Kararsızlık.

Geçmez tabii ki adam baştan fiyasko.
Doğulu olup olmaması değil sorun düşünce yapısı.
Ailesi çalışmayıp oturacak o ayda 1500 leri onlara verecek? Oldu.... Seninle evlenmesin o zaman.
Evlenip ,hane ayrılınca kese de ayrılır. Senin rızan olmadan da o meblağı vermemeli. Alın teriniz sonuçta.
Bir de ileride çocuk olacağını düşün.Senin evladının rızkını onlar yesin. Sen de eşek gibi çalış.

Aile ve il pazarlığı da çok itici olmuş.

size isteklerinize saygı duymayan bi adamla hayatınızı karartmayın bence maasınızı sevmiş gibi gözüküyor

babası genç 55 yaşında ömür boyunca hiç çalışmamış abisinin eve katkısı yok hep yükü sevgilim üstlenmiş

babası genç 55 yaşında ömür boyunca hiç çalışmamış abisinin eve katkısı yok hep yükü sevgilim üstlenmiş

kusura bakma da aile bulmuş bir enayi sizin sevgiliyi sömürüyorlar.

sevgilin de seni bulmuş sömürge dayatmalarına başlamış..

gül gibi mesleğin var yakma başını.

Merhaba konum şu ben ve sevgilim ikimizde öğretmeniz aramızda 6 yaş fark var o kürt ama ailem bunu sorun etmiyor. Sorun şu ki ;
1) Babası hiç çalışmamış emekli değil ailesine sevgilim bakıyo evlenincede yardım edeceğim diyor. Öyle küçük miktarlarda değil 1000-1500 TL civarında diyor. Buna ben fazla razı olmadım çünkü miktar bana fazla geldi. Sonra kardeşleri üniversite okuyor, biri daha yeni üniversiteye başlıyacak hepsinin masrafını sevgilim karşılayacak.
2) İkimizde doğunun bir ilçesinde çalışıyoruz onun aileside orada yaşıyor. Bana ben burdan asla tayin istemem dedi benim memleketime 20 saat uzaklıkta bir yer. Daha ailemle tanışmadı ama ben senin aileni sevmezsem gelmem ona karşılık bende sevmezsem aileni gelmem dedim. O da biz kız alıyoruz diyor. Kültürlerimiz bayağı farklı.
3) İkimizde çalışıyoruz ama ailesi ve abisinin eşi çalışmadığı için onlarla eşit şartlarda yaşayacağız dedi yani ben çalışmıyormuşum gibi olacakmış kafam çok karışıyor böyle bir adamala bir ömür geçer miii?

Bu konuda tereddütünüzün olması bile bana tuhaf geliyor. Tabiki de geçmez.

Tabi ki bir ömür geçmez. Kültür farklı her ay 1000 1500 der o sonra artar artar artar yaşamış biri olarak söylüyorum aşk meşk boş hemen uzaklaş

Bak seni anliyorum ogretmenim. Dogdugun yerden uzakta doguasin dogu hizmeti tayin filan sorunlari var. Orda dar bir cevre goruyorsun e yasinda gelmis koyunun olmadigi yerde keciye molla celebi diyorsun bunu bil. O ortamdan cikinca kendi memleketine filan tayinle geldiginde ben salskmiymisim nasil kabul etmisim dersin olay kurtluk dogu filan degil memleketimin her kosesinde bulunan bi oduna denk gelmissin.

Sakın evlenmek gibi bir hata yapma bence :) sen herşeyden ödün vermeye hazırsın onun için ama belli ki o seni hayatında öncelik sıraya koymamış. Evlenirsen ilerde aileme hizmet ediceksin anneme temizlik yapcaksın,bayramda sizinkilere değil bizimkilere gidicez kavgaları da başlar. Boşver davul bile dengi dengine sen kendi kafanda birisini bul o da kendisine gelin gitmeye hazır bir köle bulsun.

Merhaba konum şu ben ve sevgilim ikimizde öğretmeniz aramızda 6 yaş fark var o kürt ama ailem bunu sorun etmiyor. Sorun şu ki ;
1) Babası hiç çalışmamış emekli değil ailesine sevgilim bakıyo evlenincede yardım edeceğim diyor. Öyle küçük miktarlarda değil 1000-1500 TL civarında diyor. Buna ben fazla razı olmadım çünkü miktar bana fazla geldi. Sonra kardeşleri üniversite okuyor, biri daha yeni üniversiteye başlıyacak hepsinin masrafını sevgilim karşılayacak.
2) İkimizde doğunun bir ilçesinde çalışıyoruz onun aileside orada yaşıyor. Bana ben burdan asla tayin istemem dedi benim memleketime 20 saat uzaklıkta bir yer. Daha ailemle tanışmadı ama ben senin aileni sevmezsem gelmem ona karşılık bende sevmezsem aileni gelmem dedim. O da biz kız alıyoruz diyor. Kültürlerimiz bayağı farklı.
3) İkimizde çalışıyoruz ama ailesi ve abisinin eşi çalışmadığı için onlarla eşit şartlarda yaşayacağız dedi yani ben çalışmıyormuşum gibi olacakmış kafam çok karışıyor böyle bir adamala bir ömür geçer miii?

ve siz bu insanla ciddi düşünüyorsunuz, canım cicim ayları çabuk geçicek ve pişmanlıklar başlıcak söyliyim

malesef ya olmaz bu iş
kültürlerinizi bırak düşüncelereniz farklı
bu adam seninle evlenecek ama aynı şekilde hep ailesine bağımlı olacak
yani babası çalışmadığına göre ailesine bakmak zorunda bunun için onu suçlayamayız
bir arkadaş yazmış bence de geleceğini karartma şimdi üzülürsün ama sonra şükredersin

O adamla ömür geçmez. Mis gibi mesleğiniz var kendinize daha uygun birisini bulun lütfen. Babası hiç çalışmamış ? Oğlu ona bakıyorken babasının yatıyor oluşu bile ailevi yapıları hakkında bilgi veriyor bence. Öğretmen maaşı ek derslerle falan 2500 bile olsa yarısından fazlasını ailesine verse sizin eviniz için ne yapacak ?? Siz evi geçindireceksiniz o da kendi ailesine bakacak kendi evinden önce. Eee o zaman evlenmesin.
Kültür farkı sizi çok yıpratır. İnanın bana çok örneğini gördüm. Hazır yolun başındayken vazgeçin bence siz cidden ömür geçmez.

Geçmez tatlım.Ben sana bir kürt olarak söyliyim,biz iki kardeşiz ama sülalemde ve çevremde memleketimde gördüğüm diğer insanlardan çok iyi biliyorum.Aileler kalabalıktır ve okuyup gelir sahibi olan ailesine bakar.Kuzenim bir zamanlar ağrı'da öğretmenlik yapıyordu.Orada doktor birini çok sevdii.Birbirlerini sevdiler.Ama doktor 8 kardeş. birde anne baba 10 kişilik nüfus.İlk mesleğini eline alan bizim doktor.Bu da demek oluyor ki okuyanı doktor okutacak,okumayanıda doktor geçindirecek.Aksi zaten düşünelemez sonuçta babası onu açlık sefalet yoksulluk içinde tıp okutmuş.O yüzden olumsuz bi yorum yapmıyorum.Ama zor olduğunu söylüyorum.Ben de bir kürt olarak,kürt bir aileden erkek arkadaş edindim.Doğulunun doğuluyla yapabileceği inancındayım o sebepten.Ama bunu yaparken dahi kaç kardeş olduğuna nasıl yaşadıklarına özen göstererek seçtim.Erkek arkadaşımında bir tane kız kardeşi var iki kardeşler.Ailesinin durumu iyi benim erkek arkadaşımın kimseye bakmaya ihtiyacı yok hatta ailesi ömür boyu hala benimkine bakabilicek güçte.Ve sana şunu söyleyebilirimki ne olursa olsun seviyorum diyip gidersen çok hırpalanırsın.Asla ailene bu kadar para verme tarzı bi söz hakkın olamaz.Hiç bişey için yarın tartışmicaksan bugün evet de.Yoksa KAÇ. Sevgiler.

Sen çalışacaksın tüm stresi yaşayacaksın evde oturan eltinle aynı şartları yaşayacaksın tüm maaşın onlara gidecek?
Semerini de alsınlar daha rahat binerler sırtına.

Etnik köken belirttiğiniz için, sorunun o olduğunu düşünen üyelerin yorumlarıyla dolabilir buralar. Hazır olun.

Size mal gibi bakan bir adamla evlenmek? Siz de biliyorsunuz yürümeyeceğini. Anladım, seviyorsunuz ama kendinizi daha çok sevin.

Ayrıca bu ne demek? Benim anladığım şey, size şunu demek istiyor:
Sen çalışabilirsin ama çalışmıyormuş gibi ev işlerini, çocuk bakımını yapacaksın. Çünkü abimin eşi, annem öyle yapıyor.
Evlenecekseniz bunu da daha açık konuşmanız gerekir.
Ben elti kısmını şöyle anladım; maddi olarak yardım edeceğiz sen hiç çalışmadığını varsay maaşın aileme gidecek. Yanlış anlamış olabilirim.

Sakın evlenme benim nacizane tavsiyrm.
Bu adamdan eş olmaz daha şimdiden rengini belli etmiş.
Lütfen kendine yazık etme

Hep sen taviz vereceksin öyle mi? Ne demek biz kız alıyoruz? Sanki tapunu alıyorlar. Olmaz güzelim, ne paranı bileceksin, ne pulunu bileceksin. Ailene gidip gelemeyeceksin. Sen çalışacaksın, ama çalışmayanlarla eşit hayat yaşayacaksın. Karşılığında ne geçecek eline? Aşk da bir yere kadar yahu.

X