• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karantina süreci hakkında

sabirli ol

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2016
349
447
103
Merhabalar,Haziran 28 de PCR testim pozitif çıktı. Çok şükür atlattım
10 gün sonra test yaptırdım sonucum negatif.
Ailede 4 kişiyiz sadece kızım pozitif çıktı eşim ve diğer çocuğum negatif.
Ben negatif çıkmama rağmen karantina sürecim bitmemiş gözüküyor.İlçe sağlık müdürlüğünü aradım mutasyonlu virüs olduğu için karantina 20 gün olarak gözüküyor dediler.
Tmm buraya kadar sorun yok.Kızım pozitif çıkınca tekrar karantinam 20 gün daha uzamış
10 gündür zaten karantinadayız ama süüreç tekrar başa dönmüş ve benim karantinam toplamda 30 gün olarak gözüküyor.Bu süre çok uzun değil mi?bulunduğum ilçenin sağlık müdürlüğünü aradım 1 ay çok uzun siz zaten antikor oluşturdunuz evdekilerin pozitif çıkması sizi etkilemez dediler bir yanlışlık olduğunu düşünüyorlar
Böyle bir olay yaşayan var mı???

Bulunduğunuz ilçenin sağlık müdürlüğü bir yanlışlık olduğunu düşünüyor olabilir ama gerekçesi saçma geldi bana. Aşılanan da antikor oluşturuyor ama koronaya yakalanabiliyor neticede.
Bir kere geçirip antikor oluşturup 6 ay dolmadan yine geçirenlerde var.
Ayrıca zaten sağlık işi ile ilgilenen birinin antikor seviyesinizi bilmeden bu ölçülmeden siz zaten antikor oluşturdunuz demesi de garip geldi.
Karantina süresi 14 gün değilmiydi? 20 güne mi çıkmış bunu hiç duymamıştım.
Benim bildiğim sistem aynı bu şekilde işliyor aileden biri yine pozitif çıkarsa hepsinin karantina süresi uzuyor temaslı olduğunuz için.

Eşim pozitif çıktığı gün karantinaya girdim, 7 gün sonra ben pozitif çıktım. Benim karantinam 10 gün uzamışken eşimin karantinası değişmedi.
Bu söylediğim 3 ay önce oluyor, uygulamanın değiştiğini sanmıyorum. İtiraz edin.

Eşim pozitif çıktığı gün karantinaya girdim, 7 gün sonra ben pozitif çıktım. Benim karantinam 10 gün uzamışken eşimin karantinası değişmedi.
Bu söylediğim 3 ay önce oluyor, uygulamanın değiştiğini sanmıyorum. İtiraz edin.
Teşekkür ediyorum
Evet itiraz edicem çok saçma bir ay karantina
Sağlık müdürlüğü de doğru düzgün bilgi veremiyor çünkü onlarda şaşırmış durumda normalde 14 gün ama 10.günfe yapılan testte negatif çıkarsa karantina sonlanır diyorlar benim durumumu hiç kimse anlayamıyor

Varyant yüzünden olabilir 2 kat daha bulaştırıcıymış falan

Saglik degil de, baska bir Bakanlik’ta gorevliyim. Az once ekip toplantimiz vardi ve bir arkadasimiz benzer durumdan bahsetti. Delta tespit edilenlerde karantina sureci 30 gunmus. Durumunuzun kizinizla bir alakasi oldugunu dusunmuyorum. HES’ten surecinizi takip edin isterseniz.

Cok gecmis olsun.

Konu sahibesi sizin virüs deltamıymış?
Bakıyorlarmı ki hangi varyant diye hiç sanmıyorum

Yeni mutasyon icin surec boyle isliyor olabilir bir donem asili vatandaslar hic karantinaya girmiyordu sonra degistirildi hes koduyla takip edebilirsiniz degisecegini sanmiyorum

Ben negatif çıkmama rağmen karantina sürecim bitmemiş gözüküyor.İlçe sağlık müdürlüğünü aradım mutasyonlu virüs olduğu için karantina 20 gün olarak gözüküyor dediler.
Tmm buraya kadar sorun yok.Kızım pozitif çıkınca tekrar karantinam 20 gün daha uzamış
10 gündür zaten karantinadayız ama süüreç tekrar başa dönmüş ve benim karantinam toplamda 30 gün olarak gözüküyor.Bu süre çok uzun değil mi?bulunduğum ilçenin sağlık müdürlüğünü aradım 1 ay çok uzun siz zaten antikor oluşturdunuz evdekilerin pozitif çıkması sizi etkilemez dediler bir yanlışlık olduğunu düşünüyorlar
Biz de mutasyonlu covit olduk. Ilk ben pozitif oldum bi kac gun sonra da esim ama 14 gun karantinamiz vardi. Ben kendi 14. Gunumde karantinam bitti esimden dolayi uzamadi. Biz ingiliz varyanti gecirdik sizin ki hangi varyant ?

Mutasyon öncesi öğrencimden sonra ailesi pozitif oldu o da temaslı diye karantinası uzadı bir sorun olduğunu düşünmüyorum bu şekilde en baştan beri işleyiş

Biz de mutasyonlu covit olduk. Ilk ben pozitif oldum bi kac gun sonra da esim ama 14 gun karantinamiz vardi. Ben kendi 14. Gunumde karantinam bitti esimden dolayi uzamadi. Biz ingiliz varyanti gecirdik sizin ki hangi varyant ?
Ben bunu çok merak ediyorum bir uzmanın yazısını okudum ; varyantları ayırt edecek teknolojimizin olmadığını ,hatta belki de Türkiye'nin de kendine has varyantları olduğunu bunu bilmediğimizi vs vs . Sizin hangi varyantı geçirdiğinizi neye dayanarak söylediler sadece semptomlara mı?

Delta varyantında karantina süreci farklı ilerliyor. Çok geçmiş olsun, HES uygulamasından takip edip karantinaya uymanız en sağlıklısı olacaktır

Konu sahibesi sizin virüs deltamıymış?
Bakıyorlarmı ki hangi varyant diye hiç sanmıyorum
Bende yakın zamanda korona oldum varyanta enfeksiyon doktorumuz hsys den bakıyor benimde İngiliz varyantıymış
Ben bunu çok merak ediyorum bir uzmanın yazısını okudum ; varyantları ayırt edecek teknolojimizin olmadığını ,hatta belki de Türkiye'nin de kendine has varyantları olduğunu bunu bilmediğimizi vs vs . Sizin hangi varyantı geçirdiğinizi neye dayanarak söylediler sadece semptomlara mı?
Semptomlara göre değil pcr testi alınırken mikrobiyoloji olarak varyant türünede bakıyorlarmış

Hayir annemin kronik rahatsizligi ve yasi oldugundan tedbir amacli hastaneye yatirdilar. Doktor soyledi. Onlar nasil anladi bilmiyorum ama bizdr cok hizli yayildi. Ailemden 11 kisi covit olduk bi anda

Back