kararsız kaldım.

nurumoglum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Nisan 2014
264
130
kızlar şimdi tuhaf bir durumdayım.
Ben evime taşınalı 1 yıl oldu. Yan dairemde yaşıtım bir arkadaşım var.Ve yine oğlumla yaşıt kızı var.
Kayınvalidesi ile yaşıyor. Kayınvalidesi çalışıyor, kendisi evde.
Ben de çalışıyorum oğluma annem bakıyor. Gün içinde annem çağırırsa gelir kahve içer gidermiş.Yani koca kışş oğlumda evde yalnız sıkılıyor,onun kızı da ama hani sizin oğlan gelsin oynasınlar falan yokk. Akşam ben eve geliyorum. Hooopp kapı çalar kızı ile kahve içmeye gelir.
Bazen her gün bazen gün aşırı. Annemle kızı çözemedik. Annemde dedi ki belki benden çekiniyordur. Senin gelmeni bekliyordur. Ok. bana da mantıklı geldi.
H.sonu ben evde olduğumda da iki hafta bizdeysek bir hafta yarım st onlardayız en fazla.
Ben gösterdiğim samimiyetin karşılığını göremeyince kendimi biraz geri çekmek istedim.
Tam bu dönemde kızın annesinin kanser olduğu ortaya çıktı.Bu arada 6 aylık hamileydi kendisi.
Annemle çok üzüldük. Her şekilde destek olduk.
Neticede 2 ay sonra doğumuna 3 hafta kala annesini kaybetti.
Hep destek olmaya çalıştım. Elimden geleni yaptım.Yeni doğacak bebeğin kıyafetlerini belki 100 parça vardı.Yıkadım ütüledim. Sen uğraşma dedim. Doğum yapacağı hafta, oğlum geniz eti ameliyatı oldu.
Hastanedeyken aradı. Ama 5 dk da olsa geçmiş olsuna gelmedi. Ben çok kırıldım.
Doğum yaptıktan sonra ne olursa olsun 5 dk göreyim diye oğlumla gittik. Ayak üstü gördük. Kayınvalidesi temizlik yapıyordu. Oturmadım bile hemen bebeği gördüm gözün aydın dedim eve gecerken onun kızı ve benim oğlum ağladılar oynamak istediler. Kayınvalidesine ver istersen yağmuru oynasınlar bizde dedim. Yok götürme senin oğlan yeni ameliyat oldu enfeksiyon falan olabilir dedi.
Peki ozaman dedim. Evime geçtim. Şimdi bu olaydan sonra 1 ay geçti. Hiç gitmedim. Parkta bahcede kayınvalidesi ile karşılaşınca konuşuyoruz. Kız zaten bebek olduğundan dışarı çıkmıyor göremiyorum onu.Normalde başka biri olsa ,görüşmem bi daha. Ama annesini yeni kaybetti ve lohusa. Kayınvalidesi işteyken bütün gün evde yalnız. Bi kere bebeğini yıkarken yardım istedi yardımcı oldum döndüm eve.
Annem doğum hediyesini alalım bebegini görmeye gidelim diyor. Ben hiç içimden gelmese de gitmem gerektiğini düşünüyorum.Yani zor gününde yalnız bırakmış gibi oldum.
Öte yandan da içim buruk. Ben mi abartıyorum. Yanlış mı düşünüyorum. Yorumlarsanız sevinirim.Teşekkürler şimdiden.sevgiler hepinize..

Son düzenleme:
Dusuncelerine katiliyorum sen onu yalnız bırakmıyorsun doğru olanı yapıyorsun düşünüp sıkma canını lohusa değilkende aynıymiş sonuçta

ya ne bileyim.
Normalde yani 2. çocuktan önce de ben yapım itibari ile çok verici biri olduğumdan hep bende oynardı çocuklar.
Bide o kayınvalidesi ile diye çağıramaz belki diyodum ben.
Bizim evde daha rahatız. Benim oğlanda yaramaz diye hep ben çağırırdım.
Öte yandan insanın doğumuna 1 ay kala annesini kaybetmesi çok büyük bir acı.Anneye en çok ihtiyac duyulan dönemdir. Burda gurbette. Kendi ailesinden kimsesi yok.Kayınvalidesi ile arası iyi öyle nemrut bir kadın değil.pöfff bilemedim..

sorun nedir anlamadım? neye kızdınız

ben kayınvalidesinin oğluma cüzzamlı gibi davranmasından rahatsız oldum.
Öncesinde de arkadaşımın oğluma gecmiş olsuna gelmemesine.
yani öyle bişeylere kızmış değilim ama bundan sonra nasıl bir tavır sergileyeceğimi bilemedim.

Bebek görmeye gidin.
Bunalımda olabilir, hatta bunalımdadır muhakkak.
Arada hatır sorun.
Biraz süre geçince bakınız durum aynı, cekersiniz kendinizi.

Bu kadar zamandır yanında olmuşsun bence bu zamanda da yanında ol lohusalık dönemi geçince bir gün baş başa kahve içersiniz içinden geçirdiklerini sakince konuşursun belki de bilmediğin bambaşka bir durum vardır. Belki de kayınvalidesi ile oturduğu için kendi evini sahiplenemiyor dur ondan seni gerektiği gibi ağırlayamıyor dur. Yada bir sürü başka şey olabilir.
Böyle durumlarda benim görüşüm her zaman farz etme tahmin etme sor şeklindedir. Sorduğun zaman içten bir cevapla karşılaşmazsan o zaman samimiyetini kesersin. Ama şimdi annesini kaybeden ve yeni bebeği olan birisi için samimiyetini gözden geçirme zamanı değil az daha sabret.

sımdı zaten annesı cok yenı oldugu ıcın acıkcası dusunememıstır dıye dusunuyorum
yoksa sıze daha sık gelırmıs zaten gelırdı
bırde konunun basında yazmıssınız hanı o sızı cok cagırmıyor gıbı kayınvalıde oldugu ıcın sanırım rahat edemıyor dıye dusunuyorum

kayınvalıdesının yaptıgından hem kız sorumlu degıl hemde kendı cocuklarından zıyade sızınkını dusunmus olabılırlermı zıra enf kapacak bırı varsa oda sızın cocugunuz yenı amelıyatlı oldugu ıcın

ama arkadaslıgınız sevıyorsanız yapmayın bence sonucta burada yazarlar cogumuzun gıdıp gelcek komsusu bıle yok

Yok direk yağmura bulaşır dedi kadın!
çok zoruma gitti !

Yok direk yağmura bulaşır dedi kadın!
çok zoruma gitti !
analdımda esasen ona degıl sızınkıne bulasırdı ama
kayınvalıdende oturu kadından kendınızı cekmeyın derım
bılemedım sızde onu sevıyormusunuz ama
zaten yeterınce gerı cekılmıssınız anlamıstır dıye dusunuyoprum kız sorarada soyleyebılırsın kayınvalıden boyle soyledıkı halbukı enf bulasak kısı oglumdu fılan der gecıstırebılırsın

acaba nasıl bir ruh halinde...bence desteğinizi esirgemeyin..sevgiyi aç bence...

bu kadar şeyi yapmışsınız son görevinizi de yapın, bebeği görmeye gidin, lohusalık dönemi geçtikten sonra bi bakın yoklayın onu da yine aynı şekilde ise bence kendinizi geri çekin.. annesini kaybetmesi, yanında annesi olmadan doğum yapması çok acı birşey anlıyorum ama öncesinde de hep ilgi gösteren verici olan sizmişsiniz gibi geldi bana, o yüzden vicdanınızın rahat olması için gidin bebeği görmeye, en azından elimden gelen herşeyi yaptım dersiniz..

Haklısınız. Şimdi aradım. Akşam müsaitseniz annemle damlayı görmeye gelicez dedim.
Müsaitiz tabii dedi.
Normal komşu gibi konuştum. Samimi arkadaşım gibi değil.
İş çıkışı gider hediyesini alırım. Bundan sonraki ilişkimizi onun tavırları belirliycek artık.
teşekkürler kızlar. En azından doğru noktada durduğumu anladım.

hic bir sorun gormedim, dogum ayaginda, karni burnunda, ne diye sizi ziyarete gelsin? kolay mi?
hem aramis, bu yeterli bence, abarttiginizi dusunuyorum. komsunuz iyi. hic komsusu olmayanlar var..

İyi de canım enfeksiyon kapacak olan onların kızı değil ki senin oğlun. ameliyat olan o; hastalık kapacak olan o.

Bir de belki kendileri olmadan göndermek istemedi bahane buldu.

Yalnız böyle tipler çoktur; çocuk senin evde oynar; senin evi dağıtır; onların ev derli toplu olur. Sen çocuk bakarsın onlar iş yapar vs.

Onu böyle kabul et; büyüklük sende kalsın al hediyeni git; bir yerde yeri gelince de söylersin oğluma beş dakka geçmiş olsuna gelmedin, kırıldım diye.

Şimdi gördüm Yağmur'a bulaşır deyince cevap versenize siz de

Kadın belki cidden bilemiyorsun; geniz eti ameliyatı nedir ne değildir; nasıl olur; niye olur vs.

Zaten ameliyat oldu ise hasta değildir; sadece hastalık ona bulaşabilir.

hic bir sorun gormedim, dogum ayaginda, karni burnunda, ne diye sizi ziyarete gelsin? kolay mi?
hem aramis, bu yeterli bence, abarttiginizi dusunuyorum. komsunuz iyi. hic komsusu olmayanlar var..

ziyarete gelsin derken yan komşum, 5 dk gecebilirdi diye düşünüyorum.

Bahene değildir. Normalde hep gelir kızı oynarlar.
Ama söylediğiniz çok doğru. Kendi evi dağılmasın mantığı var arkadaşımda.
Benim oğlum da fazlaca hareketli sağolsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…