Merhaba *-*
Ben de 18 yaşındayım ve uzun zamandır karanlık fobimle mücadele ediyorum.Karanlıkta duramama,ışıklar kapandığı an nefes darlığı,kötü rüyalar,karanlıktan birşeyler fırlayacakmış,gözünü kapattığında birşeyler gelecekmiş hissi..Hepsini ben de yaşadım.2011 in Haziran ayında psikiyatrise gitmeye başladım.O zamandan beri 'Anksiyete Bozukluğu' teşhisiyle tedavi görüyorum.O tarihten beridir de Prozac isimli ilacı kullanıyorum.Şrupla başladım,sonra kapsüle geçtik.Şimdi günde iki kapsül alıyorum.Normal ışıkta,bildiğimiz florasan ışığında yatan ben artık gece lambasıyla yatabiliyorum.Karanlıkta bulunduğumda nefes darlığı,çarpıntı gibi sorunlarımın birçoğu ortadan kalktı.Ekstradan bazı rahatsızlıklıklarım ortaya çıktı.Odama girdiğimde heryeri kontrol etmek,perdelerin arkasına,dolaplara bakmak gibi.Oralarda birşey varmış gibi hissediyorum.Ama eskisi gibi kötü sorunlar değil.Hala devam ediyorum ilacıma.İnşallah bu sorunumu da atlatıcam.Size tavsiyem,mutlaka bir psikiyatrise gidip,uzman yardımı almanız.Tek başına atlatılabilecek birşey değil.Ki ilerleyedebilir.Daha kötü durumlara gelebilirsiniz.Antidepresan gibi ilaçların yan etkileri var.İlk kullandığım zamanlar oturduğum yerde uyuyakalırdım.Çok dalgın olurdum.Ama alıştım ve öyle bir etki yok.Yan etkisi olsa bile o korkuları atlatmak için değer diyorum.Umarım sizde bu korkuyu atlatabilirsiniz ^^