Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
merhaba anneler .. benim 4. ayına girmiş kızım var geçenlerde bi internet sitesinde 4 ayda ek besin diyodu dikkatimi çekti baktım bebekler 4. ayına girdikleirnde portakal ve elma suyu verebilirmişiz siz ne dersiniz bir fikir verin bana lütfen daha acemiyim :)):ecrin_bebek::ecrin_bebek:
oğlum tek varlığım...
Kayıtlı Üye
bence doktor kontrolüyle ver canım.eger kilo alımı iyiyse bebeginin ek gıdalara 5.yada 6. aylardada geçebilirsin.hiç bir besin anne sütütnün yerini tutmaz.
bence portakal verme gaz yapar.elma ve armut verebilirsin ben öyle yaptım:)
ilk 6 ay sütünüz yetiyorsa sadece anne sütü verin. portakal 4 aylık bebege verilmez diye biliyorum hem asitli midesine dokunabilir hemde gaz yapar.
Portakal 1 yaşından önce verilmez. Alerji riski yüksektir.
Sütünüz yetiyorsa ilk 6 ay anne sütü.
merhaba anneler .. benim 4. ayına girmiş kızım var geçenlerde bi internet sitesinde 4 ayda ek besin diyodu dikkatimi çekti baktım bebekler 4. ayına girdikleirnde portakal ve elma suyu verebilirmişiz siz ne dersiniz bir fikir verin bana lütfen daha acemiyim :)):ecrin_bebek::ecrin_bebek:
Anne sütünün yanında mama da alıyorsa 4.ayda başlanabiliyor. Benim drum öyle dedi. Biz başladık. Benim kzım da 4 aylık ben elma suyuyla başladım. Havuç suyunu denedim, alerji oldu gibi. Sonra tekra deneyeceğim. İlk verilen gıdaları birkaç gün yalnız veriyoruz ki alerji yapıp yapmadığını ayırt edelim.
Portakal asitli olduğundan tavsiye edilmiyor. 7. aydan sonra denenebilir, ama gaz yapma ihtimali yüksek deniyor. Sırasıyla elma, havuç, armut suyu verilebilirmiş. Ardından sebze çorbalarına başlanabilir. kaydirigubbakcemile3
Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
4.ay bittikten sonra elma ,Armut ve şeftali ile ek gıdaya başlayabilirsiniz. Her başladığınız meyveyi 4 gün üstüste vererek allerjik bir reaksiyon olup olmadığını anlayabilirsiniz. Baktınız allerji yok diğer meyveye geçip onu da 4 gün vermelisiniz. 5.aydan sonra yoğurt hatta onu da ayran olarak vermek gerekiyormuş. Onun ardından da sebze çorbalarına başlayabilirsiniz. Portakal . mandalina gibi meyveler çok ekşi değilse denenebilir. İlk verişlerde amaç çocuğu doyurmak değil, aldığı besinleri, ağzında dilinde geveleyip tat tomurcuklarını uyarmak , dildeki tat duyusunu gelişitrmekmiş.Onun için püskürterek, tükürerek yalana yalana yemeleri bu yüzdenmiş.sırnaşık şey
ben 4 aylıkken başladım ama maksat tattırmaktı doyurmak değpil tabiki.anne sütünü iyi alıyorsa ek gıdalara birden başlamana gerek yok bence.tabi bunlar dr un bize söyledikleri.ama 6. aydan sonra başlayan arkadaşlarda genellikle ek gıdalara tepki oluştu,daha önce başlamış olanlar daha kolay geçtiler ek gıdalara.yinede dr na sorman en iyisi tabiki.
hayatçokgüzel
Kayıtlı Üye
anne sütü almayan bebekler için geçerli.
senin bebeğin emiyorsa başlama canım.5.ayın sonuna doğru yavaş yavaş tattırmaya başlarsın ama portakal uygun değil.elma armut gibi daha asitsiz meyveleri seç....
canım 2 gun once kızımın doktoruna sordum anne sutu yeterlı ıse 6 aydan once ek gıda baslatmıyoruz dedı 6 aydan sonra yavas yavas gectırıyoruz hemen herseı anıden verdırmıyoruz dedı benım kızım mama ıle beslendıgı ıcın baslattı ek gıdaya yalnız ılk 1 yıl bal yasak bırde turunçgıllerden verılmemesı verekıyormus.
ben kızıma tam 4. ayında veriyordum ama az az veriyorudum kızıma 3 çay kaşığı yopur aynı ölçüdeçorba 1 çay kaşığı pekmez meyvelerin suyundan felan veriyordum ama portakalı vermemişdim 8 aylıkken felan vermiştim asitli olduğnu duymuşdum bir yerden
bence az az ver hiç bişi olmaz
Sen benim en kıymetlimsin
Kayıtlı Üye
Benim de oğlum dördüncü ayına girdi,haftaya aylık doktor kontrolümüz var,ben de merak ediyorum bu ay nelere başlayabiliriz ya da bu ayın bitmesini mi bekleyeceğiz? Salı günü öğrenip haberdar ederim,doktora sormadan herhangi birşey vermek uygun olmaz zaten.
portakal verme kesinlikle gaz yapar.tatlı kaşığıyla meyve sularını verebilirsin biraz yumurta,peynir tattırabilirsin.çok değil ama çay kaşığıyla falan.yinede doktoruna danışman en iyiysi