Kardeşe olan kırgınlığım 😔

Yalniz dertli

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ağustos 2018
724
170
Merhaba hanımlar . Nasılsınız. Benim bir kırgınlığım var sizinle.dertlesmek ve nasıl bir tavır almam gerekeceğini bilmediğimden fikir almak için yazıyorum. Benim erkek kardeşim var ve evlendi yaklasik 3 sene önce, bu süreçte Yaptığı hal.ve hareketlerden dolayı çok.kirginim. saygısızlık etti küfür etti olarak değil ama halbuki ben hep.onu önde tuttum kırılmasın incinmesin eksiğini gedigini gozettim ,her zaman maddi olarak destek verdim okuttum babamla birlikte hatta babamdan gizli bile yaptım kimyeyerki okusun diye ,manevi olarakta hep derdini dinledim koştum, ben evlendim ama yine de elimi üstünden çekmedim ,herşeyimi onla dertlestim ki kendini dışlanmış hissetmesin diye , değer gösterdim her gittiğim yerde ve hayattinda .daha birçok şey bir abla olarak yaptım . sakın yanlış anlamayın Bir beklentim veya karşılık olduğundan asla değil ama bende bir abla.olarak.deger görmek , nasılsın abla diye hal hatır sorulmasını beklerdim . He sormasina sorar ama el gibi ,anne ve babamin yanında göstermelik . Yapmacık ve sormuş olmak için , ben boşandım bu süreçte o zaman bile soğuk ve yapmacık ilgilendi ilk zamanlar sonrası el gibi gelir gider, Yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kırgınım ya hemde çok 😔

Merhaba hanımlar . Nasılsınız. Benim bir kırgınlığım var sizinle.dertlesmek ve nasıl bir tavır almam gerekeceğini bilmediğimden fikir almak için yazıyorum. Benim erkek kardeşim var ve evlendi yaklasik 3 sene önce, bu süreçte Yaptığı hal.ve hareketlerden dolayı çok.kirginim. saygısızlık etti küfür etti olarak değil ama halbuki ben hep.onu önde tuttum kırılmasın incinmesin eksiğini gedigini gozettim ,her zaman maddi olarak destek verdim okuttum babamla birlikte hatta babamdan gizli bile yaptım kimyeyerki okusun diye ,manevi olarakta hep derdini dinledim koştum, ben evlendim ama yine de elimi üstünden çekmedim ,herşeyimi onla dertlestim ki kendini dışlanmış hissetmesin diye , değer gösterdim her gittiğim yerde ve hayattinda .daha birçok şey bir abla olarak yaptım . sakın yanlış anlamayın Bir beklentim veya karşılık olduğundan asla değil ama bende bir abla.olarak.deger görmek , nasılsın abla diye hal hatır sorulmasını beklerdim . He sormasina sorar ama el gibi ,anne ve babamin yanında göstermelik . Yapmacık ve sormuş olmak için , ben boşandım bu süreçte o zaman bile soğuk ve yapmacık ilgilendi ilk zamanlar sonrası el gibi gelir gider, Yani anlatabildim mi bilmiyorum ama kırgınım ya hemde çok 😔
Bunları kardesınıze bır mesajla anlatmak
Çok rahatlatıcı olurdu

İçinizde biriktirip dağ olacağına kardeşinize söyleyin kırgınlığınızı. Belli ki çok dolmuşsunuz.

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı olmasın sonra.
Elbet soğuk durmasının bir sebebi vardır. Yada belki size öyle geliyordur.

Daha önceki bazı mevzularda konuştum ama o öyle olmadığını ve kendilerini savunucu cümleler kurarak geçiştirdi. Sen deseydin ben ihtiyacını gorurdum tarzında cümleler kurdu . Ama ben demeyle el de yapar bana yakınlık Anneme kısmen konu oldukça dayanamadım kızdığıi.ve kirildigimi söyledim o da bişi demedi.

İçinizde biriktirip dağ olacağına kardeşinize söyleyin kırgınlığınızı. Belli ki çok dolmuşsunuz.

Tavşan dağa küsmüş dağın haberi olmamış hesabı olmasın sonra.
Elbet soğuk durmasının bir sebebi vardır. Yada belki size öyle geliyordur.
Sebep yok ,evlendiği için mesafeli duruyor , karısı laf etmesin diye galiba , çünkü olaylar onu gösteriyor.benle bir saatlik bin yere gitse karısı hemen arar ya nerde kaldin der ya da bişi bahane eder ya da mesaj atar felan yani. Bazı şeyler o kadar belli oluyor ki . Kendileri göstere göstere yapmazlar zaten bu mesafeyi ama olaylar bunu gösteriyor ,benim uydurmam değil . Örneğin Bir ortamda otururken konuşulurken ,karısı Sürekli ,biz öyle değiliz biz böyle sevmeyiz tarzında ayrımcılık yapıyor kendilerine veya bı yere gideceklere veya bir konu olacaksa ,insan paylaşır dimi bunlarda o yok anlatmazlar hep.gizli saklı hallerindeler . Sanki biz bişi isteyece ya da bizde gidecez diycem ki demem bile peşlerine düşmem yani bişi de beklemem ama onlar öyle

Sebep yok ,evlendiği için mesafeli duruyor , karısı laf etmesin diye galiba , çünkü olaylar onu gösteriyor.benle bir saatlik bin yere gitse karısı hemen arar ya nerde kaldin der ya da bişi bahane eder ya da mesaj atar felan yani. Bazı şeyler o kadar belli oluyor ki . Kendileri göstere göstere yapmazlar zaten bu mesafeyi ama olaylar bunu gösteriyor ,benim uydurmam değil . Örneğin Bir ortamda otururken konuşulurken ,karısı Sürekli ,biz öyle değiliz biz böyle sevmeyiz tarzında ayrımcılık yapıyor kendilerine veya bı yere gideceklere veya bir konu olacaksa ,insan paylaşır dimi bunlarda o yok anlatmazlar hep.gizli saklı hallerindeler . Sanki biz bişi isteyece ya da bizde gidecez diycem ki demem bile peşlerine düşmem yani bişi de beklemem ama onlar öyle
Ama bu, onların tarzı da olabılır
Bende mesela bısey yapacaksam bıyere gideceksem bı planım varsa
Tanıdıklarıma aıleme vs asla soylemem.
Cunku bana gore 'herseyı haber etmek anlatmak zorunda mıyım, hayırdır bıde icazet mı alcaz yani' ben boyle bakıyorum icazet almak gıbı...

El kızı işte 😅
Yengenize karşı bir saygısızlığınız falan mı oldu ? Sizi sevmiyor mu ?
Yoksa tamamen sebepsiz yere mi uzak kalmak istiyor ?

Öz elestiri yaptinizmi acaba.yqnlis anlamayın farkında olmadan da kalp kırmış yada kendinizden uzaklaştırmis olabilirmisiniz.mrsela biz evlendik eşimle ilk sene vakit geçirmek aşırı güzeldi bırakın arkadaşları aileye bile vakit ayirmamisiz.zaten kış dönemi calisiyoruz hafta sonları da birlikteyiz ailesinden kurtarabilirsek canımızı.(Her hafta geldiler.firsat vermediler ki evliliğin tadını çıkaralım.) Neyse görümcem birkeresinde X evlendi yegenlerinin yuzunu unuttu dedi.baska bir zaman başka bir laf vurdu eşim yavaş yavaş soğudu şimdi o ablası ile hiç gorusmez numarasini bile sildi.sorsan ben yaptım derler ama eşim uzaklasti

Yani yapacakları herşeyi haber vermeleri gerekmez. Ama seninle görüşmesini birlikte vakit geçirmenizi kasten sabote ediyorsa kardeşinin işi de zor. Arada kalmış. En iyisi evinde mutlu olsun deyip biraz kenara çekilmek sanırım. Çünkü yapabileceğin bir şey yok. Belki yengenle daha sıcak bir ilişki kurarsan düzelir.

Kız kardeş ile erkek kardeş arasında dağlar kadar fark vardır (istisnalar hariç).. Size özellikle soğuk davrandığını sanmam, şimdiki zamanda hayat telaşından insan neredeyse hiçbi şeye gerektiği kadar vakit ayıramıyor.. Kardeşinizle görüşmek istediğinizde eşini de dahil edin görüşmelerinize, kendini dışlanmış hissediyordur belki..

Ama bu, onların tarzı da olabılır
Bende mesela bısey yapacaksam bıyere gideceksem bı planım varsa
Tanıdıklarıma aıleme vs asla soylemem.
Cunku bana gore 'herseyı haber etmek anlatmak zorunda mıyım, hayırdır bıde icazet mı alcaz yani' ben boyle bakıyorum icazet almak gıbı...
Ya yok ,icazet anlamında değil demek istedigim. Yanlış anlasildim galiba. Bu bir çeşit paylaşmak ... Herşeyi anlatsın demiyorum ki ,işiyle ilgili bir gelişme olsa da öyle ,geçenlerde bir iş almış ve ben bunu bir baskasindan duydum hayırlı olsun kardesinde su isi almis diye .ben haberim yok dedim kaldım öylece. Ama ben aynı şeyi yapsam hiç anlatmiyon diye hayiflanir , kendisi benden bekler ama anlatmamı herşeyi ,kendisi niye anlatmiyo diyorum kendi kendime

Benim erkek kardeşim bekar ve o da öyle soğuk işi düşmeden aramaz. Ki maddi manevi hep destek olduk ablamla.Benim bu yönde bir beklentim yok artık. Ablam gibi değil erkek kardeşim. Erkekler farklı oluyor kız kardeş gibi değil. Ki dediğim gibi benim ki bekar yani hemen yengeyi suçlamamak lazım belki erkek kardeşin tercihi budur

Geçenler de bir kitap okumuştum, oradan alıntı yapayım size. Bir psikolog hasta ilişkisi gibi düşünün, konusu daha farklıydı tabi ama. Kahramanımız mutsuz bir kadın, hayatındakilerden işinden vs. Çözüme giden yolda psikologun şöyle bir önerisi var; seni kıran, üzen insanlara mektup yaz. Çağ dışı gibi gelebilir mail de olabilir. Bu mektubu ya da maili onun okuması şart değil, ama okursa ikiniz için de iyi olur. Yazın bakalım kırgınlıklarınızı vermezseniz içini boşaltmış olursunuz, verirseniz de siz adım atmış adımı kardeşinizden bekler olursunuz. Hayat kırgın yaşayacak kadar uzun değil o adımı o atmıyorsa siz atın lütfen

Yani yapacakları herşeyi haber vermeleri gerekmez. Ama seninle görüşmesini birlikte vakit geçirmenizi kasten sabote ediyorsa kardeşinin işi de zor. Arada kalmış. En iyisi evinde mutlu olsun deyip biraz kenara çekilmek sanırım. Çünkü yapabileceğin bir şey yok. Belki yengenle daha sıcak bir ilişki kurarsan düzelir.
Herşeyi Haber versinler demiyorum ki ben onlara. Benim gelinle aramda hicbisi yok laf söz bile olmadı, klasik muhabbet bizdeki onunla. Ve herseylerine koşarım ederim . Hastalandilar geçenlerde işten çıktım geleyim dedim evlerine almadılar herekmyok diye , insan ihtiyaç anında en yakınlarını yanında olsun ister , maddi manevi ama gelin uzak tuttu gerek yok felan diye , bilerek karıştırmak istemedi . Sonrasında da Herkes kendi halinde yaşar hayatını. Benim kurduğum bişi de yok kafamda .

Yok bir saygisizligim olamdi , ki hicbiseylerine karışmam etmem kendi kafalarına göre yaşarlar hayatlarini
Kardeşiniz sizin emeklerinizi hiçe sayıyorsa yazık ediyor abla kardeş ilişkinize. Ama dediğim gibi siz konuşun kardeşinizle
Ondan maddi değil manevi bi yaklaşım beklediğinizi söyleyin.

X