Kardeşe olan kırgınlığım 😔

Benim erkek kardeşim bekar ve o da öyle soğuk işi düşmeden aramaz. Ki maddi manevi hep destek olduk ablamla.Benim bu yönde bir beklentim yok artık. Ablam gibi değil erkek kardeşim. Erkekler farklı oluyor kız kardeş gibi değil. Ki dediğim gibi benim ki bekar yani hemen yengeyi suçlamamak lazım belki erkek kardeşin tercihi budur
Benim erkek kardeşim ,bekarken hiç böyle değildi . Biz maddi manevi herseyimizi paylaşır çok eğlenir sirdaslik yapardık . Samimiydik . Evlenince mesafe koymaya başladı soguk olmaya başladi. Ki bende zamanında evlilik yaşadım ,elimi ne ailemden ne de ondan çektim yapabildiğim kadarıyla uzaklasmadim yani .

Herşeyi Haber versinler demiyorum ki ben onlara. Benim gelinle aramda hicbisi yok laf söz bile olmadı, klasik muhabbet bizdeki onunla. Ve herseylerine koşarım ederim . Hastalandilar geçenlerde işten çıktım geleyim dedim evlerine almadılar herekmyok diye , insan ihtiyaç anında en yakınlarını yanında olsun ister , maddi manevi ama gelin uzak tuttu gerek yok felan diye , bilerek karıştırmak istemedi . Sonrasında da Herkes kendi halinde yaşar hayatını. Benim kurduğum bişi de yok kafamda .
Bu sitedeki konuları yorumları biliyorsun. Kaynana görümce elti sorunları bitmiyor. Sizin gelin de sınırımı baştan çizeyim demiş demek ki. Yani eşinin ailesiyle mesafeli olmak istiyor. Olabilir çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Evlenmiş insanların biraz mesafeli olması normal. Hatta gerekli de bence. Üzülmeni anlıyorum hak da verdim gerçekten ama büyüdükçe şartlar durumlar değişiyor. Çocukluktaki gibi kalmıyor hiç bir şey. Zamanla yakınlaşabilirsiniz de. Belli olmaz.

Cok haklisin. Kardesin demek ki kiymet bilmeyen biri. Bencil. Vb. Bence bi daha merhaba merhaba. Derdine bi seyine sakin kosma. Bak benzer seyleri yasamis biri olarak soyluyorum. Ne hali varsa gorsun. Merhaba merhaba. Naber derse sana ayni tondan cevap ver o kadar. Ilk sen sorma. Yumusak davrandikca sen kotu hissedeceksin cunku karsindaki seni bi kaynak gibi goruyor, abla gibi degil. Yuz verdikce daha da talep edecek. Ama asla sana vermeyecek. Hic yumusama, uzme kendini de.

Bu sitedeki konuları yorumları biliyorsun. Kaynana görümce elti sorunları bitmiyor. Sizin gelin de sınırımı baştan çizeyim demiş demek ki. Yani eşinin ailesiyle mesafeli olmak istiyor. Olabilir çok muhabbet tez ayrılık getirir derler. Evlenmiş insanların biraz mesafeli olması normal. Hatta gerekli de bence. Üzülmeni anlıyorum hak da verdim gerçekten ama büyüdükçe şartlar durumlar değişiyor. Çocukluktaki gibi kalmıyor hiç bir şey. Zamanla yakınlaşabilirsiniz de. Belli olmaz.
Toplumda ve bu sitedeki olayları biliyorum okuyorum dediğiniz gibi , ama İnanın gelinle ilk zamandan beri yuzgoz oldigum yok. Karışmam ama buluttan da ne kapatrsa gelin o da ayip yani. Ee ne bekliyor yani gelin, kardeşimize de selam vermeyelim mi ben anlamadım ki . Herşeyi gelin mi kontrol edecek yönetecek. Ki.kaldi ki kendi evlerinde zaten istediği gibi yönetiyor. Biraksinda kardesimle de arama mesafe koymasın . Ayrıca bunu isteyen tek gelin de değil .kardesimde öyle . Beni üzen zaten kardeşimin bunu destekler tarzda davranmasi. Benimde gönlümü alsa bir abla.olarak hatirnaz gutse,bişi beklemem zaten . Aslında aileme de öyle de işte ben üzülüyorum bana olan muameleye

Merhaba hanımlar . Nasılsınız. Benim bir kırgınlığım var sizinle.dertlesmek ve nasıl bir tavır almam gerekeceğini bilmediğimden fikir almak için yazıyorum. Benim erkek kardeşim var ve evlendi yaklasik 3 sene önce, bu süreçte Yaptığı hal.ve hareketlerden dolayı çok.kirginim. saygısızlık etti küfür etti olarak değil ama halbuki ben hep.onu önde tuttum kırılmasın incinmesin eksiğini gedigini gozettim ,her zaman maddi olarak destek verdim okuttum babamla birlikte hatta babamdan gizli bile yaptım kimyeyerki okusun diye ,manevi olarakta hep derdini dinledim koştum, ben evlendim ama yine de elimi üstünden çekmedim ,herşeyimi onla dertlestim ki kendini dışlanmış hissetmesin diye , değer gösterdim her gittiğim yerde ve hayattinda .daha birçok şey bir abla olarak yaptım . sakın yanlış anlamayın Bir beklentim veya karşılık olduğundan asla değil ama bende bir abla.olarak.deger görmek , nasılsın abla diye hal hatır sorulmasını beklerdim . He sormasina sorar ama el gibi ,anne ve babamin yanında göstermelik . Yapmacık ve sormuş olmak için , ben boşandım bu süreçte o zaman bile soğuk ve yapmacık ilgilendi ilk zamanlar sonrası el gibi gelir gider, Yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kırgınım ya hemde çok 😔
Bakin kizkardesler arasindaki bağlar her zmaan cok daha gucludur paylaşım cok fazladir kiyafetten en kucuk en buyuk sirra kadar. İste evliliklerde sorunlar genelde ablalarin kardeslerden bu beklentisi yuzunden sorun cikiyor. Erkek kardese abiye bu kadar duskun olunmaz. Bakin can verilir sevilir sayilir ama ciddi anlamda soyluyorum evlendikten sonra ister istemez bir mesafe konulmasi gerekiyor. Tabiki telefonla aranikir hal hatir sorulur anne evinde bazen gorusulur bulusulur. Zor zamanda destek olunur o cok ayri. Ama burda cogu acilan konular gorumcelerin erkek kardese cok duskun olmasi.benimde kardesimle aram cok iyidir maddi manevi okurken hep pesinden kostum evlendim hesabina cogu zaman para gonderdim. Evlendi oda. Arada ararim. Esini sorarim. Nadir yemege cagiririm esiyle. Onlarda arada cagirir.calisiyorlar zaten biz kendimiz soyleriz aman gelme esinle vakit gecir karini al cikin gezin ne yapacaksiniz diyorum annemlere gelip. Destege ihtiyaciniz var su donem tabiki anliyorum arada kahve icmeye cagirabilirsiniz mesela

Son düzenleme:
Ya yok ,icazet anlamında değil demek istedigim. Yanlış anlasildim galiba. Bu bir çeşit paylaşmak ... Herşeyi anlatsın demiyorum ki ,işiyle ilgili bir gelişme olsa da öyle ,geçenlerde bir iş almış ve ben bunu bir baskasindan duydum hayırlı olsun kardesinde su isi almis diye .ben haberim yok dedim kaldım öylece. Ama ben aynı şeyi yapsam hiç anlatmiyon diye hayiflanir , kendisi benden bekler ama anlatmamı herşeyi ,kendisi niye anlatmiyo diyorum kendi kendime
Güzel kalpli uye. Ben kendımı anlatamadım aslında
Nıyetınız o degıl bılıyorum
Ben sadece Hanı ben ve benım tarzımdakı ınsanlar boyle haber etmeyi paylasmayı, bu sekılde algılıyoruz o yuzden ketumuz. Yani bız sızın ıyı niyetinizı anlamıyoruz ama yanlıs da anlamıyoruz

Sizde bızım hassasiyetımızı anlamıyorsunuz
🥹Kırılacagınız bısey degıl hani bu.
Kastımızdan yapmıyoruz
Onu demek ıstedım

Güzel kalpli uye. Ben kendımı anlatamadım aslında
Nıyetınız o degıl bılıyorum
Ben sadece Hanı ben ve benım tarzımdakı ınsanlar boyle haber etmeyi paylasmayı, bu sekılde algılıyoruz o yuzden ketumuz. Yani bız sızın ıyı niyetinizı anlamıyoruz ama yanlıs da anlamıyoruz

Sizde bızım hassasiyetımızı anlamıyorsunuz
🥹Kırılacagınız bısey degıl hani bu.
Kastımızdan yapmıyoruz
Onu demek ıstedım
Sizi anlıyorum .öyle olabilirsiniz , sizi bilemem de ama bizim gelin ,kendi istediği kişilere işine geldiginde böyle davranmiyor , çünkü olaylar yaşananlar ortadA. Ben zaten gelinin böyle olduğunu anlıyordum benim derdim kardeşimin kırması.

Bakin kizkardesler arasindaki bağlar her zmaan cok daha gucludur paylaşım cok fazladir kiyafetten en kucuk en buyuk sirra kadar. İste evliliklerde sorunlar genelde ablalarin kardeslerden bu beklentisi yuzunden sorun cikiyor. Erkek kardese abiye bu kadar duskun olunmaz. Bakin can verilir sevilir sayilir ama ciddi anlamda soyluyorum evlendikten sonra ister istemez bir mesafe konulmasi gerekiyor. Tabiki telefonla aranikir hal hatir sorulur anne evinde bazen gorusulur bulusulur. Zor zamanda destek olunur o cok ayri. Ama burda cogu acilan konular gorumcelerin erkek kardese cok duskun olmasi.benimde kardesimle aram cok iyidir maddi manevi okurken hep pesinden kostum evlendim hesabina cogu zaman para gonderdim. Evlendi oda. Arada ararim. Esini sorarim. Nadir yemege cagiririm esiyle. Onlarda arada cagirir.calisiyorlar zaten biz kendimiz soyleriz aman gelme esinle vakit gecir karini al cikin gezin ne yapacaksiniz diyorum annemlere gelip. Destege ihtiyaciniz var su donem tabiki anliyorum arada kahve icmeye cagirabilirsiniz mesela
Bu dediklerinizi bende yapıyorum . Ki bende çalışıyorum evlerine gece gündüz gidecek vaktim de yok . Bu düşkünlük değil ki ama , arada arayıpta abla nasılsın bı ihtiyacın var mı , ayrıldın zor zamanlar geçirdin ben hep destekçi im demekti beklentim . Evet ilk ayrildigimda ailemde yanımda olduğu için onlara göstermelik geldi gitti ama sonrası yok. Klasik ev ziyaretleri el.gibi. anlatamadım galiba ben derdimi 😔

Cok haklisin. Kardesin demek ki kiymet bilmeyen biri. Bencil. Vb. Bence bi daha merhaba merhaba. Derdine bi seyine sakin kosma. Bak benzer seyleri yasamis biri olarak soyluyorum. Ne hali varsa gorsun. Merhaba merhaba. Naber derse sana ayni tondan cevap ver o kadar. Ilk sen sorma. Yumusak davrandikca sen kotu hissedeceksin cunku karsindaki seni bi kaynak gibi goruyor, abla gibi degil. Yuz verdikce daha da talep edecek. Ama asla sana vermeyecek. Hic yumusama, uzme kendini de.
Galiba kıymet vermeyen biri imiş onu anladım 😔 canı gonulden ilgilenmedi değer göstermedi. Bend öyle yapicam bundan sonra

Öz elestiri yaptinizmi acaba.yqnlis anlamayın farkında olmadan da kalp kırmış yada kendinizden uzaklaştırmis olabilirmisiniz.mrsela biz evlendik eşimle ilk sene vakit geçirmek aşırı güzeldi bırakın arkadaşları aileye bile vakit ayirmamisiz.zaten kış dönemi calisiyoruz hafta sonları da birlikteyiz ailesinden kurtarabilirsek canımızı.(Her hafta geldiler.firsat vermediler ki evliliğin tadını çıkaralım.) Neyse görümcem birkeresinde X evlendi yegenlerinin yuzunu unuttu dedi.baska bir zaman başka bir laf vurdu eşim yavaş yavaş soğudu şimdi o ablası ile hiç gorusmez numarasini bile sildi.sorsan ben yaptım derler ama eşim uzaklasti
Ben hiç öyle olmadım . Ki ilk yıllarında evlerine gitmedim bile doğru düzgün , şuanda da öyle çalıştığım için zaten vaktim.yok olsa da gitmem sık sık. Kıymet bilmedikleri için anlamadılar bile bu yaptiklarimi

Merhaba hanımlar . Nasılsınız. Benim bir kırgınlığım var sizinle.dertlesmek ve nasıl bir tavır almam gerekeceğini bilmediğimden fikir almak için yazıyorum. Benim erkek kardeşim var ve evlendi yaklasik 3 sene önce, bu süreçte Yaptığı hal.ve hareketlerden dolayı çok.kirginim. saygısızlık etti küfür etti olarak değil ama halbuki ben hep.onu önde tuttum kırılmasın incinmesin eksiğini gedigini gozettim ,her zaman maddi olarak destek verdim okuttum babamla birlikte hatta babamdan gizli bile yaptım kimyeyerki okusun diye ,manevi olarakta hep derdini dinledim koştum, ben evlendim ama yine de elimi üstünden çekmedim ,herşeyimi onla dertlestim ki kendini dışlanmış hissetmesin diye , değer gösterdim her gittiğim yerde ve hayattinda .daha birçok şey bir abla olarak yaptım . sakın yanlış anlamayın Bir beklentim veya karşılık olduğundan asla değil ama bende bir abla.olarak.deger görmek , nasılsın abla diye hal hatır sorulmasını beklerdim . He sormasina sorar ama el gibi ,anne ve babamin yanında göstermelik . Yapmacık ve sormuş olmak için , ben boşandım bu süreçte o zaman bile soğuk ve yapmacık ilgilendi ilk zamanlar sonrası el gibi gelir gider, Yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kırgınım ya hemde çok 😔
Kardeşinize duygu ve düşüncelerinizi paylaşmak daha iyi olur sizi rahatlatır diye düşünüyorum. Ne yazıkki kardeş de olsa nankör olabiliyor bazen insanlar, en çok kime fedakarlık yaptıysan kendinden ödün verdiysen hep o yaralar yorar seni

Kardeşinize duygu ve düşüncelerinizi paylaşmak daha iyi olur sizi rahatlatır diye düşünüyorum. Ne yazıkki kardeş de olsa nankör olabiliyor bazen insanlar, en çok kime fedakarlık yaptıysan kendinden ödün verdiysen hep o yaralar yorar seni
O kadar doğru ki dediğiniz.ben isterdim ki biraz ilgi destek alaka. Sonuçta kardeş yani. Allah esirgesinde başıma bişi gelse kardeş koşar demek önemli ,he bizimki de göstermelik gelir gider. Çünkü yaşadım bunu boşandığım yıllarda .

Canim benim, seni çok iyi anlıyorum.
Maalesef şöyle ki insanlar iyilik görünce bu illaki minnet duyacaklar, o iyiliğin değerini bilecekler, yada işte kardeşlerinin ve ailesinin değerini bilecekler anlamına gelmiyor.
Bir de şöyle bir söz duymuştum vede doğru olduğuna gerçekten inanıyorum. "Baştan jest olarak algılanır yaptığınız iyilikler, zamanla sizin görevinizmiş gibi görünürler".
Buda tabii karaktere bağlı olarak eğer çokta iyilik bilen birisi değilse karsi taraf sizin yaptığınız iyiliklerin karşısında minnet duymayida bırakıyorlar. Yada bana ne yapmasaydı ben onu zorlamadım ki diye bir düşünceleri oluyor ya bilinç dışlarına ya bilinç altlarında bence.
Dolayısıyla aslında uzun lafın kısası burası gerçekten yalan dunya...o yüzden de Allah korusun, yeri geliyor sevdiklerimizle, yeri geliyor çocuğumuzla, eşimizle vs maddi manevi sinanabiliyoruz.
Ama içinizi rahatlatmak amacıyla bunları kardesinize söyleyin. Belki de duymak aklını başına getirebilir.

O kadar doğru ki dediğiniz.ben isterdim ki biraz ilgi destek alaka. Sonuçta kardeş yani. Allah esirgesinde başıma bişi gelse kardeş koşar demek önemli ,he bizimki de göstermelik gelir gider. Çünkü yaşadım bunu boşandığım yıllarda .
Sizin adınıza üzüldüm umarım bu süreci kolaylıkla atlatırsınız. Beklentiye girmemek lazım madem böyle gösterişten ibaret kardeşlik yapıyorsa. Üzerinde çok emeğiniz olmuş. Elimize versek kolumuzu kaptırıyoruz. Bazı iyilikler, fedakarlıklar yapmasaydin , niye yaptına dönüşür ve sanki bu o kişinin vazifesiymiş gibi görülür

cok gereksiz bir fedakarlikta bulunmuşsunuz haliyle simdi de cok gereksiz bir beklentiniz var.
siz de küçükmüssunuz ama sanki annesi gibi ona emek ver butce ayirmissiniz. simdi de anne gibi ilgi alaka bekliyorsunuz.
benim ablamla aram iyidir, cocuklugumuz beraber oynayarak ayni kitaplari okuyarak gecti, ayni donemde uni okuduk beraber sehirler gezdik. sonra o evlendi 10 yıldır falan coluga cocugq karıştı.
hala aramiz iyi ama ben de "nasilsin ablacigim iyi misin, her sey yolunda mi, yegenimin atesi var demistin nasıl oldu, yapabileecgim bir seye var mi, biseye ihtiyacin var mi" falan demem yani. o da beni arayip benzer sorulari sormaz. iki ayda bir görüşürüz, ayda bir telefon konusuruz birde story falan paylasiriz instadan. bu yani :)
ha benim derdim olur (mesela gecen aylarda büyük bir derdim vardi) aradim anlattim rahatladim. sagolsun dinledi, sonradan o aradi bir gelisme var mi diye.
oldu bitti yani.
hic de beklentim yok zor animda gelsin her an benimle ilgilensin falan diye. ha öyle bir beklentim olsa zaten çağırırdim bir sekilde gelirdi. o da ayni sekilde cagirsa, kendimi ayarlayip gitmeye calisirim.
bence gayet ideal bir iliski:)
sizde de hem farkli cinsiyet hem arada yas farki var. ayni cocuklugu bile paylaşmamissiniz. konusacak cok şeyiniz de yoktur. neden arasın ki sizi zirt pirt?
ayda bir arama - birkac ayda bir baba evinde denk gelis bence normal.
beklentilerinizi azaltin - hayatınızın kalaninda da bu kadar verici olmayin.

Daha önceki bazı mevzularda konuştum ama o öyle olmadığını ve kendilerini savunucu cümleler kurarak geçiştirdi. Sen deseydin ben ihtiyacını gorurdum tarzında cümleler kurdu . Ama ben demeyle el de yapar bana yakınlık Anneme kısmen konu oldukça dayanamadım kızdığıi.ve kirildigimi söyledim o da bişi demedi.
İçinden gelmiyordur, bazı insanlar siz ne kadar verici de olsanız verici olmaz. Yapıları, fıtratları böyle oluyor bence. Arkadaşlık ilişkilerinde de böyle insanlar var..O yüzden çok da takılmayın, siz de artık çok verici olmayın..

Sebep yok ,evlendiği için mesafeli duruyor , karısı laf etmesin diye galiba , çünkü olaylar onu gösteriyor.benle bir saatlik bin yere gitse karısı hemen arar ya nerde kaldin der ya da bişi bahane eder ya da mesaj atar felan yani. Bazı şeyler o kadar belli oluyor ki . Kendileri göstere göstere yapmazlar zaten bu mesafeyi ama olaylar bunu gösteriyor ,benim uydurmam değil . Örneğin Bir ortamda otururken konuşulurken ,karısı Sürekli ,biz öyle değiliz biz böyle sevmeyiz tarzında ayrımcılık yapıyor kendilerine veya bı yere gideceklere veya bir konu olacaksa ,insan paylaşır dimi bunlarda o yok anlatmazlar hep.gizli saklı hallerindeler . Sanki biz bişi isteyece ya da bizde gidecez diycem ki demem bile peşlerine düşmem yani bişi de beklemem ama onlar öyle
Ya görümcelere gelini suçlamak otomatik yüklenen özellik mi? Kardeş sizle mesafeli siz gelinin yüzünden diyorsunuz! Eşek kadar herif kendi kararını kendi verir demek ki istemiyor samimi olmak! Dolaylı yoldan gelin sebeb olsa bile suçlamanız gereken kardeşiniz ! Aklı fikri yok mu diye ? Hemen suçla gelini akla kardeşi.

Bu yeni olan bisiler değil ki ,konu geçtikçe ilettim bazen ama geçiştirdi görmezden geldi yani ,yokmuş gibi davrandı
Hep "verici" olan taraf siz olduğunuz için o artık "alıcı" konumuna geçmiş. Olay bu..Siz de kesin vermeyi madem. Mesela ben de arkadaşlık ilişkilerimde verici olan taraftayim ama yoğunlukla da dengeli alıp -verme tarafında. Ama yıllarca süren bir arkadaşlıkta bu sefer öyle olmadı. Adına dostluk dediğim şeyin, yıllar sonra aslında karşı taraf için basit bir arkadaşlık olduğunu gördüm..Çok sorguladım, ben neyi eksik yaptım, nerde hata yaptım diye! Kafaya taktım yani bir dönem. Çünkü herkes alma-verme dengesine uyuyordu, birine değer verdigim zaman karşılığını görüyordum, bu arkadaşlığımda öyle olmadı. Bu da benim sorgulamama neden oldu..Sonra sonra onun arkadaşlık ilişkisinde ancak bu kadar olabileceğini kavradım..Bana özel bir durum değil, arkadaşı çok ama sadece bir dostu var (yalnız değil ailesi kalabalık, kendi yaşıtı kuzenleri, akraba vb çok, belki de ondan ihtiyaç duymuyor, bilemiyorum ama cevap bu da olamaz aslında) Dostu olan da zaten gene karşı tarafın vericiligi ile aslında tek tarafli bir dostluk temelinde. Yani sözün özü, kıssadan hisse..Bazılarının içinde yok, kardeş dahi olsa, öylece kabullenin durumu, daha iyi hissedeceksiniz..Fedakarlıklarınizin, üzerine titremenizin karşılığını görmek istiyorsunuz, sizi anlıyorum ancak bu sizin elinizde olan birşey değil, kardeşinize küsmeyin ancak stabil olun, vericiligi kesin. Gerçi ihtiyaç halinde kapınıza gelse siz gene aynı siz olursunuz, kıyamazsınız...bu da sizin fıtratınız/doğanız tabii 😊

Benim erkek kardeşim ,bekarken hiç böyle değildi . Biz maddi manevi herseyimizi paylaşır çok eğlenir sirdaslik yapardık . Samimiydik . Evlenince mesafe koymaya başladı soguk olmaya başladi. Ki bende zamanında evlilik yaşadım ,elimi ne ailemden ne de ondan çektim yapabildiğim kadarıyla uzaklasmadim yani .
iyi de evlenen insanin biraz da elini ailesinden çekmesi, önceliği yeni ailesine vermesi gerekiyor. evlendikten sonra bile maddi yardim yapmissiniz koca adama. belki esiniz de size gicik oluyordur ortak parayi kardesinize, kok ailenize harcıyorsunuz diye.
hos eski konulariniza baktim siz de esinizin annesiyle bacisiyla cok konusmasindan rahatsizmissiniz, birkac ayri konu acmissiniz.
bence halden anlayin, kardeşinizi de birakin kendi haline nasil biliyorsa öyle yapsın.
arada arayıpta abla nasılsın bı ihtiyacın var mı , ayrıldın zor zamanlar geçirdin ben hep destekçi im demekti beklentim .
tutamayacagi sözler vermeyi sevmez belki. ben de oyle biriyim. eger elimden gelmeyecekse hic sormam bile. o gun gelemeyeceksem mesela bir acil durumda nasilda yok yok derler diye "yardim lazim mi?" diye sormam. yapabileceğim bir sey varda sorarim.
belki ihtiyacim var desen verecek imkani yok mahcup olmak istemiyor.

Oğlanlar böyledir işte :)
Çok da gücenmeyin yahu. Doldurmayın kendiniz kasıtlı bir şey yok gibi.. sadece erkek kardeşler çoğunlukla kız kardeşler gibi olmaz. Benim de erkek kardeşim var. Ve oğlum var. Erkek kardeşim elimde büyüdü. Şu an kırk yılda bir arar. Daha karısı da yok üstelik. Olsa kesin unutur beni :)
Oğlumdan da maks beklentim bu. :)
Sizin bir ihtiyacınız olursa kardeşinizden isteyin istemeye çekinmeyin. Anlamaz onlar..

X