Kardeş Kıskançlığı

LoveYourself192793

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2023
59
43
3
31
Çok muzdaribim Oğlum 4, kızım 2 yaşında. Oğlum mizaç olarak çok dışa dönük, dikkat çekmeyi, ön plana çıkmayı aşırı seven bir çocuk. Kardeşiyle hiçbir oyuncağının, hatta abur cuburların paylasilmasini bile asla kabul etmiyor. Her fırsatta tartakliyor kardeşini. Siz beni sevmiyorsunuz diyor. Oglusuma üzülüyorum. Aynı zamanda sabırsız ve inatçı bir cocuk. İstediğinin hemen olmasini istiyor, reddedilmeyi kabullenemiyor. İster istemez kızıma da uzuluyorum. Ona aldığım oyuncakları da oğlum kırıyor. Ayrımcilik yapmak istemiyorum, ama orta yolu da bulamıyorum. Evde tek başına oldugunda, ya da anneannesine biraktigimda böyle hırçın davrananan bir çocuk değil oğluşum. Kız kardeşiyle yanyana olduğu zaman bu şekilde. Ne yapabilirim, benzer durumları yaşayanlar, fikir verebilecekler var mı kardeslerim

Ne yazık ki ben de mesajınızdan biraz ayrımcılık sezdim
Oğluş kreşe gidiyor mu? Gitmiyorsa acilen gitmeli ama kardeş geldi sen kreşe algısı yaratmadan gitmeli
Bebişle ilgili konularda oğlunuzu dahil edip yardım isteyebilirsiniz bezini getirir misin biberonunu verir misin gibi. Ve de sadece oğlunuza ayıracağınız bir zaman olmalı örneğin babasıyla parka gitmesi veya futbol oynaması veya oğlunuzun ne istiyorsa onu yapması gibi.

Cocuklariniz arasinda ayrim yapmazsaniz, kiskanclik minimum duzeyde olur. Benimkilerin arasi 1,5 yas, bir sorunumuz olmadi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…