Kardeşim askere gidiyor...

TheQueeninthenorth

Guru
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2010
11.092
19.396
Benim küçük kardeşim ne ara büyüdü de askere gidecek yaşa geldi bilemiyorum...Ama o gün geldi çattı işte...10 gün sonra teslim olacak acemi birliğine. Balıkesir'de yapacak uzun dönem. Size danışmak istediğim bir şey var. Benim annemle babam ayrı yıllardır, dayım bize babalık etmiştir adeta. Dayım birliğine teslim etmeye kendisinin götüreceğini söyledi kardeşimi, ona moral olsun diye araçla beraber gideriz, teslim olmadan önce çevreyi gezeriz sonra beraber gideriz askeriyeye dedi, kardeşim de kabul etti. Ailede başka kimse gelmeyecek diye konuşuldu, malum annem anneannem hepsi çok hassas, son anında kesin ağlarlar ederler çocuğun morali bozulur diye kabul ettik. Fakat ben de çok gitmek istiyorum Balıkesir'e dayım ve kardeşimle. Dediğim gibi annemle babam biz çok küçükken ayrıldı, annem de yıllardır çalışıyor. Biz kardeşimle birbirimize destek olarak büyüdük. Elbette herkesin kardeşi kıymetlidir ama ben onu büyüttüm sayılır, o sebeple annesi gibi hissediyorum kendimi. Teslim olana kdr yanında olup ona destek olmak moral vermek istiyorum, çünkü o da bana çok düşkündür. Onu en iyi benim neşelendirebileceğimi düşünüyorum.

Dayıma bunu söylediğimde sen bilirsin ama bence gelme, senden zor ayrılır diyor. Ama ben zaten onu çok göremedim (şu an ayrı şehirlerdeyiz, ben başka şehirde memur olarak çalışıyorum. ama iki gün öncesinden kardeşimin olduğu şehre gidicem) bari yolda ona eşlik edeyim diye düşünüyorum. zaten birbirimizi özlüyoruz ben başka şehre gittiğimden beri. siz ne dersiniz? özellikle kardeşini, abisini birliğin kapısına kadar geçiren oldu mu? sulu gözlü biri değilimdir normalde hiç ama o an çok duygusala bağlayıp çocuğu da üzmek istemiyorum.

ben okurken agladim bence gidin huzunlu ayrilsaniz bile onunda bir guzelligi hatirasi kalacaktir ben olsam giderdim hayirlisiyla bitirip kavusmayi nasip etsin rabbim saglicakla ins

Gidin tabi mutlaka sonuçta hüzün olacak yine içiniz de kalmasın gidin beraber gezin tozun ama sakın nasıl bitecek bi dahs nasıl görüşücez vs konuşmayın

ben okurken agladim bence gidin huzunlu ayrilsaniz bile onunda bir guzelligi hatirasi kalacaktir ben olsam giderdim hayirlisiyla bitirip kavusmayi nasip etsin rabbim saglicakla ins

teşekkür ederim...ben de çok hassasım bu ara. kesin hüzünlü bir ayrılık olacak ama acaba onu çok etkiler mi çok mu mutsuz olur, ben gitmesem de erkek erkeğe dayımla daha mı dinç durur acaba diye düşünmeden edemiyorum, kararsızım...

Ben eşimi de kardeşimi de kışlanın kapısına kadar goturdum.
Ellerinizle teslim etmeniz, o son bikaç saati beraber geçirmeniz daha anlamlı oluyor.
Bence gidin çünkü ha evde vedalaşmışsınız ha orda, üzüntü aynı üzüntü. Ama içiniz daha rahat eder bu sekilde.

Canim allah hayirli teskereler almayi nasip etsin benim kardesim abim yok ama sevgilim askerde oda uzun donem gitti 46 gunumuz kaldi sana anlatiyim gidip gitmemekte karar senin . Biz sevgilimi ailesi akrabalariyla terminalden gondermistik cok zordu inan birligin onunden ayrilmak daha bir zordur eminim ben dayanamaz aglardi (hala her gun telefonda agliyorum dusun ) kendine gercekten sahip cikip aglamazsan git aglarsan moral bozuklugu oluyor onlarada :)​

Gidin gidin. :) Dun ben de biraz tepem atikti kardesimle epey agiz dalasi yaptim. Sonrasinda cok uzuldum, pisman oldum. Gittim sarildim, aglastik bir de. :))

Kardes sonucta cok degerli. Sen annenler kadar asiri hassas degilsindir yani en azindan onun etkilenmemesi icin biraz daha dik durursun. Gezersiniz orayi gule eglene. Balikesir de hem gayet guzel bir yer. Hiiiiiccc kafana takilmasin. Benim arkadaslarimdan o civarda yapanlar var, cok guzel yerler diyorlar.

Ben olsam giderdim yani, sen kardesin ve dayin olarak gezersiniz.

aynen bu duygu var bende işte, kendim görürsem , o an yanında olursam içim rahat edecek. zaten şu anda da uzaktayız, o teslim olmadan bir iki gün önce gidip onu evden yolcu etmekle içim hiiç rahat etmeyecek. ama babam ısrarla gitme diyor. kendisi bile gitmiyor, dayın rica etti götürmek istedi o götürsün diyor. işine geldi işte, bu iş de üzerinden kalktı.

değil mi, kardeş bambaşka...kardeşlikten de öte evlat gibi seviyorum onu :) tuhaf bir duygu ama öyle. yalnız büyüdük biz, birbirimize sarıldık herşeyde hep. babama çok kızgınım askere giderken de onu yalnız bıraktığı için. şimdi bana senin ne işin var erkek erkeğe gitsinler hanım evladı yetiştirmeyin şu çocuğu diyip duruyor...hanım evladı değil o, çok güçlü. biz birbirimizden güç buluyoruz ama anlayana...

sağol canım, size de hayırlı tezkereler şimdiden. burdan giderken o ortam olacak bizde de zaten, annem anneannem ikisi çok hassaslar. ama ben onlardan biraz daha kuvvetliyim.daha sağlam dururum diye düşünüyorum.bakalım...

Tesekkur ederim canim bence sende git ama aglama :)

Kıyamam ya okurken ben duygulandım.. Ne kadar güzel bir bağınız var kardeşinizle.
Bence de gidin yanında olun moral olur onada, sizinde içiniz rahat eder

ben eşimi otogardan uğurladım.
daha doğrusu otobüse binmesini görmemi istemedi.
otogara bıraktım geldim...
şimdi olsa yine öyle yaparım.

balıkesir merkezde mi yapacak?

ben eşimi otogardan uğurladım.
daha doğrusu otobüse binmesini görmemi istemedi.
otogara bıraktım geldim...
şimdi olsa yine öyle yaparım.

balıkesir merkezde mi yapacak?

ben de nişanlımla bir gün önce vedalaştım. fakat bu kardeşim ve üstte bahsettiğim durumlardan ötürü kendimi ondan sorunlu hissediyorum. bakım okulunda, merkezde değilmiş.

ben de nişanlımla bir gün önce vedalaştım. fakat bu kardeşim ve üstte bahsettiğim durumlardan ötürü kendimi ondan sorunlu hissediyorum. bakım okulunda, merkezde değilmiş.
merkez orası :)
yani çarşıya uzak ama şehre çok uzak sayılmaz tek arabayla gider çarşı izninde.
siz bilirsiniz, bence dayınızla gitsin derim ben.
ama yemin törenine gelin

Eger gercekten aglamiycaginizi biliyorsaniz gidin.
Ama agliycaksaniz gitmeyin derim.
Ki bence agliycaksiniz siz buyutmussunz kardesinizi.
O yuzden gitmeyin.
Erkek erkege dolasirllar en son sizlerden veda ederkenki moral bozuklugu kaybolur.
Siz giderseniz kapidan gecerken yine bi huzun yasanicak.

Benim de kardeşim geçen sene bu zamanlarda gitmişti askere sağ salim döndü çok şükür .Sizin kardeşiniz de sağ salim bitirir gelir inşallah. çok duygusaldır hemen ağlar ama erkek olduğu için yediremez de kendine :) sanırım bu yüzden bizim onunla gelmemizi istememişti. biz de çok istememize rağmen kendini güçsüz hissetmesin diye onunla gitmedik. belki kardeşinizin ağzını ararsanız o da isteyip istemedğini söyleyecektir size.

benimde kardeşim asker.temmuzda gelicek allahın izniyle.bizde terminelden uğradık nerden uğrlarsanız uğurlayın ağlamadan olmuyor sarılıp dakikalarca ağladımki ağlamıcam diyordum hiç.çok büyük bir gurur ayrılık özlem allahım herkese hayrılı teskereler nasip etsin.bence gidin derim çok büyük özlem duyuyor insan bol bol geçirin vakit.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…