Karanlıktan korkmak..

elbette bir uzman desteği alarak çözebilirsin canım. üstesinden gelinemeyecek bir şey değil. bir danışmanlık merkezi ya da hastanenin psikoloğuyla görüşebilirsin. ya da maddi durumun el vermiyorsa ve istanbuldaysan kadın aile sağlığı merkezinden randevu alıp psikologla görüşebilirsin.

karanlıkda korku varken nefes almakda zoranıyormusun bu bende acayip oluyor buda panik atamış ama sen genede bir uzmanla görüş

slm.kizlar bendede karanlik korkusu var ve 33yasimdayim hala atamadim.hep gece lambasiyla uyurum ve esimde isikta uyuyamaz bu yuzden bazen kavga ederiz.bende hep ozaman ayri odalarda yatalim derim o derece yani nasil kurtulurum bilmiyorum.önceden esimin ailesiyle beraber otururduk her seferinde kayinpederin bagirmasiyla korkarak uyanirdim neden hep gece lambasini yakiyo diye kizardi.bana birgun sen gece lambasini yakma ben arasolunun lambasini acik birakirim sen uykuya daldigin da kapatirim dedi neyse yakmadik kayinpedrin söndumesi lie benim gözlerani daralma ve bagirma sonuncu acildigini fark ettiler ve hala lambayi yakmam icin blöf yaptigimim dusunduler hep ama ne yapabilirimki elimde degil defalarca denedik isik söndugu an kendimi kötu ruyalarin icinde göruyor ve ani bi atakla uyaniyorum

çözüm bulunca lütfen burda paylaş...
24 yaşımdayım..
akşam olunca içeri girmesem bile önünden geçtiğim her odanın ışığını açarım...
yalnızken evde tabi...
evin içinde biri olunca sorun yok ama

Bende ışıkları açarak giderim karanlıktan korktugum için.Akşam ışığım açıktır yada aranın ışığı açık olur.Bazen ruh halime göre daha rahat oldugum zamanlarda oluyo,korkmadıgım.sıkıntılı bi zamandan geçiyosam (işim yogunsa veya sınavım varsa) ozamanlar daha çok etkilendiğimi fark ediyorum.

Kızlar bende eskiden karanlıktan korkardım hele de korku filmi izleyip yattığım zaman gözlerim hep açık biri bana doğru geliyormuş gibi korkardım ama bilmiyorum yaş ilerledikçe yada acı acıyı bastırır derler ya bazı olaylar filan yaşadım sonra kendiliğinden geçti. Umarım sizin de geçer. Yani gelip geçici birşey bunu söylemek istedim :))

malesef çok yaygın bir fobi bu da. belki uzman yardımı ile aşılabilir. aslında hiçbir mantıklı açıklaması yok. karanlık insanı yemez ki:) ama fobi işte.. mantık aramamak lazım.

Bende gece lambasiz yatamiyorum.. sebebini farkettim. Eski evimde sokak lambasi tamda yatak odam hizzasindaydi ve odami aydinlatirdi buna alistigim icin isiksiz bir oda bana garip geliyor. Gozumu actigimda gorebilmeliyim etrafi, ama yanimda biri varsa karanlikta yatmak o kadarda sorun olmuyor. Onun disinda, karanlik bir ortamda bulunmaktan korkmam, bahcemiz zifiri karanlik olurdu ve sigara icmek icin giderdim, bahce lambasinida acamazdim babam gormesin diye

aynennn bendede var buuu kazık kadr kız oldum ama sonçta fobi gibi bişiy bu doktora gidicemm pskolaga yarın bakalım ne dicekkk bıktım usandımmm

Merhaba *-*

Ben de 18 yaşındayım ve uzun zamandır karanlık fobimle mücadele ediyorum.Karanlıkta duramama,ışıklar kapandığı an nefes darlığı,kötü rüyalar,karanlıktan birşeyler fırlayacakmış,gözünü kapattığında birşeyler gelecekmiş hissi..Hepsini ben de yaşadım.2011 in Haziran ayında psikiyatrise gitmeye başladım.O zamandan beri 'Anksiyete Bozukluğu' teşhisiyle tedavi görüyorum.O tarihten beridir de Prozac isimli ilacı kullanıyorum.Şrupla başladım,sonra kapsüle geçtik.Şimdi günde iki kapsül alıyorum.Normal ışıkta,bildiğimiz florasan ışığında yatan ben artık gece lambasıyla yatabiliyorum.Karanlıkta bulunduğumda nefes darlığı,çarpıntı gibi sorunlarımın birçoğu ortadan kalktı.Ekstradan bazı rahatsızlıklıklarım ortaya çıktı.Odama girdiğimde heryeri kontrol etmek,perdelerin arkasına,dolaplara bakmak gibi.Oralarda birşey varmış gibi hissediyorum.Ama eskisi gibi kötü sorunlar değil.Hala devam ediyorum ilacıma.İnşallah bu sorunumu da atlatıcam.Size tavsiyem,mutlaka bir psikiyatrise gidip,uzman yardımı almanız.Tek başına atlatılabilecek birşey değil.Ki ilerleyedebilir.Daha kötü durumlara gelebilirsiniz.Antidepresan gibi ilaçların yan etkileri var.İlk kullandığım zamanlar oturduğum yerde uyuyakalırdım.Çok dalgın olurdum.Ama alıştım ve öyle bir etki yok.Yan etkisi olsa bile o korkuları atlatmak için değer diyorum.Umarım sizde bu korkuyu atlatabilirsiniz ^^

arkadaşlar selam ben aranıza yeni katıldım bende karanlıktan cok korkan biriydim yeni evlendım ve evde tek kaldığım zamanlar cok sık. korkuma çözüm bulmak için üstüne gittim. evde butun ışıklar acıktı ilk zamanlar karanlık odaya giremezdım. korkumun üzerine giderek aştım tavsiye ederim.korktuğum şeyleri yapmaya başladım şimdi çok rahatım

bendede aynısı vardı canım evde akşamları ışıkları kapatıp derin derin nefes alıp kalabilmeye çalıştım bi süre işe yaradı şu anda çok çok hafif bir ürperti oluyor içimde o kadar deneyebilirsin sende ama azar azar sürelerle bekle alışa alışa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…