karar veremiyorum

son mecnun

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2014
1.265
1.616
36
Merhaba hanimlar

Onceki konularimda az bucuk bahsettim ama yardimci olabilmeniz icin durumumu tum ciplakligiyla ozetleyecegim:KK53:

Simdi biz kv le ile ayni sehirde yani istanbulda yasiyoruz. Esim is degisikligi yapti suan kamuda mufettis oyuzden 5aydir egitim icin ankaradayiz. Birkacgun sonra gorev yeri icin il tercihlerimizi verecegiz..

Onceligimiz istanbul cunku halen borcunu odemekte oldugumuz sifir daire aldik. Bunun disinda istanbulu seviyorum fakat bulundugumuz cevreyi begenmiyorum. Ustelik kv me ciddi kirginliklarim var ve herhafta yolumuzu gozlemesinden bunaldim..

Sonrasinda aklimda bursa ve konya var. Kismen daha ucuz ve daha sakin sehirler ustelik kv me uzak:KK48:

Esim borcumuz var duzenimizi hic bozmayalim tasinma su bu derken elimizdeki birikimdende oluruz diyor. Hemen kiraci buluruz bulamayiz bulduk diyelim kirayi ikiay aksatsa sikisiriz diyor.. Hakli fakat bende burdaki huzuru bulamamaktan endiseliyim isin acigi.. psikolojik baski yok geldiniz gelmediniz gibisinden.. cocuklarimi yetistirirken karisan yok mudahale eden yok.. kafam rahat yani uzakta..

Gelgelelim isin icinden cikamiyorum istanbulmuuu anadolumu:KK51:

Buarada istanbuldaki duzenimi bozmadim burda esyali ev kiraladik. Ordaki evim cok kucuk yemek masasi dahi yok:KK43:sigmadi. Bunlar kucuk detaylar gibi gorunebilir ama onemli bunlari bile hesapliyorum.evimzn kirasiyla anadoluda iki kati buyuklukte bir evde haydi haydi yasariz diye dusunuyorum..

Anadolunun sakinligini sevdim sanirim trafik gurultu yok..
Istanbulda cocuklari parka goturuyorum bidunya cocuk sira bekliyoruz resmen bu anlamda buralar daha rahat..

Of cok karisik oldu kafamda karisik zaten :KK14:

Kafaniz karisik değil aslinda İstanbulda olmak istemediğiniz çok belli... Ve ya ben öyle anladimm.

Bence de sirf ev için orada olunmaz.. Bir suru polis asker vs var hepsi ev alip hep tayinledeler. Uzaktan kiraciyla uğraşmak zor biraz da sans isi ama halam 5 yildir kiraya verdi evini kendi de kirada hic sorun yasamadi..

Madem sevmiyorsun ki kendince haklısın.
İstanbul'daki evi kiraya vermeyin direk satın, gittiğiniz yerden ev alın bence.
Bursa iyi fikir ayrıca:)

Kafaniz karisik değil aslinda İstanbulda olmak istemediğiniz çok belli... Ve ya ben öyle anladimm.

Bence de sirf ev için orada olunmaz.. Bir suru polis asker vs var hepsi ev alip hep tayinledeler. Uzaktan kiraciyla uğraşmak zor biraz da sans isi ama halam 5 yildir kiraya verdi evini kendi de kirada hic sorun yasamadi..

Daha cok maddi sebeplerden oturu istanbul..

Evin borcu elimizi kolumuzu bagliyor.

Kiraci risk demek bizim icin..

Bursa senin için en mantıklısı gibi göründü bana şu an.
Senin haricindeki herhangi bir insan için de, bence Bursa, İstanbul'a yakınlığı ile hem küçük hem de büyük bir şehir. İstanbul'da bulmak isteyeceğin her şeyi, Bursa'Da da bulabiliyorsun, metropolitanlık yeterli düzeyde, onun dışında, aynı olanakları daha az insanla paylaşma avantajı ve şirin mahalleleriyle çok cazip bi şehir. Metropolitanlık ve samimiyet açısından tam orta karar yani.
İstanbul'daki dairenizi kiraya verip onun kirasıyla Bursa'da yaşayabilirsiniz bence. Hem denizi, hem dağı var, bu da hoş oluyor mevsimleri gelince.
Not: Konya'nın iklimi, denizsizliği, karasal oluşu, bahsi geçen metropolitanlığı bulamayacak oluşunuz falan var bence.
Kiracı konusunda da, şu anda İstanbul'da kiracı bolluğu var. Emlakçınızdan "memur olan" bi kiracı bulmasını rica edersiniz, kira aksatma derdi olmaz.

Bursa çok güzel bir sehir. Istanbula da çok yakin.Ne zaman Isterseniz gidersiniz pek sevmiyosunuz ama olsun:KK53: ben olsam bursaya giderdim:KK36:

Ben konyaliyim aksehir ilcesini kesinlikle tavsiye ediyorum dogasi temiz insanlari sicakkanli yasanacak yer bi dusunun derim:KK14:

X