Kardeşim askere gidiyor...

Benim de kardeşim geçen sene bu zamanlarda gitmişti askere sağ salim döndü çok şükür .Sizin kardeşiniz de sağ salim bitirir gelir inşallah. çok duygusaldır hemen ağlar ama erkek olduğu için yediremez de kendine :) sanırım bu yüzden bizim onunla gelmemizi istememişti. biz de çok istememize rağmen kendini güçsüz hissetmesin diye onunla gitmedik. belki kardeşinizin ağzını ararsanız o da isteyip istemedğini söyleyecektir size.

kardeşim istiyorsan gel diyordu daha öncesinde ama son bir kaç gündür, herhalde zaman yaklaştıkça, senin için de zor olur önce bizim buraya sonra balıkesire, hem duygusala bağlarsın diyor. ne var bağlayacak canım diyorum ben de.

Eger gercekten aglamiycaginizi biliyorsaniz gidin.
Ama agliycaksaniz gitmeyin derim.
Ki bence agliycaksiniz siz buyutmussunz kardesinizi.
O yuzden gitmeyin.
Erkek erkege dolasirllar en son sizlerden veda ederkenki moral bozuklugu kaybolur.
Siz giderseniz kapidan gecerken yine bi huzun yasanicak.

aynı şeyleri babam da söyledi ama çok daha ağır bir biçimde. ne hanım evladı olması kaldı ne de bizim onu yetiştiremediğimiz...kendisi ceketini alıp çıkmışmış evden, kimse uğurlamamış bunu gururlanarak anlatıyor. gerek yokmuş.

Bence kesinlikle gitmeyin. Kardeşimin yemin törenine ailece gittik onu orda bırakıp geri dönmek hem bize çok zor geldi hemde kardeşime. Askeriyenin kapısından girerken arkasına bile bakamamıştı :KK61: Çok zor günler aklıma geldikçe hala gözlerim doluyor. Hayırlısıyla gider gelir inşallah.

Benim küçük kardeşim ne ara büyüdü de askere gidecek yaşa geldi bilemiyorum...Ama o gün geldi çattı işte...10 gün sonra teslim olacak acemi birliğine. Balıkesir'de yapacak uzun dönem. Size danışmak istediğim bir şey var. Benim annemle babam ayrı yıllardır, dayım bize babalık etmiştir adeta. Dayım birliğine teslim etmeye kendisinin götüreceğini söyledi kardeşimi, ona moral olsun diye araçla beraber gideriz, teslim olmadan önce çevreyi gezeriz sonra beraber gideriz askeriyeye dedi, kardeşim de kabul etti. Ailede başka kimse gelmeyecek diye konuşuldu, malum annem anneannem hepsi çok hassas, son anında kesin ağlarlar ederler çocuğun morali bozulur diye kabul ettik. Fakat ben de çok gitmek istiyorum Balıkesir'e dayım ve kardeşimle. Dediğim gibi annemle babam biz çok küçükken ayrıldı, annem de yıllardır çalışıyor. Biz kardeşimle birbirimize destek olarak büyüdük. Elbette herkesin kardeşi kıymetlidir ama ben onu büyüttüm sayılır, o sebeple annesi gibi hissediyorum kendimi. Teslim olana kdr yanında olup ona destek olmak moral vermek istiyorum, çünkü o da bana çok düşkündür. Onu en iyi benim neşelendirebileceğimi düşünüyorum.

Dayıma bunu söylediğimde sen bilirsin ama bence gelme, senden zor ayrılır diyor. Ama ben zaten onu çok göremedim (şu an ayrı şehirlerdeyiz, ben başka şehirde memur olarak çalışıyorum. ama iki gün öncesinden kardeşimin olduğu şehre gidicem) bari yolda ona eşlik edeyim diye düşünüyorum. zaten birbirimizi özlüyoruz ben başka şehre gittiğimden beri. siz ne dersiniz? özellikle kardeşini, abisini birliğin kapısına kadar geçiren oldu mu? sulu gözlü biri değilimdir normalde hiç ama o an çok duygusala bağlayıp çocuğu da üzmek istemiyorum.

Bence sende git. Önce çevreyi gezersiniz sonra askeriyeye gidersiniz. Duygusal bir ayrılış yaşamamak için şakalar yaparsınız ya da Bir sıkıntısı olursa hemen atlayıp geleceğinizi söylersiniz, hem ilerde telefonla konuşunca, "çarşı izninde şuraya şuraya da gittin mi falan" diye kafasını da dağıtabilirsiniz. Yani ben olsam giderdim.

Kardes diyince akan sular durur bende.gidin, kapidan iceri girene kadar elini tutun.aglarsaniz da aglayin.kardes ya kardes otesi var mi? Can, karindas, dert ortagi...sag salim yapar da gelir insallah.

Bence kesinlikle gitmeyin. Kardeşimin yemin törenine ailece gittik onu orda bırakıp geri dönmek hem bize çok zor geldi hemde kardeşime. Askeriyenin kapısından girerken arkasına bile bakamamıştı :KK61: Çok zor günler aklıma geldikçe hala gözlerim doluyor. Hayırlısıyla gider gelir inşallah.

yemin törenine hep beraber gideceğiz canım, öyle bir günde ailesi olarak yanında olacağız. ama ilk teslim anında da gitmek istiyorum ben. teşekkürler =)

Kardes diyince akan sular durur bende.gidin, kapidan iceri girene kadar elini tutun.aglarsaniz da aglayin.kardes ya kardes otesi var mi? Can, karindas, dert ortagi...sag salim yapar da gelir insallah.

çok teşekkür ederim canım. dayımla daha yeni konuştuk, bana kalırsa burda kardeşin gittikten sonra annenle anneannenin sana daha fazla ihtiyacı olacak çünkü daha şimdiden çok duygusallar, sürekli ağlıyorlar diyor. bilemiyorum hiç...

Bence sende git. Önce çevreyi gezersiniz sonra askeriyeye gidersiniz. Duygusal bir ayrılış yaşamamak için şakalar yaparsınız ya da Bir sıkıntısı olursa hemen atlayıp geleceğinizi söylersiniz, hem ilerde telefonla konuşunca, "çarşı izninde şuraya şuraya da gittin mi falan" diye kafasını da dağıtabilirsiniz. Yani ben olsam giderdim.

aynen ben de bu sebeplerle gitmek istiyorum ama dayımla daha yeni konuştuk ve bence gelmemen daha iyi olur, hem annenle anneannenin kardeşin gittikten sonra senin desteğine daha çok ihtiyaçları olacak diyor. afam karıştı iyice...

çok teşekkür ederim canım. dayımla daha yeni konuştuk, bana kalırsa burda kardeşin gittikten sonra annenle anneannenin sana daha fazla ihtiyacı olacak çünkü daha şimdiden çok duygusallar, sürekli ağlıyorlar diyor. bilemiyorum hiç...
Tamam o zaman ilk once bir guzel ugurla kardes ini.duayla sevgiyle ugurla.sonra o vefakar, cefakar anneciginin yanina git.sonra tekrar ise donersin.10 gunluk bir izin alabilirsin umarim.

yemin törenine hep beraber gideceğiz canım, öyle bir günde ailesi olarak yanında olacağız. ama ilk teslim anında da gitmek istiyorum ben. teşekkürler =)

Hayır demek istediğim biz kardeşimi gönderirken otobüse bindirip tek gönderdik. Yaklaşık 2 ay sonra yemin törenine gittik alıştığımızı sanırken orda bırakıp dönmek ilk gidişinden çok daha zor geldi. İnanın otobüse binip gitmesi hem onun hem sizin için çok daha iyi.

X