Karbonhidrat diyeti günlüğüm

aynen. ne yapıp edip de verdiğim 1 kilocuğu nasıl geri alırım diyeti:mad:

bir taraftan yiyor bir taraftan bahaneler/avuntular buluyorum.
çiğ börek = çoktandır yemedim, hem erken vakit yedik, yatana kadar bişey yemem. (yemedim de.)
tatlılar(kabak/irmik/ayva) = hepsi küçük parçalardı caaanııımm (aslında gerçekten de öyleydi) üstüne yeşilçay
börek= geri dönüş yolunda eritirim :p yollarda kilo veriyorum :p
kısır= amaan canım bulgur sonuçta :p
etli ekmek= bi daha hep birlikte ne zaman bir araya gelcez, ye gitsin. hem son dilimi bıraktın ya aferin
katmer benzeri tatlı: aaa iyiymiş, şerbeti yokmuş meğer. antep fıstığı yedim varsaydım:p yufkası zaten gevrekti ufalandı çatala gelmedi:p

yani özetle durum vahim:KK70:
Afiyet bal şeker olsun canım. Can boğazdan geliyor. Canının istediği yemeli kişi..
Dertliyim anlayacağın, demirim çok düşüktü ilaç kullandığım halde hiç değişmemiş ya çok kötüyüm...
Onun için daha dikkatli olacağım sadece faydalı şeyler yemem gerek. Çok ihmal ettimki meyveyi sebzeyi...
Çocuklara da hep kötü örnek...
Yarınki yemeğim yeşil mercimek menüde bol salata ceviz peynir ton balık olacak inşallah. Planlı gitmem lazım yoksa hafta ortasında yemeksiz kalınca hazıra yöneliyoruz.
Hadi bakalım kolay gelsin.

Afiyet bal şeker olsun canım. Can boğazdan geliyor. Canının istediği yemeli kişi..
Dertliyim anlayacağın, demirim çok düşüktü ilaç kullandığım halde hiç değişmemiş ya çok kötüyüm...
Onun için daha dikkatli olacağım sadece faydalı şeyler yemem gerek. Çok ihmal ettimki meyveyi sebzeyi...
Çocuklara da hep kötü örnek...
Yarınki yemeğim yeşil mercimek menüde bol salata ceviz peynir ton balık olacak inşallah. Planlı gitmem lazım yoksa hafta ortasında yemeksiz kalınca hazıra yöneliyoruz.
Hadi bakalım kolay gelsin.

çay veya kahveyi yemeğin hemen üstüne mi içiyorsun? demiri tutarmış çay/kahve. emilimini azaltırmış.

plan yapsak, yemeğimiz hep hazır ve nazır olsa kilo da veririz.
diyet yemek şirketleri ile zayıflıyor ünlüler. hazır geliyor ne güzel. kalorisi hesaplanmış, hazırlanmış olarak.

günlüğümün adı karbonhidrat günlüğü ama hala tam adapte olamadım bir türlü.
hepimize kolay gelsin...

06.02.2016 cmts devamı;
sabah patatesli omlet, sucuk, peynir,zeytin,1 dilim kek yedim. ekmek de yemişimdir.
öğlen yemedim çünkü kahvaltı öğlen idi.
akşam misafirlikte tabağı silip süpürdüm.:KK47:
2 dilim yufka böreği, 2 tane peynir tatlısı, 1 minik ekler, 2 patatesli bişey, 1 dilim kek (amanın yaz yaz bitmedi)

07.02.2016 pazar 73,3 (-500 gr nasıl oldu ki bu???):KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:
sabah; omlet, sucuk, peynir, ekmek, zeytin, 1 dilim ekmek
1 paket damak çikolata yedim
üstüne de 1,5 saat falan ütü yaptım.
akşam: etli nohut ve pirinç pilavı ( özlemişiim çok yedim, )

08.02.2016 pzts sabah 74 lü bişeyler gördüm ama inanmadım:KK47:iyi şeylere odaklanayım:KK30::KK70:
sabah oğlumu okula gönderip marketten yeşilçay almak için az yürüdüm.
ama acayip soğuktu. yerdeki su birikintileri buz tutmuştu.

sabah: sahanda 2 yumurta,1 dilim ekmek,6 zeytin, peynir
akşam: nohut yemeği, bulgur pilavı, 1/2 simit(eşim marketten sıcak sıcak almış)
ve mısır patlağı ve bir avuç nohut (çay yanı bunlar, çayı bırakmalıyım)

kahvaltı sonrası ortalık topladım. salon epey dağınıktı, oyuncaklar vs. kaldırdım geri. nasılsa okul başladı.
yıkanıp katlanmış çamaşırları ve dün ütülediklerimi yerleştirdim dolaplara.
sonra çoook uzun zamandır el atmadığım gardrobumu düzenledim. 3 koca poşet kıyafet ayırdım.
bu beni çok iyi hissettirdi. askıları düzenledim, pantolonlar bi tarafa, gömlek ve kazaklar bir tarafa.

Selam
Ferrosanol, b kompleks ve folik asit kullanıyorum. Ama kararlıyım artik faydası olmayan bişey yemeyecegim.
Beslenmem tam olacak.Sadece Şeker ve kbh içeren yediklerimi yazayım hep böyle yapsak aslında dikkatimizi karbonhidratsız olmaya verebiliriz.
Mesela ben bugün çeyrek simit 4 adet kuru kayısı 1 kaşık tahin helvası ve 1 dilim ekmek yedim. Ha bir de yarım kivi ...E baya çokmuş. Simit ve ekmek ve helva gereksiz otekiler faydalı sınıfına giriyor.

06.02.2016 cmts devamı;
sabah patatesli omlet, sucuk, peynir,zeytin,1 dilim kek yedim. ekmek de yemişimdir.
öğlen yemedim çünkü kahvaltı öğlen idi.
akşam misafirlikte tabağı silip süpürdüm.:KK47:
2 dilim yufka böreği, 2 tane peynir tatlısı, 1 minik ekler, 2 patatesli bişey, 1 dilim kek (amanın yaz yaz bitmedi)

07.02.2016 pazar 73,3 (-500 gr nasıl oldu ki bu???):KK73::KK73::KK73::KK73::KK73:
sabah; omlet, sucuk, peynir, ekmek, zeytin, 1 dilim ekmek
1 paket damak çikolata yedim
üstüne de 1,5 saat falan ütü yaptım.
akşam: etli nohut ve pirinç pilavı ( özlemişiim çok yedim, )

08.02.2016 pzts sabah 74 lü bişeyler gördüm ama inanmadım:KK47:iyi şeylere odaklanayım:KK30::KK70:
sabah oğlumu okula gönderip marketten yeşilçay almak için az yürüdüm.
ama acayip soğuktu. yerdeki su birikintileri buz tutmuştu.

sabah: sahanda 2 yumurta,1 dilim ekmek,6 zeytin, peynir
akşam: nohut yemeği, bulgur pilavı, 1/2 simit(eşim marketten sıcak sıcak almış)
ve mısır patlağı ve bir avuç nohut (çay yanı bunlar, çayı bırakmalıyım)

kahvaltı sonrası ortalık topladım. salon epey dağınıktı, oyuncaklar vs. kaldırdım geri. nasılsa okul başladı.
yıkanıp katlanmış çamaşırları ve dün ütülediklerimi yerleştirdim dolaplara.
sonra çoook uzun zamandır el atmadığım gardrobumu düzenledim. 3 koca poşet kıyafet ayırdım.
bu beni çok iyi hissettirdi. askıları düzenledim, pantolonlar bi tarafa, gömlek ve kazaklar bir tarafa.
Maşallah hiç boş durmuyorsun arkadaşım. Bu hareketliliğe kilo milo kalmaz ki.:KK49:

selam
bugünki hasılat şöyle 1kase tarhana 1 dilim kızarmış ekmek 1 avuç kuru üzüm yarım kivi..
Sadece bunlar karbhidrt içerenler.
sebzeleri saymıyorum ya. Abartı oluyor o zaman.

Selam
Ferrosanol, b kompleks ve folik asit kullanıyorum. Ama kararlıyım artik faydası olmayan bişey yemeyecegim.
Beslenmem tam olacak.Sadece Şeker ve kbh içeren yediklerimi yazayım hep böyle yapsak aslında dikkatimizi karbonhidratsız olmaya verebiliriz.
Mesela ben bugün çeyrek simit 4 adet kuru kayısı 1 kaşık tahin helvası ve 1 dilim ekmek yedim. Ha bir de yarım kivi ...E baya çokmuş. Simit ve ekmek ve helva gereksiz otekiler faydalı sınıfına giriyor.

vitaminleri 3 ay falan içmen gerekiyor etki etmesi için di mi?. demirle c vitaminini öneriyorlardı sanırım. emilimini arttırıyorni.muş. kivi iyi olmuş yani.

beni misafirlikler ve gelen misafirler mahvetti bu ara. yapmıyordum hamurişi ara vermiştim. ama ipin ucu kaçtı.

selam
bugünki hasılat şöyle 1kase tarhana 1 dilim kızarmış ekmek 1 avuç kuru üzüm yarım kivi..
Sadece bunlar karbhidrt içerenler.
sebzeleri saymıyorum ya. Abartı oluyor o zaman.

Selam,:KK54:
tarhana çorbası içmeyeli kaç zaman oldu acep?
kendim yapmıştım o kadar uğraş emek verip. ama güzel olmadı ühüüüü:KK42: mayalama süresii abarttım galiba.

kuru üzüm kan için mi? hem tatlı hem kan arttırma ikisi bir arada çıkmış olmuş.

kb 50 -60 ünite ama kaç kiloya kadar? ben 73,9 iken başkası 60 kg iken bile mi ikimiz de 50-60 ünite almalıyızo_O

kalorisi düşükse sebzeyi önemsemiyorum, yiyorum ben. z.yağlı pırasa yaptım mesela dün.

bakliyatların kb si fazla idi ama o kadar özlemişiz ki geçenlerde nohut yaptım. ve özlediğimden çok yedim.
misafirlikte ikramlar da eklenince şiştim. ve diyette 1 hafta boşa gitti:KK17:

09.02.2016 salı 74,2
sabah 15-20 dk kadar yürüdüm. park boş olmasa tur atacaktım ama korktum. eve döndüm hemen.
kahvaltıda t.yağlı sahanda 2 yumurta, peynir, zeytin, ekmek yedim.
sonra bir telefon geldi. Eneee komşum geliyor.
hemen o gazla evi bir toparladım. vileda ile sildim, toz aldım. mutfak tezgahını hallettim. demlikleri bile ovdum.
hamur mayaladım. kek çırpıyordum ki komşum geldi hemen. birlikte kalanını yaptık. poğaça ve kakaolu ılsak kek.
o da yanında ıspanaklı börek getirmiş. tam oldu yani. fulledik karbonhidratı.

sonra yakındaki bir butiğe gitmek istedi. yürüdük 20 dk falan. sanırım eritmişizdir hamurişlerini.
birlikte eve geri döndük. o kızının işten çıkıp onu almasını bekledi. oğlum geldi okuldan. ona dardanelli makarna yaptım.
biz de yedik tadımlık. portakallı kereviz de yedik biraz.

sonrasında akşam başka da bişey yememişimdir umarım.
10.02.2016 çrş 74,1
sabah sahanda 2 yum.peynir,zeytin,ekmek yedim
sonrasında avm ye gittim. sevgililer günü hatrına bişeyler baktım.
orda bir magazada giy çıkar 1 kilo vermişimdir. jile elbise aldım, hiç eteğim yoktu ve lazımmış meğer aldım bi tane.
2 de kazak/triko aldım ama değiştircem. begenilmedi renkleri. evde farklı durdu. orda aynalar hileli idi galiba.

eve gelir gelmez mercimek çorbası, düdüklüde antrikot, z.yağlı pırasa. üçüne birden giriştim.
sonra markete biraz daha pırasa ve limon almaya gittim.

akşam; 1 kepçe mercimek çorbası
2 kaşık pırasa
1 parça antrikot
3 kaşık bulgur pilavı
2 dilim ıslak kek
yoğurt 1 minik kase

11.02.2016 73,9
sabah: 2 haş.yum. , peynir , 3 zeytin, 1 dilim ekmek

dün akşam gelemeyen yatılı misafirim bu akşam gelecek. kıyma indirmiştim, kıymalı k.bahar yaparım bi de pilav tamamdır.

şimdi gidip o 2 trikoyu değiştircem. neyseki eşime aldıklarım tam oldu. ne tezat. kendime aldıklarım oldu da olmadı.

Kaç gündür yazamadım. Aklımda da degil ne yaptim ne ettim.İsler çok yoğun bi de eve gelip haldır haldır yemek yapması deli ediyor beni..Ama yılmak yok faydalı besinler pişirilecek ve yenecek.
Bu hafta sebzeyi daha çok yedim aralarda da ceviz ile kuru meyveler yedim.Evet kb si çok ama lazım da.
Yarından itibaren yürüyüşe başlasam diyorum yavaş yavaş baharda yaklaşmakta.
Çocuklarda sarma istiyor. Yandım bennn.
Nereden buluyorsun arkadaşım bu enerjiyi. Maşallah...

Kaç gündür yazamadım. Aklımda da degil ne yaptim ne ettim.İsler çok yoğun bi de eve gelip haldır haldır yemek yapması deli ediyor beni..Ama yılmak yok faydalı besinler pişirilecek ve yenecek.
Bu hafta sebzeyi daha çok yedim aralarda da ceviz ile kuru meyveler yedim.Evet kb si çok ama lazım da.
Yarından itibaren yürüyüşe başlasam diyorum yavaş yavaş baharda yaklaşmakta.
Çocuklarda sarma istiyor. Yandım bennn.
Nereden buluyorsun arkadaşım bu enerjiyi. Maşallah...

merhaba, evet çalışıyorken yemek yapmak ayrı bir dert.
ben şu an çalışmıyorum. ama çalışırken eve daha girmeden markete uğra, alışveriş yap, taşı, pişir, topla, bulaşık, çay vs.
geriye 2 saat ya kalıyordu ya kalmıyordu kendime ayıracağım. çünkü ertesi gün de erken kalkabilmek için 12 de en geç yatmak gerekiyor. hele ki çocukla ne kadar zordur. çocuk olunca işten ayrıldım ben.
Allah çalışan annelere kolaylık sağlasın, güç versin.

çocuklar kaç yaşındalar? sarma istediklerine göre büyükler biraz.

enerjim yok aslında yani hedeflediğim kadar enerjik değilim. mecburiyetten birazı.

11.02.2016 devamı

kahvaltı sonrası avm ye gittim. bigün önce aldıklarımı değiştirdim. yine birsürü giy çıkar. off. kilolu olmak zorrr.
gençken bekarken giyerdim ve çok yakışırdı alır çıkardım. aahh ahh . neyse..

eve döndüğümde saat 15:00 idi sanırım. hemen kalmış nohut yemeğini ısıtıp yedim.
sonra yerleri süpürdüm ve vileda ile sildim. bir de banyoyu sildim.

sonra da yemeğe giriştim. pilav yaptım. dünden z.yağlı pırasa vardı bir de çorba.
köfte yoğurdum. oldu da bitti. ve akşam misafirim geldi. k.validem.

akşam yemeğinde çorba pilav köfte pırasa ve üstüne de puding yedim(tencereyi sıyırdım sadece):)

12.02.2016 cuma 73,8

sabah 2 haş.yum. peynir,zeytin, ekmek
kahvaltı sonrası k.validemle sağlık ocağına yürüyecektik ilaç yazdırmaya ama yağmur yağınca eşim bıraktı dönüşte de taksiye bindik.
öğle çorba biraz pilav
akşam: beyaz köy tarhanası (etli) 5 kare damak çikolata, çay yanı beyaz leblebi

spor: yok, mutfak topla, yemek yap vs.

13.02.2016 cmts 73, 3
09:00 da kalktık niyeyse :) uykum vardı benim yaa.
oğlanım uyanınca mecbur uyanıyoruz. eşim işe gitti. k.validem uyuyordu(ilaçlar uyutuyor)
oğlanımla kendime pankek yaptım. pofuduk pofuduk yedim bi güzel balla.

peynir yedim biraz da. ama eşim birazdan gelince tekrar bir kahvaltı masası hazırlıycam.
k.validem ilaç içti 1 saat geçmesini beklerken banyoya girdi.

yaşlılık zor iş. kendimize iyi bakmalıyız. 1 torba ilaçla geziyor :KK43:
ama yine de iyi maşallah. hergün egzersizlerini yapıyor maşallah bi daha.

yarım bırakıp ertelediğim şeyleri bi yapsam; hem yarattığı problemlerden kurtulurum hem de mutlu olurum.
belki de bu mutluluk başka güzel şeylere de neden olur.

selam günlük, dünlük, haftalık vs

ne yiyip içtiğimi yazmayayım. epey cıss lar yedim. ve şiştim biraz. oğlum hastalandı. 1 hafta okula gidemedi. beta kaynaklı bademcik iltihabı. 1 hafta evdeydim. erken regl oldum. iştah patlaması ve uyku düzenimin değişmesi yaramadı tabi.

bir plan yapmalı ve uymalıyım. spora yönelsem psikolojimi de düzeltmiş olurum, serotonin salgılayıp.

karar verince yeni bir günlük açacağım. atıyorum günde 2 km yürüyüş günlüğü.
tabi önce yeni bir spor ayakkabı almalıyım. (bahane mi buldum hemen şimdi ben)

tarçınlı su olayına geri dönmeliyim. belki iştahım bu kadar artmamış olurdu regl iken.
4-5 saat yemek arası leptin hormonu için gerekliydi. karatay.
öğünlere protein ile başlanacaktı metabolik balansa göre.
yeşilçayı günde 2 kupaya çıkarmalıyım.
siyah çayı azaltmalıyım. yanında bişey yememek için.
bol su içmeliyim.
yoğurt kürlerini denememiştim, bi de onlara el atayım. yiyebileceğim bir yoğurt keşfetmişken.
e hani ben kefir yapıyordum. unutuldu buzdolabında.
tatlı yerine meyve. günde 1 meyve. meyveli müsli ev yapımı.

ama şu an çoook yorgun ve bezginim. omuzlarım kollarım başım gözüm ağrıyor.
ruh halim de berbat.
bir şarkıyla veda ediyorum sevgili günlükçüm.

ben olsam almam beni, adamdan saymam beni,
heryerde saçlar, kimin bu saçlar, benim değil bu saçlar bilemiyorum ..... Kalben.....

Son düzenleme:
Selam
Gelgitler ayneeen... bende.
En kötü karar kararsızlıktan iyidir demişler.
Valla bende şu olmaya başladı. Sekerli birşey yediğimde hemen ve aşırı acıkıyorum. Hele dün eve zor attım kendimi resmen titremeye başladım. Hiç olmazdı ya. korktum şeker mi diye...
Veeee dedim ki şu Karatay hocadan artık kaçamamazsın. Sorun ekmek ve unda bence. Kesin bırakılacak.
Bugün öyle geçti. Tek kötüsü kahveye kattığım süt tozu oldu.
İnşallah yeşil çaya başlayacagım.
Bu başlangıçlar bitsin artık be yol alalım.

Evet...
Ekmeksiz hamursuz ikinci günde bitiyor. Bugünkü ekstra 4 adet kuru kayısı idi...
Ayy inşallah ya. Tuzaklara düşmesem artık.

X