• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardes kavgası 😥acil yardım lutfen

Biannee

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2019
55
59
38
36
Arkadaslar merhaba. aile ve yakınlardan uzak cocuk buyutmeye calısann, ciddi anlamda artık huni takacak bir anneyim. 4, 5 yasında kızım, 2 yasında oglum var. 2 haftadur cok fazla kavga eder oldular. Ne yapacagimı sasırdım artık. Oyuncak paylasmak istemiyor ikiside. Kızım yine daha anlayıslı anladıgı İcin en azından oyle. Ama oglum eline ne alsa hemen ver ben oynayacağım diyor. Kızım yeni aldı gel bak bununla oynayalım. Yok tepiniyor.kardesine zarar veriyor. Kardesi de vermemek İcin cabalıyor. Oglum Mumkun degil vermiyor cok kararlı bir cocuk. Olmayacak birsey konusuyrum anlatıyorum yok. Oglum ve kzım arasında dag kadar fark var. Kızım da kararlıdır ama mantıklı acıklama yapınca onun yaısndayken bile ikna oluyordu. Cok zorlanıyorum.
Cok uzatmak istemiyorum ama 2 veya daha cok cocugu olan annelerden destek istiyorum.oyuncak ikisinede ilgi alanları ve yaslarına göre farklı sey alıyorum. Hep kavga cıkıyor.birlikte oynamaya niyetleri yok., 😥😥oyuncak alırken sizler ne yapıyorsunuz.alırken de anlatıyorum birlikte oynayacağız, evimizde paylasacagız daha keyifli oluyor diye söylesem de. Daha yolda baslıyor benim benim 😫😫😫günlerdir bas boyun agrısından stresten cok kötü oldum.
Not kızım krese gitmedi. Bu sene gidecek insallah. Cok sosyal degiliz. Arkadası yok biraz buna baglıyorum ama bilmiyorum da

Alşıma helen çözüm aynı 2 oyuncağı almak yada iki kişilik oyunlardan almak bilemedim
Bi doktora mo danışsanız
2 yaş en zor yaş oğlunuz kızınızı da etkilemesin

benim büyük kardesimle aramda bir buçuk yas var. biz oyuncakla beraber ya da paylaşarak oynardik. paylasmayi ya da birlikte oynamayi kabul etmezsek ya da kavga edersek o oyuncak elimizden alınır ve ikimize de verilmezdi.

su an bi cocugum var. iki tane olsa birlikte sıralı oyun oynardim ikisiyle. zamanla ikisi sirali oynasin diye ugrasirdim. ama bu fikirler hep teoride güzel. pratikte nasıl olur bilmiyorum. Allah kolaylık versin...

Alşıma helen çözüm aynı 2 oyuncağı almak yada iki kişilik oyunlardan almak bilemedim
Bi doktora mo danışsanız
2 yaş en zor yaş oğlunuz kızınızı da etkilemesin
Aynı oyuncağın farklı renklerini alıyorum yine tartısma 😥bende bugun aldım hatta. Kızıma oyuncak ev tarzı bırseyler.yine kızım da arabalarla ilgili diye Bir arac parkuru ve set halinde aynısından cifter cifter olan arabalar aldım. Oturup oynayalım dedigimde biri musade etmiyor öteki cekiyor 😫oyle bir donemdeyim ki. Tasınma telasım var esim sehir Dısında 😫😫😫

Son düzenleme:
Bir çocuğum var ve tek çocuğum yani kardeş kavgası bilmem

Ama bıraksanız fiziki olarak zarar vermiyorlarsa bağırışsalar

Karışmayın uzaktan gözlemleyin belki bir düre sonra herkes kendi önüne döner

benim büyük kardesimle aramda bir buçuk yas var. biz oyuncakla beraber ya da paylaşarak oynardik. paylasmayi ya da birlikte oynamayi kabul etmezsek ya da kavga edersek o oyuncak elimizden alınır ve ikimize de verilmezdi.

su an bi cocugum var. iki tane olsa birlikte sıralı oyun oynardim ikisiyle. zamanla ikisi sirali oynasin diye ugrasirdim. ama bu fikirler hep teoride güzel. pratikte nasıl olur bilmiyorum. Allah kolaylık versin...
Bizde zaten birer tane olan oyuncakları paylasırdık dediginiz gibi. Ama nedense cok doyumsuzlar.ki cok oyuncak alan bir anne degilim. Sonu yok diye dusunuyorum. Kendimiz uretmeye calısıyrz.etlinlik falan. Ama 1cocukta ipler elimizdeydi. Tek tek ilgilendik kızımla anlattık ettik. Ama fıtratları bambaska. Anlatıyorum ogluma ama yok tam 2 yas sendrom dönemi birde 😥😫bezden de cıkmak istiyor. Tasınacagız bir hafta 10 güne diye cesaret etmiyorum bile. Ama cok zor doneme girdim 😣😣😣Paylasmayınca ikisini de odalarına koyuyorum bir sure sonra oynayarak anlasarak cıkıyor lar ama surec basa sarıyor.

Bir çocuğum var ve tek çocuğum yani kardeş kavgası bilmem

Ama bıraksanız fiziki olarak zarar vermiyorlarsa bağırışsalar

Karışmayın uzaktan gözlemleyin belki bir düre sonra herkes kendi önüne döner
Bir sure aynen bırakıyorum. Ama kzıım sert mudahalese bulunuyor malesef. Araya girmek zorunda kalıyorum. Sonra özür diliyor ama oluyor. 😥😥

Oyuncağı alın ellerinden ve siz neden oynayamiyorsunuzbiliyor musunuz? Çünkü oyuncağı paylaşmıyorsunuz o yüzden diyin. Kreşteki psikoloğun bize kurduğu cümle aynen bu
O zaman bugun dogru yaptım. Kaldırııdm diye cok Vicdan yaptım ama paylasmadıklaır ne varsa kaldırdım. Kzıım simdi uyurken anne yarın birlikte yerlestşrelim sen cok güzel annesin dedi. İcim gitti dokunmus demek. Umarım anlar. Yarın yine istediklerinde cıkarıp versem tutarsız bir anne mi olurum peki.

Bizde zaten birer tane olan oyuncakları paylasırdık dediginiz gibi. Ama nedense cok doyumsuzlar.ki cok oyuncak alan bir anne degilim. Sonu yok diye dusunuyorum. Kendimiz uretmeye calısıyrz.etlinlik falan. Ama 1cocukta ipler elimizdeydi. Tek tek ilgilendik kızımla anlattık ettik. Ama fıtratları bambaska. Anlatıyorum ogluma ama yok tam 2 yas sendrom dönemi birde 😥😫bezden de cıkmak istiyor. Tasınacagız bir hafta 10 güne diye cesaret etmiyorum bile. Ama cok zor doneme girdim 😣😣😣Paylasmayınca ikisini de odalarına koyuyorum bir sure sonra oynayarak anlasarak cıkıyor lar ama surec basa sarıyor.

tam hunilik bir ortamdasiniz yani. peki yonetseniz bu durumu ise yarar mi. mesela kurabiye hamuru yapin. kalıp varsa iki farkli kalıp verin ellerine. sen ayi sekli yapicaksin sen de kedi. bes tane yapinca degistirceksiniz gibi.

yani biz kural koymuyoruz sınır koymuyoruz gibi geliyo bana. sokak oyunlarında hep kurallar vardir mesela. uymayan oyundan atılır sürekli yaparsa da dışlanır.

biz çocukları sokaklara salamiyoruz. sokakta öğreneceği kuralları da koymuyoruz sanki.

mavi araba ablada duruyo, sari annede kırmızı da sende. birazdan sirayla değiştirip hepimiz bütün arabalarla oynicaz gibi. yani oyun kurup kural koyup oynuyo musunuz onlarla. kendi kendilerine mi oynuyolar genelde

O zaman bugun dogru yaptım. Kaldırııdm diye cok Vicdan yaptım ama paylasmadıklaır ne varsa kaldırdım. Kzıım simdi uyurken anne yarın birlikte yerlestşrelim sen cok güzel annesin dedi. İcim gitti dokunmus demek. Umarım anlar. Yarın yine istediklerinde cıkarıp versem tutarsız bir anne mi olurum peki.
Tabii ki oyuncak oynamak için alındı sadece oyuncağı verirken güzel güzel oynamazsanız dünkü gibi alırım ve ikinizde oynayamazsınız diyin. Kavga olunca da alın yavaş yavaş alisirlar

Her oyuncağı paylaşmalarını beklemek yerine büyük olana ona özel olan ve sadece “benim” diyebileceği bir oyuncak alsanız?
Sonuçta kardeşi olunca dünyası değişen o. Ortanca çocuk olarak konuşuyorum 🙄

tam hunilik bir ortamdasiniz yani. peki yonetseniz bu durumu ise yarar mi. mesela kurabiye hamuru yapin. kalıp varsa iki farkli kalıp verin ellerine. sen ayi sekli yapicaksin sen de kedi. bes tane yapinca degistirceksiniz gibi.

yani biz kural koymuyoruz sınır koymuyoruz gibi geliyo bana. sokak oyunlarında hep kurallar vardir mesela. uymayan oyundan atılır sürekli yaparsa da dışlanır.

biz çocukları sokaklara salamiyoruz. sokakta öğreneceği kuralları da koymuyoruz sanki.

mavi araba ablada duruyo, sari annede kırmızı da sende. birazdan sirayla değiştirip hepimiz bütün arabalarla oynicaz gibi. yani oyun kurup kural koyup oynuyo musunuz onlarla. kendi kendilerine mi oynuyolar genelde
Genelde serbest kaldıklarında kavga oluyor zaten. Birlikte iken paylasıyorlar ben baslarındaykeb genelde ikna oluyorlar dediginiz gibi degisiyoruz. Ama ben yemek temizlik yapacagım zaman hemen baslıyorlar.😣Tasınma telasesine vermek istiyorum. Cok oyun kuramıyoruz eskisi kadar. Vedalasmaya gelen giden de oldugu İcin bir ayakta ev yani 🙄

Her oyuncağı paylaşmalarını beklemek yerine büyük olana ona özel olan ve sadece “benim” diyebileceği bir oyuncak alsanız?
Sonuçta kardeşi olunca dünyası değişen o. Ortanca çocuk olarak konuşuyorum 🙄
Basta ayrım yaptık, oglumun ilgisini cekiyor bakmak istiyor abla kıyamet koparıyor. Veya tam tersi. Bu kez alamaz, vermem ler basladı.yavas yavas o algı kırılsın diye cabalıyprum o yuzden ikisinede paylasırsak hem daha cok oyuncagımız olur, hemde eglenceli oyunlar kurabiliriz diyorum ama cok catısır oldular yine 🙄

Genelde serbest kaldıklarında kavga oluyor zaten. Birlikte iken paylasıyorlar ben baslarındaykeb genelde ikna oluyorlar dediginiz gibi degisiyoruz. Ama ben yemek temizlik yapacagım zaman hemen baslıyorlar.😣Tasınma telasesine vermek istiyorum. Cok oyun kuramıyoruz eskisi kadar. Vedalasmaya gelen giden de oldugu İcin bir ayakta ev yani 🙄

Allah kolaylık versin çok zor... bizim de çıktı ama göndermediler bizi. biz de kara kara dusunuyoduk küçük çocukla nasil halledicez diye seneye Allah kerim. gelen giden kutular koliler evin temizliği yemeği cocuklar cidden düşünmek bile yoruyo. tez zamanda duzeniniz olusur inşallah

siz oyunu kurup, benim işim var siz oynamaya devam edin. anlasamazsaniz oyuncağı elinizden alicam deseniz belki bi kac uygulama sonrası daha az sorun olmaya başlar. biz ertesi güne kadar o oyuncağı alamiyoduk mesela :) baya oturuyodu icimize :D

Üç çocuğumuz var. Küçükler iki buçuk yaşında, ikizler..

Küçükler genel olarak sirayla oynamayı biliyorlar, sıralarını bekliyorlar.
çatışma yaşadıklarında ilk önce oyuncagi hangisi aldiysa onun bir süre oynamasını bekliyorum. Tabii bunu da çocuğa telkin ediyorum.bu arada oyuncağı almak isteyene seçenek sunuyorum istersen bu oyuncakla oynayabilirsin ya da şunu yapabilirsin diye..

Çoğu zaman oyuncağı ilk alan benim seçeneklerim ile ilgileniyor diğeri de kavgaya neden olan oyuncağı alıyor.

aynı anda oyun oynamaya başladılarsa ve kavga çıktıysa ve sıraya uymuyorlarsa ben de oyuncağı aliyorum ellerinden.bu genelde en son seçeneğim oluyor
sanırım bu konuda ikizleri idare etmek yaş farkı olan iki çocuğu idare etmekten daha kolay , çünkü ikisi de eşit şartlarda oluyorlar.

okudunuz mu bilmiyorum ama -çocuğunuza sinir koyma- adlı kitapra sanırım kardeş sorunları ile ilgili bir bölüm vardı tavsiye ederim.kitap zaten çok güzel.

Bir de genelgeçer kurallar her çocuk da aynı şekilde işlemiyor, kimi çocuk ikna oluyor kimi daha zor ikna oluyor ya da hiç ikna olmuyor ve bazı çocuklar daha fazla sabrımızi sınıyorlar Allah kolaylık versin annelere

Allah kolaylık versin çok zor... bizim de çıktı ama göndermediler bizi. biz de kara kara dusunuyoduk küçük çocukla nasil halledicez diye seneye Allah kerim. gelen giden kutular koliler evin temizliği yemeği cocuklar cidden düşünmek bile yoruyo. tez zamanda duzeniniz olusur inşallah

siz oyunu kurup, benim işim var siz oynamaya devam edin. anlasamazsaniz oyuncağı elinizden alicam deseniz belki bi kac uygulama sonrası daha az sorun olmaya başlar. biz ertesi güne kadar o oyuncağı alamiyoduk mesela :) baya oturuyodu icimize :KK70:
oyle ters
Oyle ters zamana geldi ki tasınma isi 🙄cocuklar hasta oldu huy degisti ler. Normalde bu kadar da degildi. Gercekten cok zor. Yarı toplu yarı duzen. Gidene kadar da bitmeyecek olması cok sinir bozucu. Zaten 2 koli yapıyorsam anca yapıyorum. Günlük is ve cocuklar zaten vaktimi yeterince dolduruyor. Bir an evvel esyaları atalım diger eve istiyorum.sanki o zaman daha iyi olacak gibi. Ve kres iyi gelecek diye hissediyorum. Cunku burda hic yasıtı yoktu kızımın. Evet artık oyuncağı kaldırmayla biraz durumu kurtarıcım gibi. İclerine epey oturdu. Uzuksem de mecbur kaldım. Oglum ask yasadıgı arabaları alınca cok fena oldu, 😣😫 bakalım insallah bir yol bulacağım burdan sizlerden edindiğim bilgilere göre insallah

Üç çocuğumuz var. Küçükler iki buçuk yaşında, ikizler..

Küçükler genel olarak sirayla oynamayı biliyorlar, sıralarını bekliyorlar.
çatışma yaşadıklarında ilk önce oyuncagi hangisi aldiysa onun bir süre oynamasını bekliyorum. Tabii bunu da çocuğa telkin ediyorum.bu arada oyuncağı almak isteyene seçenek sunuyorum istersen bu oyuncakla oynayabilirsin ya da şunu yapabilirsin diye..

Çoğu zaman oyuncağı ilk alan benim seçeneklerim ile ilgileniyor diğeri de kavgaya neden olan oyuncağı alıyor.

aynı anda oyun oynamaya başladılarsa ve kavga çıktıysa ve sıraya uymuyorlarsa ben de oyuncağı aliyorum ellerinden.bu genelde en son seçeneğim oluyor
sanırım bu konuda ikizleri idare etmek yaş farkı olan iki çocuğu idare etmekten daha kolay , çünkü ikisi de eşit şartlarda oluyorlar.

okudunuz mu bilmiyorum ama -çocuğunuza sinir koyma- adlı kitapra sanırım kardeş sorunları ile ilgili bir bölüm vardı tavsiye ederim.kitap zaten çok güzel.

Bir de genelgeçer kurallar her çocuk da aynı şekilde işlemiyor, kimi çocuk ikna oluyor kimi daha zor ikna oluyor ya da hiç ikna olmuyor ve bazı çocuklar daha fazla sabrımızi sınıyorlar Allah kolaylık versin annelere
Cok tesekkurler kitap aklımda olsun. Tasındıktna sonra insallah alayım. Bende aynı yolu izlemeye calısıyrm ama en kıymetli nasıl oluyorsa kardesin veya ablanın elindeki oluyor. Abla sinir oluyor pes ediyor. Al rahatla diyor bazen kardesine. Bunu yapmasını da istemiyorum. Ama kriz anı oluveriyor nedense 🙄 daha cazip oyunlar sunayım en iyisi 🙄
Gercekten cok farklı oluyorlarmıs. Kızımda oyle boyle bir yol buluyordum. Gercekten anlayıslı ve uyumlu kızım. Mantıklı sakin bir acıklamayı kabul ediyor. Ama oglum 😫Gercekten sabır isi. Buyudukce kolaylaşır diyorlardı ama hic katılmıyorum. En rahat 2. bebekken bence. Karnını doyurup uyumasınicin oglumu yataga koyardım. Kıızmla oynardık ilk günler bile. Simdi gercek manada kardes kavgası 😣

Siz her zaman açıklamaya ve kararlı tavrınızı sürdürmeye devam edin.Her ne kadar etkilenmiyor görünseler de kişiliklerinin oluştuğu zamanda oldukları için bilinçaltına işliyor.Bu dönemde elbette cok normal ama siz bildiğiniz gibi devam aralarındaki iliskiye kızım ver bir sey olmaz gibi mudahale etmeyin derim.Doğruları her zaman söyleyin,aman o kücük aman ne olacak ver kızım falan demeyin zaten 2-3 yıla yolunu bulurlar

Back
X