Popüler Konu Karatay Diyeti Deneyimlerimiz - Canan Karatay

Bıldırım:Gul63
Bugun

1.öğün: Kahvaltım :Su,omega3 balık yagı takvıye(bır cay bardagını dolduracak kadar cevız(omega3 ıcerır,B vıtamınlerı var) kırdım,onbes tane zeytın,bıraz domates,2bıber ,bır bardak ot cayı(artık normal cayı yemeklerden 1,5 saat sonra ıcıyorum demır eksıklıgıne sebep oluyurmus ),bır cay kasıgı keten tohumu(omega3 kaynagı,bagırsakları calıstırıyor),bır cay kasıgı corek otu,2 yumurta(kılolar gıdınceye kadar sabahları 2 tane tuketıyorum ( dogal omega3 kaynagı),,3dıs sarımsak,2 kahverengı kuru kaysı(posası yuksek bagırsak calıstırır),1kuru erık,bır tutam maydanoz,bıraz salatalık.

2. Öğün(Ogle):1 bardak su,3 yumurtadan bıberlı omlet,bıraz yogurt,3-4 dıs sarımsak,bır tutam maydanoz,ıkı bıber,bıraz domates,bıraz cevız,bır tutam ketEn tohumu,bır tutam corek otu. (Yemekten once aslında toktum ama hem gunluk 1000 kalorıden asagı tuketmek ıstemıyorum(kas kaybına neden olabılır(ıc organlarda yaralar fılan olusmasın)),hem de tuketımım cok kalıtelı olmayabılır dıye tok olmama ragmen yedım.)

Yemekten sonrakı ruh halım: aksam yemegı yemeyecegım ıcın mutluyum.
Sıvı:Tonla su,1 fıncan Turk kahvesı

Spor: Bugun gune erken basladım,cok fazla zıhınsel aktıvıte gerektıren calısma yaptım,zıhın sporum tamdı
 
merhaba arkadaşlar herkese kolay kilo vermeler ... bende bu diyeti bugün duydum daha doğrusu bayanı tvde izledim daha önce duymuştum adını ama içeriğini bilmiyordum ,hoş hala çok bir bilgim yok, sizden ricam bu diyetin özünü bana anlatabilir misiniz, çok sayfa okudum herkes istediğini yemiş gibi anlamadım o yüzden ,birde her gün yumurta yenecek mi mutlaka, öğünlerde neye dikkat etmem gerek, bu diyetle kilo veren var mı gerçekten yardımcı olursanız sevinirim,şimdiden yardımcı olan herkese teşekkür ederim
 

Gül63 öğle öğününü kaçta yiyorsun?
 
Gül hanım bu çörekotuyla keten tohumunun önemi nedir acaba hangi öğünlerde ne kadar yenmeli ???
Alıntı ıle cevaplandırıyorum:Tarihi Olarak
Çörek Otu asırlar boyunca, bitkisi ve yağı ile birlikte, Afrika’da, Asya’da ve Ortadoğu’da, günümüzde ise Amerika ve Avrupa’da milyonlarca insan tarafından “sağlıklarını desteklemek için” kullanılmaktadır. Aromatik bir baharat türü ve siyah rengi hariç susam tohumuna benzer olan çörekotu, geleneksel olarak çeşitli durumlar ve tedaviler için mükemmel bir ilaç olarak da kullanılmıştır.,

İslam alimleri de peygamberlerinin övmüş olduğu bu bitkiye bigane kalamamış ve hakkında bolca eser yayınlamışlardır. El-biruni ve ibn-i Sina bunlardan bazılarıdır.

Günümüzde ise özellikle Amerika ve Avrupa’nın elit bilim merkezlerinde çörek otu hakkında araştırmalar yapılmakta ve her geçen gün yıldızı parlayan bu şifalı bitki hakkında kesin kanıtlar elde edilmektedir.

Çörek Otunun Etken Maddeleri?

Takriben %21 protein, %38 karbonhidratlar ve %35 bitkisel yağlardan oluşmaktadır. İçeriğindeki aktif maddeler, nigellon, thymoquinon ve uçmayan yağlardır. Diğer maddeler ise, linoelik asit(Omega-6, Omega-3), oleic asit, palmitik asit, kalsiyum, sodium, potasyum, demir, çinko, bakır, magnezyum, selenium, fosfor, vitamin A, vitamin B, vitamin B2, niasin ve vitamin C dir.

Yukarıdaki maddelerden özellikle nigellon ve thymoquinon etken maddeleri çörek otunun destekleyici özelliğiyle doğrudan alakalıdır.


Hangi Hastalıklarda Kullanılır?

1- İlk olarak çörek otu bir hastalık durumunda kullanılabileceği gibi günlük veya gün aşırı olarak öylesine de tüketilebilir. Aşırı alınmadığı taktirde herhangi bir yan etkisi ve zararı bildirilmemiştir.(not: Alerjinizin olmadığını var sayıyoruz.)

2- Çörek otu Bağışıklık sistemini güçlendirir.

3- Vücudu tahrip eden mikroplara karşı vücut direncini artırır.

4- Kanserden AİDS e kadar bir çok hastalıkta kullanılabilir.

5- İltihaplı vakalarda iltihap engelleyici olarak kullanılabilir.

6- Nefes darlığı ve solunum yolları hastalıklarında iyi bir yardımcı etken olduğunu defalarca kanıtlamıştır.

7- Çörek Otu özünün(yağından bahsediliyor) meme, prostat, cilt kanseri gibi bazı kanser türlerinde kanser hücrelerinin gelişmesini yavaşlattığı görülmüştür

8- Bayanlarda sıkça görülen rahim ve vajinal iltihaplara iyi geldiği bilinmektedir. (Bunu, iltihabı ve akıntıyı meydana getiren mantar hücrelerini yutan vücut savunma hücrelerini destekleyerek başarmaktadır.)

9- Çörek Otu Karaciğeri Tahripten Korur şifalı bitkiler

10- Ayrıca bu mucizevi bitki canlılarda biriken zararlı toksik zehirleri de baskılar ve onların vücuttaki zararlı etkilerini en aza indirir. Özellikle hava kirliliği yaşanan illerimizde ki insanlarımızın bu mucizevi bitkiden her gün almaları gerçekten faydalarınadır.

11- Kolon kanserini engeller.

12- Şeker hastalığına Karşı sonderece fatdalıdır.

13- Yüzyılımızın hastalıklarından birisi de alerjidir. Özellikle gelişmiş ülkelerin insanları “nedeni anlaşılamayan bir şekilde” hemen hemen her maddeye karşı alerji geliştirebilmektedir. Çörek otunun alerjik reaksiyonlarda vücudu baskılayıcı rol oynadığı Berlin Charite Ünv. Tarfından kanıtlanmıştır.

14- Egzama gibi rahatsızlıklarda çörek otu iyi bir iyileştiricidir.

15- Romatizmal hastalıklar.

16- Mide rahatsızlıkları ve reflü.

17- Böbrek hastalıkları.

18- Alkolün zararlı etkilerinin en aza indirilmesi.

19- Kalp damar hastalıkları.

20- Anti oksidan oluşu.

21- Kolesterolün düşürülmesi.

22- Hiper Tansiyon(yüksek tansiyon) vakalarında.

23- Uyarıcı etkilerinden dolayı; hemoroit, hepatit, nezle, ishal, öksürük ve tenya gibi etkiler.


En genel Olarak Çörek Otunun Faydaları Şu Şekilde Sıralanabilir;

• Mikrop, virüs ve mantarlara karşı öldürücü tesire sahiptir.
• İfraz boşaltıcı ve solunum borusunu genişleticidir.
• Kansere karşı koruyucu etkisi vardır.
• Kan şekerini düzenler.
• Yorgunluk halini giderip zindelik verir.
• Damar hastalıklarını önler.
• Cinsel gücü arttırır.
• Hazmı kolaylaştırır.
• Vücuttaki toksinleri süzerek atar.
• İdrar söktürücü özelliği ile safraya iyi gelir.
• Yaraların çabuk iyileşmesini ve hücrelerin yenilenmesini hızlandırır.
• Alerjileri önler. Çörekotu
• Savunma sistemini dengeler.
• Hormon sistemini ve ruh hâlini sağlamlaştırır.



Hastalıklara Göre Çörek otunun Kullanım Şekilleri;

Astım ve Bronşiyal Problemler (Uzak Doğu, Orta Doğu ve Malezya)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Günde iki defa alıır. Aynı zamanda, her gece Çörek otu yağı ile göğüs ovulur ve kaynar su içindeki Çörek otu yağının buharı nefesle içeri çekilir.

Sırt ağrısı ve diğer Romatizma çeşitleri (Orta Doğu ve Malezya)
Az bir miktar Çörek otu yağı hafifçe ısıtılır ve daha sonra romatizmalı alan yoğun bir şekilde sıvazlanır. Günde üç defa da yağdan bir çay kaşığı içilir.

Şeker Hastalığı (Hindistan)
Bir fincan bütün Çörek otu, bir fincan su teresi veya hardal tohumu, yarım fincan nar kabuğu ve yarım fincan şahtere otu karıştırılır. Toz haline getirmek için mikserden geçirilir. Bir ay boyunca, Hergün kahvaltıdan önce bir çay kaşığı Çörek otu yağı ile birlikte bir çay kaşığı karışım alınır.

İshal (Hindistan ve Orta Doğu)
Bir fincan yoğurt ile bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır. Belirtiler kayboluncaya kadar karışımdan günde iki defa içilir.

Kuru Öksürük (Orta Doğu ve Kuzey Afrika)
Kahve içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve günde iki defa alınır. Göğüs ve sırt Çörek otu yağı ile ovulur.

Grip ve Burun Tıkanıklığı (Genel)
Herbir burun deliğine 3-4 damla Çörek otu yağı akıtma, burun tıkanıklığını ve kafanın soğuk algınlığı ızdırabını giderebilir.

Saçın Kırlaşması(Genel)
Çörek otu yağı ile düzenli bir şekilde saçlara masaj yapılması, saçların erken kırlaşmasını önleyebilir.

Saç Dökülmesi(Hindistan ve Orta Doğu)
Kafa derisinin tamamına limonu darbeli bir şekilde sürün ve takriben 15 dakika böylece hareket edin. Sabunlayın. Durulayın ve saçların tamamını kurulayın. Daha sonra Çörek otu ile kafa derisinin içine masaj yapın. Kahve veya çaya bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak için.

Saman Nezlesi (Orta Doğu)
Bir yemek kaşığı Çörek otunu bir bardak limon suyuna karıştırın. Belirtiler giderilinceye kadar, günde iki kez alın.

Baş ağrısı (Genel)
Alın ve kulaklara yakın yüz kısımları Çörek otu yağı ile ovulur ve kafa bandajlanır. Aynı zamanda bir çay kaşığı Çörek otu kahvaltıdan önce alınır.

Sağlıklı Cilt (Hindistan)
Bir çorba kaşığı Çörek otu yağı ile bir çorba kaşığı zeytin yağı karıştırılır. Bu karışım ile yüz ovulur ve en az bir saat böyle devam edilir. Sabunla yıkanır ve durulanır.

Yüksek Tansiyon (Hindistan)
?Kahvaltıdan önce her sabah iki diş sarmısakla birlikte herhangi bir içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırarak alın. Çörek otu yağı ile bütün vücudunuzu ovun ve üç günde bir kez 1.5 saat güneş ışınlarına maruz bırakın. Bu işlemlere bir ay devam edin.
Uyuşukluk ve Yorgunluk (Türkiye)
Bir bardak saf ve taze portakal suyu ile bir çorba kaşığı Çörek otuna her sabah 10 gün boyunca devam edilir.

Hafıza Düzeltme (Orta Doğu)
100 mg kaynatılmış nane içerisine bir çay kaşığı Çörek otu yağı karıştırılır ve 15 gün içmeye devam edilir.

Kas Ağrıları (Genel)
Ağrıyan yerler Çörek otu yağı ile ovulur.

Sinirsel Tansiyon Stresi (Hindistan)
Bir fincan çay veya kahve ile bir çay kaşığı Çörek otu günde 3 kez alınmaya devam edilir.

İktidarsızlık (Genel)
200 g zeytin yağlı öğütülmüş Çörek otu tohumu, 100 g günlük, 50 g Çörek otu yağı, 50 g zeytin yağı, 200 g saf bal güzelce karıştırılır. Her öğünden sonra bir çorba kaşığı alınır.

Uyku Bozukluğu (Genel)
Balla karıştırılmış herhangi bir sıcak içeceğe bir çay kaşığı Çörek otu yağı ilave edilip akşamları içmeye devam edilir.

Diş ağrısı ve Diş eti iltihabı (Genel)
Önce sirke ile birlikte Çörek otu tohumları pişirilir. Çörek otu yağı ilave edilir. Diş ağrısı ve diş eti iltihabını gidermek için bu karışımla ağızda gargara yapılır.

Ülserler(Yaralar) (Endonezya ve Hindistan)
Ateş üzerinde Çörek otu tohumları kavrulur. Süsen kökü yağı ile veya kına bitkisi yağı ile karıştırılır ve merhem haline getirilir. Daha sonra cerahatlı yaralar üzerine yayılır. Sonra sirke ile muamele edilerek yıkanır.

Çörek otu Tohumu mu? Çörek otu yağı mı?

Tezde Çörek otu tohumunun lifli yapısının sindirilemediği bu durumun çörek otunun etkinliğini azatlığı savunulmaktadır. Bu durumda çörek otu yağının daha faydalı olduğu söylenir. Çörek otu

tezde ise çörek otu tohumundaki lifli yapının tohumda bulunan etken maddeleri vücuda yavaş yavaş ama etkili bir biçimde verdiği ve aşırı dozları engellediği söylenir.

Bu iki tezin de bilimsel verilerle kanıtlandığı söylenemez. Kimin haklı olduğunu ancak uzun yıllar deneme yanılma yöntemi bize gösterecek.

Ticari şekilleri ve Temininde Dikkat Edilecek Hususlar

Değerli ziyaretçilerimiz gerek sitemizdeki sponsor bağlantılardan gerekse internetten arayarak çörek otu tohumu ve çörekotu yağının ticari takdimlerine ulaşabilirsiniz. Ancak, dikkat etmeniz gereken en önemli şey Çörek otu yağının nasıl elde edildiğidir.

Çörek otu yağı 2 türlü elde edilmektedir. 1. si soğuk pres yoluyla. 2. si sıcak pres yoluyla. Sıcak pres yolunda daha fazla çörek otu yağı elde edilir ve bu soğuk presten daha hızlı ve daha az masraflıdır. Fakat sıcak pres sırasında çörek otu yağı ısıya dayanamaz ve özelliklerini yitirir. Bundan dolayı biz sıcak pres yöntemiyle elde edilmiş çörek otu yağını tavsiye etmiyoruz. Bir ürünü alırken özellikle sorun ve soruşturun tercihiniz soğuk pres yoluyla elde edilmiş çörek otu yağı olmalıdır...........................................................................................................................Keten ve Keten tohumu

Genel olarak

Keten 30 ila 100 cm boyuna ulaşabilen bir yıllık bir bitkidir. Aslında yabani keten in kültüre alınmasıyla tarımı mümkün olmuştur. Özellikle Akdeniz havzasında yetişir ve yayılım gösterir. Tepeye doğru dallanan yeşil bir gövdeye sahip olan keten ucu sivri olan uzun yapraklara sahiptir. Çiçekleri gök mavisi renginde ve oldukça gösterişlidir. Meyveleri yaz sonlarında olgunlaşır. Meyveler içerisinde 2 adet tohum barındıran sivri yapılı kahve renklidir. Bu bitki özellikle ılıman karakterli iklimleri sevmektedir. Kireçli topraklarda yetişen keten bitkisi tohumları sayesinde üretilebilmektedir.

Keten tohumu neden değerlidir?

Keten tohumunun;

Kolesterolü düşürdüğü, felç ve kanser için iyi bir destek gıdası olduğu,

Sindirim sisteminde mide ve bağırsak iç duvarlarını temizlediği ve

Genelde kabızlığa iyi geldiği,

Özellikle de unutkanlık gibi rahatsızlıklara birebir olduğu bilinmektedir.

Yukarıdaki sayılanlardan farklı olarak keten tohumu;

Kan şekerini ayarlamada,

Bazı deri hastalıklarının iyileştirilmesinde

Bazı yaraların daha çabuk iyileşmesi için destekleyici gıda olarak

Kemik ve destek sistemin kuvvetlendirilmesinde

Bazı solunum yolu rahatsızlıklarında

Deri ve organların dış yüzeylerini örten dokuların yenilenmesine yardımcı olmasında uzun zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Keten tohumunun kullanıldığı yerler nerelerdir?

1- Omega–3 içerir hem de yüksek oranda.

Öncelikle ketentohumu yüksek oranda Omega–3 içermektedir. Omega–3 bilindiği üzere daha esnek bir yağ asidi içerir buda hücre zarının daha akışkan olmasını sağlar. Akışkanlığı artan hücre zarında proteinler birbirleriyle daha iyi etkileşime girer. Aslında keten tohumunun hücre zarıyla ilgili rahatsızlıklara iyi gelmesinin esprisi yapısında bulunan Omega–3 yağda yatar. Yukarıda verilenlere dikkat edilirse deri ve iç organların üzerini örten zarlarla ilgili hastalıkların tamamına iyi gelmektedir keten tohumu.

Özellikle balık sevmeyenlerde ve dahası vejetaryenlerde eksikliği önemli olan Omega–3 lerin yerine konulması açısından keten tohumu çok değerlidir.

2. Zayıflatıcıdır.

Keten tohumu ve keten tohumu yağı iki önemli sebepten dolayı zayıflatıcı etkiye sahiptir. Bunlardan birincisi insana tokluk hissi veriri ve yeme dürtüsünü baskılar. İkincisi ise bağırsakların ve sindirim sisteminin daha düzenli ve iyi çalışmasını sağlar.

3- B12 vitamini içermektedir

Yine dışarıdan alınması gereken önemli temel maddelerden birisi de B12 vitaminidir. Bu vitamin açısından oldukça değerli olan keten tohumu yine vejetaryenler için önemli bir besin olmaktadır.

Keten tohumunu nasıl tüketmeliyiz?

Keten tohumunu; yağ şeklinde, taneler halinde veya infüzyon(demlenmiş) şekilde alabilirsiniz.

Öğütülmüş haldeki keten tohumu eğer bir kap içerisinde barındırılmaktaysa yaklaşık 1 ay kadar tazeliğini korumaktadır.

Yok, eğer tohum şeklinde keten tohumu aldıysanız bir bölümünü nemli pamuk arasına alınız ve çimlenmesini bekleyiniz. Eğer keten tohumları çimleniyorsa bilin ki almış olduğunuz keten tohumu tazedir ve rahatlıkla tüketilebilir. (uyarı: Çimlenen keten tohumlarını tüketmeyiniz. Onları atınız )

Diğer yandan yağ halinde tüketilecek olan ürün de güvenilir kanallardan alınmış olmalıdır.

Tane halinde keten tohumu

Bu şekilde alınan keten tohumunun özellikle sindirim sistemini düzenlediği bilinmektedir. Ancak sert tohumlar dişlerle tam öğütülemez ve sindirimi az olur. Genelde 1–1,5 çorba kaşığı sıcak suyla ıslatılarak yoğurt vb yiyecek maddeleriyle karıştırılıp tüketilebilir.

Yağ halinde

Eğer keten tohumu yağı alacaksanız; özellikle küçük şişelerde ve güvenilir yerlerden almalısınız. Aldığınız bu yağı Işık, ısı ve ağır kokulu ortamlardan korumalısınız. Keten tohumu yağı günde 1–1,5 tatlı kaşığı alınabilir. Bazı besinlerle birlikte de alabilirsiniz bu sizin damak zevkinize kalmıştır.

Öğütülmüş halde keten tohumu

Bu konuda dikkatli davranmalısınız. Çünkü almış olduğunuz tozun ne zaman öğütülmüş olduğunu bilemezsiniz. Eğer güvenilir bir yerden almıyorsanız size tavsiyem tohum olarak alın ve çimlendirme tekniğiyle tazeliğini kontrol edin.

Sıvı halinde

Bu şekil keten tohumunun demlenmesi(infüzyon) ile elde edilmektedir. Günlük tüketilebilecek miktarlarda kaynamış suya ketentohumu katılarak yapılır. Fazla beklemeden tüketilmesine özen gösterilmelidir.

Keten tohumu ekstratı kapsülleri(keten tohumu kapsülleri)

Keten tohumunun etken maddelerinin çıkartılmasıyla oluşturulan ticari kapsüllerdir bunlar şifalı bitkiler satan yerlerde ve eczanelerde bulunabilir.

Uyarılar!

Keten tohumunu küçük yaşındaki çocuklara vermeyiniz. Eğer kullanmak istiyorsanız miktarını az tutunuz.

Keten tohumunu emziren ve hamile olan bayanlar kullanmamalıdır. Bu konuda yeterli bilgi mevcut değildir.

Keten tohumunun çokça kullanılması bayanlarda selülite neden olmaktadır. Kullanımı abartmayınız.

En önemlisi: Bu bitkiler mucizelere neden olmazlar destekleyicidirler asla ilaç yerine geçemezler. Hastalık hallerinde mutlaka doktorunuza başvurunuz...............Kolay gelsın hepımıze
 
Bugünlerde kilo vermek isteyen herkes bu kitabın peşinde... Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay’ın “Bilimsel Gerçeklerle Kilo Vermenin ABC’si - Karatay Diyeti” bildiğimiz pek çok sağlık gerçeğini alt üst etti. Alınan kalorinin, yağın, vücuttaki kolesterolün önemsiz olduğunu savunan; ara öğünlere karşı çıkan ve karbonhidratı yasaklayan bu diyet tartışma da yarattı. Kardiyolog ve iç hastalıkları uzmanı Prof Karatay, kitabıyla ilgili hem sokağın hem uzmanların sorularını cevapladı.





* Sizin diyetinizde çıkış noktanız nedir? Kitabınızda verdiğiniz örnekler birçok bilgimizi değiştiriyor, bir kısmıyla yeni tanışıyoruz.

Bir beslenme piramidi vardır biliyorsunuz. Ama bunu çıkaranlar ne doktor ne de diyetisyendir. En altta karbonhidratlar ve tahıllar vardır. O uygulanmaya başladıktan sonra 1980’lerden sonra Amerika’da obezite başladı. Bilim adamları bu piramidi sorgular oldu. Ben ABD’deyken birçok araştırma çıktı, en önemlilerinden biri Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölümü’nde yapıldı. Çok kapsamlı bu çalışmadan alınan verilere göre yeni beslenme piramidi 2002’de Harvard Tıp Fakültesi Beslenme Bölümü tarafından daha sağlıklı olduğu önerilerek yayımlandı. Ben o piramitteki bilgilere dayanarak hastalarıma sürekli önerilerde bulunuyor ve son derece olumlu yanıtlar alıyordum. Bu nedenle Türk halkını da bilgilendirme amacıyla “Karatay Diyeti” kitabı kaleme alındı.

“Kaşıkla zeytinyağı var ama ekmek yok”

* Yeni piramitteki değişiklikler neler?

En altta egzersiz var. Sağlıklı yağlar, günde iki yumurta ve her gün üç kere bir avuç fındık fıstık yeniyor. Kalp hastalıkları halen yanlış beslenmeden dolayı birinci sırada ama yeni piramidi uygulayanlarda kalp hastalıkları geriliyor.

* Yumurta kolesterolü yükseltmiyor diyorsunuz.

Evet, yükseltmiyor. Bu konuda yapılmış o kadar çok çalışma var ki. Sağlıklı yersek yediklerimiz kolesterolü yükseltmez. Yediklerimizle kolesterolün bir alakası yoktur, bu alanda bilimsel olarak bir çok çalışma yapılmıştır zaten. Bilimsel yayınlarda hastalıkları asıl başlatanın yumurta ve yağ değil de karbonhidratlar, şeker ve tatlandırıcılar olduğu söyleniyor artık. Kalp hastalıkları, şişmanlık, tansiyon, felç ve kansere sebep olan temel bozukluk insülin direncidir. İnsülin direnci hareketsizlikle, sık sık yemekle başlar. Tatlı, şeker ve bol bol ekmek yemekle başlar. Bunu başlatan en önemli sebep meyve şekeridir. Pekmezler, ballar, her türlü içtiğimiz şekerli içecekler karaciğer yağlanmasını başlatır. Bununla birlikte pankreas ve göbek çevresi yağlanır ve artık organlar iyi çalışmamaya başlar. Bu nedenle kilo alma, bugün tüm hastalıkları başlatan en önemli sebeptir. Kilo alma demek yağların artması demektir tabii.

* Tereyağı ve zeytinyağını da abartmamak kaydıyla tüketmek gerekiyor herhalde.

Hayır, o da yanlış biliniyor. Bu yağlar az tüketildiği için hastalık oluşuyor. Ben hastalarıma kaşıkla zeytinyağı veriyorum ama ekmek yok. Harvard Tıp Fakültesi’nin araştırmasına göre çok karbonhidratlı yiyeceklerden sonra kalp krizi ve felç 26 kez daha fazla görülüyor, bilinenin aksine çok yağlı yiyecekler yedikten sonra değil. Damardaki plakların oluşmasında sağlıklı yağ olan tereyağı, zeytinyağı ve balık yağı omega 3’ün tüketilmemesinin payı var. Bunlar koruyucudur.


“Gece TV karşısındayken gelen meyve tabağı çok tehlikeli”

* Bir kere akşam 20.00’den sonra meyve dahil hiçbir şey yenmeyecek. Bizde ne yapılıyor, yemekten sonra televizyonun karşısında meyve tabağı geliyor. İşte o çok tehlikeli. Sabah, gündüz yenirse gün boyu harcanır ama yiyip yatarsak tehlikeli.
* Sabah kahvaltısı en kuvvetli öğün olmalıdır, zaten çok kuvvetli yiyince acıkmıyoruz. Eğer herhangi bir öğünde bir şey yediğiniz zaman iki-üç saat sonra acıkıyorsanız o yediklerinizin size zararlı olduğunu bilin.
* Böğürtlen, ahududu, çilek en yüksek antioksidana sahip masum meyvelerdir. Kış aylarında nar bol bol yenmeli. Sabah kahvaltısında bu mevsimde peynirin yanında yarım şeftali ve armut yenebilir. Domates, salatalık da meyvedir.

Yüksek kolesterolü olan kadınlar uzun yaşıyor!

Kolesterol sorunu diye bir şey yoktur. Kolesterol bir vücutta yüksekse o vücudun antioksidana ihtiyacı var demektir. Kolesterol neden yükseliyor, ona bakmak lazım. Tek bir rakamı tedavi etmekle kimse iyileşmez, iyileşmediklerini de görüyoruz zaten. Sonuçlar önümüzde. Kadınlarda yüksek kolesterolün faydası var. Yüksek kolesterolü olan kadınlar uzun yaşıyor, bilimsel olarak gösterildi.
Bana gelen hastaların kolesterol ilaçlarını keserim, hiçbir hastama senelerdir kolesterol tahlili yaptırmam. İnsülin ve D vitamini tayini yaptırırım, yaşam biçimi öneririm. Vücut her gün 2 bin 500 miligram kolesterol üretiyor. Kolesterol eksikliğinden depresyon gelişebiliyor. Kolesterolsüz olmaz. Kolesterolün zararlı olması diye bir şey kabul edilemez. Her hayvan hücresinin sağlıklı, düzgün çalışması için kolesterol gereklidir unutmayalım. Kolesterol insan vücudunda bulunan en güçlü ve doğal
bir antioksidandır.


Günde sekiz yumurta, doyuncaya kadar pastırma

* Peki yağlar çok kalorili ve günlük almamız gereken kalori miktarı da belli. Ne yapacağız?

Kalori hesabı artık yapılmıyor, o da tarihe karıştı. Glisemik indeksi düşük karbonhidratlar yenilecek. Üç şey serbest düşük glisemik indeksli karbonhidratlar, sağlıklı yağlar ve sağlıklı proteinler. Sağlıklı proteinler kırmızı et ve yumurtadır. Hepsi normal olacak, yağsız değil. Beş-altı kalem pirzolayı yağıyla beraber yemeliyiz. Pastırma Türkiye’deki en sağlıklı ettir. İşlenmemiş, daha doğrusu daha az işlenmiş olduğu için. Balık da tabii son derece önemli. Denizlerimizden çıkan sardalyaye hamsi de en sağlıklı etlerdir.

* Peki ne kadar yenmeli pastırma?

Doyuncaya kadar yenecek! Günde sekiz yumurta yiyebilirsiniz. Yumurtanın glisemik indeksi sıfırdır. Vücudun sağlıklı proteine ihtiyacı var. Her gün sağlıklı yağ, omega 3 yenmeli. Yumurtanın sarısında ortalama 250-300 miligram doğal omega 3 vardır
 
su
klasık kahvaltı

ara çay


öğlen
yogurt
az bi yeşil mercimekli corba
karnıyarık
domates
salatalık


ikindin fındıklı toplar varya sagranın ondan kızıma almıstım da


aksam karnıyarık yogurt

aksam mısafırlıkteydık börek-kek-kurabıye tatlı-tuzlu sonra meyve armut-üzüm-elma

yeeeeeeeeeeeeeemeeeeeeeeeeeeeeeeediiiiiiiiiiimmmmmmmmmmm
sadece 1 şeftali yedım oda kalorısı en az dıye yedım hıc bısey yemeyınce ayıp olcaktı

spor sadece sabah mekik bacak vs egzersızım gecedeaynısı
 

yemedıklerın ıcın koca bır alkıs sana:46

çıkolatalı toplar ıcın de
 
Günaydın kızlar,
Akşam 1 tavuk but ve salata 2-3 ceviz yedim yine saat 6.00 dan önce.Alıştım artık geceleri acıkmıyorum hiç yemek aklıma gelmiyor.

Sabah 2 yumurtadan menemen,6 zeytin,2 ceviz, salatalık yedim.

Şimdi Canan Hocayı izliyorum netten.
 

afiyet olsun cnm
ben daha yapmadım kahvaltımı 10.30 gibi falan yapmayı düşünüyorumm. akşamm okuldan sonra toplantıya kalacam ve anca eve 21.00 gibi gelirim.
öğlen de yeme şansım yokk malesef
artık bugün süt, ceviz,kayısı geçiştirecemm. 9 dan sonra da yiyememm aslaaaaaa
 
kızlar kişisel fikrimi soyluyorum.hoca dusuk glısemık ındekslı karbonhıdrat yenebilir diyor ya,sağlık ıcın soyluyor bence bunu.

kılo verme donemınde bence sınırlı tuketılmelı karbonhıdrat dusuk glısemık ındekslı de olsa.ben dun 1 tabak nohut yedım oğlen,akşam nerdeyse hicbişey yemedım.bugun dune gore 300 gr fazla cıkıyorum tartıda.
 
Son düzenleme:
12 - 14 arası,tuketıyorum ogle menumu.

Tebrik ediyorum seni o saatten sonra birşey yemiyorsun demek. Büyük bir başarı bu inşallah bizede nasip olur. İştahsız bir insan olmayı çok isterdim. Önüme bir tabak gelince silip süpürmek yerine öğlen çok yemiştim hiç iştahım yok yemiycem demeyi çok isterdim.Başarıcam inşallah bunu.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…