyor mu ayrıca?ocuksun şükret yoksa!!!

Zamani hastaligi olucak bu sanirim..
3yasndaki kuzenimin elinde tablet telefon benden bile iyi oynuyor..
Benim telefonumu aliyor her seyini ezbere biliyor sildim oyunlari
Onlari caydirmak cok zor bu teknolojiden

15 yaşındayım yazdın geçen konunda, sen kardeşini bırak dersine bak. Buraya 18 yaş altı konu açabiliyor mu ayrıTakdoksun şükret yoksa!!!
18yas alti konu acar tabi neden acmasin ?
Konu sahibinin bahsettigi kisi ayni kani tasidigi kardesi. Endiselenmesi haksiz mi? Hemde 15yasindayken bunu dusunuyor. Takdir etmemiz gerek bence tutumunuz cok yersiz olmus

Hergün hergün sıfırdan konu açmak yasak değilmiydi? Aynı konuyu yeniden tekrardan bu sanırım 3. Açışı bu hafta

Kreşe verebilirsiniz hem yararlı bişeyler öğrenir hemde orda tablet vermeyeceklerinden bağımlılığını kaybeder

Annem aslinda gönderecekti ama bir müddet sonra okula gitmekten sıkılabilir diye göndermedi

Bilinçli bir veli düşüncesi olamaz bu.

Ana okuluna giden çocuk okula uyum sağlar, sosyalleşir, paylaşmayı öğrenir.
İletişimle birlikte pek çok olumlu özellik geliştirir.
Yapılan etkinlikler sürekli yeni, çeşit çeşit olduktan sonra neden sıkılsın ki?
Evden çok daha mutlu olacağı bir ortam olur onun için.

Lütfen ciddi ciddi düşünün bunu.

Ayrıca ne kadar ağladığının, saldırganlaştığının bir önemi yok.
Her istediğini bu yolla elde eden çocuk 30 yaşında koca adam olduğunda da
aynı davranış bozukluklarını gösterir. Bunu biliyor musunuz?

Yani aman ağlamasın da her istediği olsun diyerek iyi bir şey yapmıyorsunuz.
Ne onun için ne de kendiniz için.

Katı kurallarınız olacak ve zamanla buna uymayı öğrenecek.

Günde 15 dk gibi bir sınır koymalısınız ve onun dışına ne olursa olsun çıkarmamalısınız.

Ağlar ağlar susar canım.
Böyle böyle çocukların elinde oyuncak oldu büyükler.

Otizm doğuştan bir hastalıktır canım ilgilenilmedi oyun oynanmadı diye dönüşmez.Ama içine kapanık asosyal bir birey olmaması için tabiki ilgi göstermeniz gerekir.Günün belli bir saati elektronik aletlerle oynamasına izin verseniz,geri kalan zamanında da her gün başka biri oyunlar oynasa onla mesela ? Kalabalık bir evdeymişsiniz.Bi gün siz beraber yapboz yapın mesela öbür gün gece yatmadan anneniz masal okusun.Böyle şeylerle elektronik eşyalara olan takıntısın biraz olsun kırabilirsiniz.Ya da yarım gün kreşe falan gönderseniz?

Zaten kardeşiniz 5 yaşındaymış.Acilen iyi kötü bir anaokuluna göndermelisiniz.Hem arkadaş edinmeyi ögrenmesi,hem de biraz bile olsa toplu yaşama bilinci kazanması için bu şart.Hem orda yapacağı aktiveler gelişmesinde çok faydalı olucaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…