Kararsızım Sizce Ne Yapmalıyım?

Eşit ağırlıktan mı sözelden mi yoksa her ikisinden mi girmeliyim sınava?

• Eşit ağırlık

• Sözel

• Her ikisi

Oylama sonuçları oy kullanıldıktan sonra görülebilir.

Esraagunes_54

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Haziran 2016
16
5
Merhaba arkadaşlar kafama takılan bir sorun var ve bu yüzden çalışma düzenime karar veremiyorum. Öncelikle eşit ağırlık öğrencisiyim. Sene son sınıf olucam ve üniversitede istediğim bölümler sözel ve eşit ağırlık arasında gidiyor (Hukuk, Pdr, Türkçe öğrt. , Sosyal Bilgiler öğrt.) Sınava normelde eşit ağırlık ve sözelin ikisine de girmeye karar vermiştim ama konuların ağır geleceğini söyledi hocalarım. Ve istediğim sadece kendi şehrimde okumak ve eğer bir bölümden girersem kazanma olasılığım da azalacak. Matematikte kendime çok fazla da güvenemiyorum adamakıllı hukuk veya pdr için yetebilir mi bilemiyorum. Bu hafta çalışma planı ayarlmaya koyuldum ve bu ikilem yüzünden kaldı. Sizce her iki bölümden girmeli miyim? Eşit ağırlık olmama rağmen sosyoloji, psikoloji, mantık derslerini görmüyorum tam anlamıyla da işlenmiyor. Bu bana sözelde dezavantaj olur mu? Ve bunları bu tatil içinde bitirebilir miyim? Fikriniz nedir? Sakarya üniversitesini kazanmam gerekiyor şimdiden teşekkürler..

ikisindende gir bence sözeliçin satılan küçük kartlar var onlardan al okuya okuya ezberlersin hukuk pdr için matematik çok önemli matematiğe yüklen şimdiden başla derim eğer temelin kötüyse fem temel matematik al ygs şimdiden başla çözmeye dershaneye kadar yada okula temelini kurtar derim iyi diyorsan bi üst kitaplarla güvender mesela oradan başla bitir sene içindede fem sınav final e gecersin

Merhaba:)Senin şuan bulunduğun durumu iki buçuk sene önce yaşamış birisi olarak söylüyorum:Her ikisine de gir ancak birine ağırlık ver.İlk sene üniversite sınavına girdiğimde sadece eşit ağırlıktan girdim ve istediğim bölüm olmayınca kazanamadım.İkinci senemde sözelden de sınava girdim;ancak eşit ağırlığa daha çok önem verip sadece o alandan sınava hazırlandım çünkü hedefim hukuktu.Sınavda sözele hiç hazırlanmamış olmama rağmen ilk on bin sıralamanın içindeydim.Yani önce hedefini belirle,sonra yedekte bulunsun diye diğer sınava da gir.Baktın hedefin olmadı ve mutlaka gitmek istiyorsun diğer alandan tercih yaparsın.Ha ben çalışmadan yapamam dersen hedefine göre bir çalışma programı ayarlarsın.Örneğin hedefin eşit ağırlıktaysa ondaki derslere 5 saat ayırırsan sözelden 1 saatlik çalışma yaparsın Ayrıca matematikten ümitsizim deme.İnan ki ne olacağı hiç belli olmuyor.Sen sadece öğrenmeye çalış bir bakmışsın yapabiliyorsun :)

Tesekkur ederiim tavsiyeleriniz icin dediginiz sekilde basladim bakalim nasibimizde ne varayni durumdaymisiz ozaman :))

Tesekkur ederiim tavsiyeleriniz icin dediginiz sekilde basladim bakalim nasibimizde ne varayni durumdaymisiz ozaman :))
Umarım hedeflerine ulaşırsın canım :) Bu sınav dönemi öyle bir dönem ki insana boğucu gibi geliyor ama sakın öyle düşünme evet yeri gelecek sıkılacaksın ama bunun heyecanı tatlı bir heyecan ve telaşı daha tatlı bir telaş insan bazen o günlere özellikle sınavdan önceki geceye geri dönmek istiyor :) benim gözümde özellikle üniversite sınavına hazırlanan öğrenciler ayrıcalıklıdır sen de kendini öyle gör daha rahat hazırlanırsın ve tekrar başarılar dilerim tatlım Allah yardımcın olsun senin ve senin gibi sınava hazırlanan herkesin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…