• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karar'dan 'evet'çi kadınlara sansür!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.837
898
Ahmet Hakan: Bu konuda kimsenin ama kimsenin değil, sadece “evet” çıktı diye sevinen bu genç kızların fikrini merak ediyorum
page_karardan-evetci-kadinlara-sansur_290624513.jpg

inPaylaşın
Hürriyet gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü köşesinde, referandumdan sonra “Evet”çilerin kutlaması sırasında çekilen bir fotoğrafın sansürlenerek kullanıldığını yazdı. Hakan'ın paylaştığı fotoğrafa göre Karar gazetesi, genç kadınların yer aldığı fotoğrafta kadınların göbeklerini sansürledi.

Ahmet Hakan'ın yazısının ilgili bölümü şöyle:

Bu iki fotoğraf karesinde de...

“Evet” oyu vererek Hayrettin Hoca’nın farzını yerine getiren genç kızlarımızı görmektesiniz.

Sağdaki fotoğraf karesi, genç kızlarımızın gerçek durumlarını yansıtmakta... Yani oynanmamış... Yani sansürlenmemiş... Yani olduğu gibi yansıtılmış...

Soldaki fotoğraf karesi ise Karar gazetesinde yayınlandı. Burada açık göbeklerin “fotoşop” marifetiyle kapatıldığını, dekoltelerin örtüldüğünü görüyoruz...

Bu konuda kimsenin ama kimsenin değil, sadece “evet” çıktı diye sevinen bu genç kızların fikrini merak ediyorum.”

karar-sansur_668732302.jpg

http://t24.com.tr/haber/karardan-evetci-kadinlara-sansur,400760

valla sansürleseniz de sansürlemeseniz de o göbekler benim dikkatimi çekmezdi, insanlar nelerle uğraşıyor ya:KK53:

Aynen valla önce anlamadım nereyi sansürlemisler diye.
Akılları fikirleri zikirleri neyse orayla uğraşıyorlar.
O kızları şimdi görmek isterdim.

Aynen valla önce anlamadım nereyi sansürlemisler diye.
Akılları fikirleri zikirleri neyse orayla uğraşıyorlar.
O kızları şimdi görmek isterdim.

ben de aynı şekilde, başlığı okuyup fotolara baktım 7 farkı bulamadım:KK53: haberi okuyunca anca... o kadar önemsiz bir detay bizim için

Yaa tekrar bakınca sansür dışı sanki komple resim farklı mı ne..
Yeşil göbeği açık kız solda siyah giyinmiş.
Oturan kızın eşarp rengide farklı...
Nasıl bir oyun buu yahuu
:D :p:

Nasıl bir oyun buu yahuu
:KK70: :p:

evet bayrağı belirginleştirilmiş falan :KK48:

Nasıl bir oyun buu yahuu
:KK70: :p:
Evet arka plan bile değişmiş, şoplu olanda yangın var sanki.

Bu referandumdan sonra en çok kadınlar zarar görecek dedik, anlamadılar. Bu daha başlangıç, bir anda değil zamanla, azar azar, ürkütmeden. Biğün gelecek onlar size kapanın demeyecekler, siz kendinizi kapanmış bulacaksınız.
Sonra haklarınız ellerinizden alınacak, miras paylaşımı, çalışma hayatınız bitecek, 12 yaşına gelmeden evlenip gidip çoluk çocuğa karışacaksınız, kocanız üzerinize kuma getirecek, tıpkı iranlı, afgan, sudi kadınlar gibi silinip gideceksiniz.
İçiniz sıkıldı demi okurken. Ama olurmu olur, kadınlar dur demezse eğer olur olacakta! O göbeğini açıp evet diyen kadınlar, ilkde sizden başlayacaklar merak etmeyin.:işsiz:

buna ek olarak insan psikolojik olarak bir defa kabullendiği ya da reddetiğini düşüncelerden geri dönmez çok azı döner, genellikle ilk kabul edilen fikre saplantılı olarak sahip çıkılır sonu yok olmak olsa bile...

Bu referandumdan sonra en çok kadınlar zarar görecek dedik, anlamadılar. Bu daha başlangıç, bir anda değil zamanla, azar azar, ürkütmeden. Biğün gelecek onlar size kapanın demeyecekler, siz kendinizi kapanmış bulacaksınız.
Sonra haklarınız ellerinizden alınacak, miras paylaşımı, çalışma hayatınız bitecek, 12 yaşına gelmeden evlenip gidip çoluk çocuğa karışacaksınız, kocanız üzerinize kuma getirecek, tıpkı iranlı, afgan, sudi kadınlar gibi silinip gideceksiniz.
İçiniz sıkıldı demi okurken. Ama olurmu olur, kadınlar dur demezse eğer olur olacakta! O göbeğini açıp evet diyen kadınlar, ilkde sizden başlayacaklar merak etmeyin.:işsiz:
Ne komplo teorisi ama

Bu bahsettiğim kötü tablo ülkemizde var zaten ve belli bir kesim kabullenmiş, normal bir hayat gibi yaşayıp gidiyor.
Daha fazlasıda gelecek ama onlar buna kısaca kimpli teirisi diyorlar...:deli:
E varsa bin yıldır var malesef ayrıca çocuk evlilikleri son 15-20yılda 50000lerden 25000lere gerilemiş

AA muhabirinin Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yaptığı derlemeye göre, Türkiye'de 2007 yılında 22,3 milyon olarak hesaplanan 0-17 yaş aralığındaki çocuk sayısı, 2016'da 22,9 milyona yükselirken, aynı dönemde çocukların toplam nüfusa oranı ise yüzde 31,6'dan yüzde 28,7'ye düştü.

Bi arada mahalle baskısı olacak diyorlardı. Çevremde Birtane bile kapanan olmadı

Sizi tebrik ediyorum, bulduğunuz istatistik doğrudur ama eksik!!!!
RESMİ çoçuk evlilikleri düşmüş, Buna karşın istatistikler resmi olmayan evliliklerle ilgili ipuçları veriyor. Nüfus idaresine bildirilmeyen çocuk evlilikler TÜİK kayıtlarına geçmiyor. Ancak TÜİK, 15 yaşın altında doğum yapan kadınları kayıt altına alıyor. Bu veri de 13-14 yaşlarında kayıtdışı evliliklerinin bir bölümünü gün yüzüne çıkarıyor. Buna göre 15 yaşın altında doğum yapan anne sayısı 2001’de 2 bin 729, 2002’de 2 bin 561, 2003’te 2 bin 348, bin 940, 2005’te bin 715, 2006’da bin 635, 2007’de bin 415, 2008’de bin 188, 2009’da 822, 2010’da 533, 2011’de 385, 2012’de 377 anne oldu. 15-17 yaş arasında 2010’da 28 bin 901, 2011’de 25 bin 292, 2012’de 21 bin 992 kız çocuğu anne oldu.

http://www.birgun.net/haber-detay/tuik-in-cocuk-gelin-haritasi-136449.html

Son düzenleme:
Bi arada mahalle baskısı olacak diyorlardı. Çevremde Birtane bile kapanan olmadı

Çünkü zaten kapalılardı diycen dimi:KK53: Ben izmirliyim, izmir gibi gavur diye ifade edilen biryerde bile süper bir mahalle baskısı var. Anadoluyuda siz düşünün artık!!!!
Kimse kapanın demiyor zaten, normal bir kıyafetle bile dışarı çıksan bütün gözler üzerine dönüyor, pis pis bakmalar, laf çakmalar "şuna bak iffetsiz", böle giyenlere tecavüz edecen gibi igrenç laflar, sonra bi bakıyon kapanmışsın:olamaz:
İşte herkes sizin gibi şanslı olamıyor. Mükümmel de bir çevreniz varmış. İsveç'in neresinde yaşıyonuz acaba:KK45:

Back