• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kardeş derdi..

qhost

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2011
51
0
36
Bursa
kızlar ben 20 yaşındayım ve kardeşimle (13) hiç anlaşamıyorum evde herşeyi ben yapıyorum ve bıktım artık sınavlara giriyorum zaten moralim falan bozuk evdede patlıyorum normalde evde duran biri değilim hep bişilerle uğraşırıım yada çalışırım bana bi yardım edin ne yaparsam yapayım anlaşamıyoruz :43::43::43:

kardeşin sorumluluk almak için tam uygun yaşta ama çokda birşey beklememek lazım. benimde bir 13 yaşında erkek kardeşim var ve bende ne tesadüf ki 20 yaşındayım =) ben çözümü buldum. aynı odayı paylaştığımız için oturup konuştum güzel bir dille. görev paylaşımı yaptık önce. o yataklarımızı topluyor, çöplerimizi topluyor ve tozu alıyor. bende çamaşırlarımızı katlayıp dolaplarımızı düzenliyorum. tabikide aksatmalar oluyor bende de ondada ama önemli olan işi inada sürmeden güzellikle yaptırmak ve işi eğlenceli bir hale getirebilmek :34:

Son düzenleme:
bende çok konuştum ama hiçbişey yapmadığı halde herşeyi benmi yapcam diyor bu bni çok üzüyo bende yıprandım yani 1ayda.güzelce konuşamıyorumki. dışarı çıkarken hep benle geliyor hep hesap veriyorum ona sanki o büyük benden çok sinirim bozuluyor :(

Kardeşim kaç yaşında olursa olsun benim büyüklüğümü hissetmeli. Bana hesap sormasının ihtimali bile yok. Demem o ki kardeşine ondan büyük olduğunu hissettir. Yeri gelir yaşıtmış gibi dertleşirsiniz, eğlenirsiniz ama ev işlerini de yavaş yavaş öğrenmesi gerekiyor. Yeni nesil çocukların ev işlerinden haberi yok. :P Benim de var 13 yaşında bi kız kardeşim. :)

büyük gibi hissetse çok iyi anlaşcaz da hep karşılık veriyor işine gelince ablacım diyo yalakalık yapıo bişey isteyince ama ben isteyince hiçte oyle değil :D

Benim erkek kardeşim de öyle. :) Haliyle şımartıldı, sözümüzü pek dinlemez ama işi düşünce bizden iyisi yok. :/ Kardeşin üzerindeki otoriteyi o daha küçükken kuracaktın ama şimdi onun olgunlaşmasını beklemekten başka çare yok gibi görünüyor. Allah sabır versin. :)

Kardeş kadar güzel bir şey yok,zamanla düzelir sorunlarınız.Birbirinizi kırmamaya çalışın bu dönemde.Malum ergenlik dönemi diye bir şey var.

annem çok şımartıo babamda hiç bağırmıyo sözünüğ geçirmiyo benim başıma kalıyo bu seferde :/

Aynen öyle bizimkiler de. Biz oğlan olsun diye çok bekledik diyorlar vs ses çıkarmıyorlar. Öyle olunca çocuk babama güveniyor beni takmıyor. Bazen çatışsak da onları böyle kabullenmekten başka çaremiz yok. Annemlerle kaç kez konuştum şu çocuğu şımartmayın diye ama dinleyen yok beni. Ayrıca annem de çok şikayet eder kardeşime söz geçirememekten ama kardeşim beni onlara oranla daha fazla dinler. Ters tarafımın kötü olduğunu biliyor, belki de o yüzdendir. Erkek olsun kız olsun hiç bir evlat çok şımartılmamalı bence. Sonra söz dinlemiyor. :/
Ama tabi ergenliğe girdiklerinde sorunlar daha da büyüyor, bi yerden sonra insan kabullenemeyebiliyor.

tek sorunun ev işleri olsaydı ya.. benden bi yaş büyük ablam var öle büyük kişilik kavgaları ediyoruzki.. birbirimize tiksinerek baktğmz oluyor.. keske bzmde tek sorunumuz ev işleri olsaydı..herseyi yapardım..

Back