Karar vermemde yardımcı olur musunuz?

Siyah Kugu

siyah kugu
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2015
6.643
6.058
Selamlar,
ben sağlık meslek yüksekokulunda anestezi okuyorum bu sene son sınıfım. kpssye de girdim ne yazıkki puanımız düşük değil,ümitli de değilim..
bu sene ygs sınavına girip paramedik okumak sizce mantıklı mı? puanları düşük seyrediyor bayadır ama arkadaşlarım 2 seneye tekrar yükseleceğini düşünüyor, sizce yükselir mi?
ya da dgs ye hazırlanıp hemşirelik mi okusam ?
burada dgs ye girip hemşireliğe geçiş yapan var mı yeniden 1.snıftan mı başlıyoruz acaba?

Yeniden başlamak için harcayacağım zamanı kpssye ayırabilirsin bence
aslında haklısınız, fakat benim sıkıntım ameliyathane.. kapalı bir alan ve beni çok sıkıyor ciddi anlamda. bölümümü seviyorum ama kapalı alan olması beni itiyor. o yüzden sağlık bölümü olsun ama farklı bir bölüm olsun istiyorum
ekinezyaaaa

keşke en başta bu fobinize göre bir bölüm seçseydiniz

Merhaba,
Kuzenim üni. de paramedik okudu ve şuanda atanamıyor.. Puanlarının da oldukça yükseleceğini söylüyor. ATT geçişli kendisi.. Bölümünü seviyor ancak bir türlü atanamıyor alım sayısı orta derece ancak başvuru çok. Paramedik mezunu fazlasıyla var. Bu yüzden şuan kendi mesleği dışında alakasız işlerle uğraşıyor. Özelden haber bekliyor ve pek de istemiyor özeli.
Benim üniversiteden oda arkadaşım hemşirelik okuyor. Oldukça memnun. Alım sayıları da paramediğe oranla daha fazla. Şansın varsa hemşireliği öneriyorum-gözlemlerime dayanarak- paramedik mezunu kuzenimin meslektaşları şuanda hemşireliğe tamamlıyor.

bildiğim kadarıyla ygs, dgs'yi kapsıyor
emin değilim ama bir bakın konularına, sorularına

öyleyse zaten iki sınavda birden de şansınızı deneyebilirsiniz

özel sektorde çalışmayı dusunmezmisin

özel sektorde çalışmayı dusunmezmisin
tek sıkıntım atanmak değil, bunu konuya yazmayı unutmuşum.
ameliyathaneye girdiniz mi bilmiyorum ama çok soğuk,kapalı dört duvar bir yer. beni çok basıyor, mesela bir an oluyor olayların içinde hissedemiyorum kendimi uzaklaşmak istiyorum.
zorlanıyorum o alanda çalışmakta. benim hatam malesef, daha önce farkedemedim bu sorunumu. stajda net anladım..

anladım canım
peki att nin çalışma koşullarını bılıyormusun onu araştır seni zorlayacak birşey var mı bak

özelde çalışmak gerçekten daha zor.
aslında bu yıl bayağı atama oldu, bu atamada arkadaşım 70 puanla istanbula atandı. benim 82 puanla anesteziden atanamayan arkadaşım var. tabi iki seneye alımlar azalıp mezun çok olabilir ben de bunu düşünüyorum.
evet lisans hemşireliğin alımları fazla. düşünüyorum zaten sağlık bölümlerini çok seviyorum, anesteziyi de öyle fakat çalışma alanı beni fazla zorluyor.. teşekkür ederim.

paramedikle anesteziyle hiiç uğraşma kpsseyle de uğraşma dgs çok basit bi sınav zaten hemşirelik oku annem paşa paşa 3.5 k ya yakın maaş alıyor ki kendisi uni hemşirelik mezunu değil sağlık meslek hemşirelik mezunu iki senelik hayvan sağlığı mı ne okudu açıktan. uni mezunu olanlar 2-3 senelik hemşireler annemden çok kazanıyor bi de aile hekimliğinde olunca daha da artıyor benm annem toplum sağlığında bi de hemşirelik bana göre olsaydı direk okurdum sen de hemşireliği seviyorsan dgsye hazırlan derim

bu arada hemşirelik okuyan arkadaşlarımın hiçbiri işsiz kalmadı hemen atandılar ben o yuzden atanmaları kolay diye biliyorum ona göre tavsiye ettim durum değişti mi bilmiyorum

merhaba teşekkür ederim bilgiler için.
matematik alt yapım da türkçem de az değil. anadolu lisesi çıkışlıyım aslında. hemşireliğin kpss puanları da oldukça düşük.
benim merak ettiğim dgs ile geçiş yaparsam hemşireliğe 1.sınıftan mı başlarım.. dgs ile geçiş yapan arkadaşınız var mı ?

Kader arkadaşım
Dgsyi geç,kpssde umutsuz baya.
Yeniden üniversite okumani tavsiye edebilirim,bende öyle yapacağım.

Kader arkadaşım
Dgsyi geç,kpssde umutsuz baya.
Yeniden üniversite okumani tavsiye edebilirim,bende öyle yapacağım.
çok acı ama insan yalnız olmadığını görünce daha iyi hissediyor.
hangi bölümü düşünüyorsunuz ? :) ben yeniden lisans okumak için şuan geç kalmış hissediyorum. ygsyi hallederim ama lysde naparım bilmiyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…