koleston 7.1 saçın koyu değıl bence ıkıncı boyamanda kutudakı gıbı olur
bende küllü açık kumral istiyorum. saçlarım şuan kendi renginde. kumral ama ne koyu ne açık.
açık küllü kumral nasıl yapablirim kuaföre gitmeden? avatarımdaki gibi tonlar (herkes bu fotoyu koymuş bende dahil :) küllü kumralın en güzel örneği)
açık küllü kumral bir boya alıp evde yapsam olurmu ki? ama sanırım 2 kere falan boyamam gerekebilirrr
Küllü bi renk alıp direkt saçına sürersen küllü bir ton çıkmaz. İster istemez kızılımtrak bir renk oluyor.
Arkadaşımın saçını tarçın bakırından (hemde tarçın bakır gibi bildiğiniz turuncu bir renkten) senin profil fotondaki renge çok yakın bir kumrala çevirmiştik.
Ama bunu yapmak için Bayağı bi uğraştık.
Önce saçlarını mavi toz açıcı + 40 volüm oksidan krem kullanarak açtık. Limon sarısı gibi bir renk oldu. Sonra üzerine açık küllü kumral yaptık böyle bir renk çıktı bir kaç yıkamada akınca küllü sarı oldu. 2 hafta sonra küllü kumral alıp boyadık neredeyse fotodaki renk oldu. Kuaförler bu renkten küllü kumral hayatta çıkmaz demişti ayrıca kumral tonu yapmak içinde uçuk ücretler istemişlerdi... Tarçın bakırından bu renge döndüyse senin doğal saçın elbette olur...
İlk renk tarçın bakır.. Bu rengi yapmadan önce saçları siyahtı ve neredeyse hiç bir boya tutmuyordu sürekli siyaha boyadığı için.. Kuaföre gittiğimizde herzaman ki gibi rengin açılmasının çok zor olduğunu tarçın bakıra cevirirsek saçların elimizde kalacağını falan söyledi... Yine 40 volüm oksidan losyonu ve mavi toz açıcıyı kullandık. Saçları yıpratmaması için çok yoğun bir şekilde değilde hafif cıvık yapıp 40 dk beklettik saçta. Üzerine tarçın bakır yapınca bi kaç boyamada bu renk çıktı... Neredeyse 1 yıl tarçın bakır kullandıktan sonra küllü kumral olmak istedi arkadaşım. Tabi biz yine ilk kuaför yollu tuttuk ve yine aynı tepkileri aldık :) '' kızılımsı bakırımsı renkler küllüye çok zor döner! '' Ama benim arkadaş inaçtı biraz, istiyorum diye tutturunca iş başa düştü yine :)
Bu sefer açıcı işlemini yapmadan önce saçlarını 1-1 buçuk ay boyunca hiç boyamadı renkler iyice akana kadar. Sonuçta 1 yıl boyunca her ay tarçın bakırı yapıyordu ve renk işlemişti saçına.
Tekrar açıcı kullandık aynı şekilde.. 40 volüm oksidan + mavi toz açıcı 40 dk beklettik.. Saçlar 2. fotoğrafta gördüğün limon sarısı oldu :)) Çok aykırı bir renk kabul ediyorum ama amaç zaten sarı değil küllü kumral yapmaktı.
1 hafta sonra açık küllü kumral alıp boyadık (1 haftada saçın kendisine gelmesini bekledik ama umduğumuz kadar yıpranmamıştı zaten işimizi garantiye aldık) açık küllü kumral çok açık oldu ve 2-3 yıkamada akıp küllü sarı oldu... O rengi herkes çok beğenmişti. Yolda durdurup soranlar bile oldu boya mı yada doğal mı diye :) ama küllü kumrala taktığı için. İki hafta sonra küllü kumral yaptık.
3. fotoda var. Ama emin olabilirsin o fotodan çok daha güzel bir renk ve çok daha doğaldı. Kızın gerçek saç rengiymiş gibi duruyordu çünkü hiç bir kızılımtrak renk ve boyadan kaynaklanan dorelik yoktu.. Düşük voltajlı floresan ışığı ve 2 megapiksellik telefonla çekince ancak böyle göründü rengi :)
Başka küllü renkli fotosu da yok çünkü okul bitince ayrılmak zorunda kaldık o da yurt köşelerinde çektirdiğimiz son fotoğraflarımızdan biriydi :)
Son olarak 4. fotoda ki hali karamel gibi birşey... Merak edenler olur belki.. Tarçın bakıra geri dönmek isteyip küllü kumralın üzerine boyayı uygulamış böyle bir renk çıkmış işte.. Sizinde gördüğünüz gibi açma işlemi olmayınca boyalar asıl rengini çıkaramıyor. İlk tarçın bakırla son tarçın bakır arasında çok fark var...
Döktürdüm de döktürdüm. Amma yazmışım :)
Umarım açıklayıcı olmuştur :)
İlk renk tarçın bakır.. Bu rengi yapmadan önce saçları siyahtı ve neredeyse hiç bir boya tutmuyordu sürekli siyaha boyadığı için.. Kuaföre gittiğimizde herzaman ki gibi rengin açılmasının çok zor olduğunu tarçın bakıra cevirirsek saçların elimizde kalacağını falan söyledi... Yine 40 volüm oksidan losyonu ve mavi toz açıcıyı kullandık. Saçları yıpratmaması için çok yoğun bir şekilde değilde hafif cıvık yapıp 40 dk beklettik saçta. Üzerine tarçın bakır yapınca bi kaç boyamada bu renk çıktı... Neredeyse 1 yıl tarçın bakır kullandıktan sonra küllü kumral olmak istedi arkadaşım. Tabi biz yine ilk kuaför yollu tuttuk ve yine aynı tepkileri aldık :) '' kızılımsı bakırımsı renkler küllüye çok zor döner! '' Ama benim arkadaş inaçtı biraz, istiyorum diye tutturunca iş başa düştü yine :)
Bu sefer açıcı işlemini yapmadan önce saçlarını 1-1 buçuk ay boyunca hiç boyamadı renkler iyice akana kadar. Sonuçta 1 yıl boyunca her ay tarçın bakırı yapıyordu ve renk işlemişti saçına.
Tekrar açıcı kullandık aynı şekilde.. 40 volüm oksidan + mavi toz açıcı 40 dk beklettik.. Saçlar 2. fotoğrafta gördüğün limon sarısı oldu :)) Çok aykırı bir renk kabul ediyorum ama amaç zaten sarı değil küllü kumral yapmaktı.
1 hafta sonra açık küllü kumral alıp boyadık (1 haftada saçın kendisine gelmesini bekledik ama umduğumuz kadar yıpranmamıştı zaten işimizi garantiye aldık) açık küllü kumral çok açık oldu ve 2-3 yıkamada akıp küllü sarı oldu... O rengi herkes çok beğenmişti. Yolda durdurup soranlar bile oldu boya mı yada doğal mı diye :) ama küllü kumrala taktığı için. İki hafta sonra küllü kumral yaptık.
3. fotoda var. Ama emin olabilirsin o fotodan çok daha güzel bir renk ve çok daha doğaldı. Kızın gerçek saç rengiymiş gibi duruyordu çünkü hiç bir kızılımtrak renk ve boyadan kaynaklanan dorelik yoktu.. Düşük voltajlı floresan ışığı ve 2 megapiksellik telefonla çekince ancak böyle göründü rengi :)
Başka küllü renkli fotosu da yok çünkü okul bitince ayrılmak zorunda kaldık o da yurt köşelerinde çektirdiğimiz son fotoğraflarımızdan biriydi :)
Son olarak 4. fotoda ki hali karamel gibi birşey... Merak edenler olur belki.. Tarçın bakıra geri dönmek isteyip küllü kumralın üzerine boyayı uygulamış böyle bir renk çıkmış işte.. Sizinde gördüğünüz gibi açma işlemi olmayınca boyalar asıl rengini çıkaramıyor. İlk tarçın bakırla son tarçın bakır arasında çok fark var...
cnm gercekten muhteşem olmuş açma işlemi falan cok düzgün 3.resmi hangi markanın küllü kumralıyla elde ettiniz cok düzgün duruyor
off canım çok açıklayıcı anlatmışsın bende bişey sorcam o açıcıdan sonra sarıya boyasak olurmu şimdiden teşekkürler p0rtakalım :)
Teşekkürler BALIM42 :)
Saçların hangi renk ve hangi tona açmak istiyorsun? Ona göre cevap verecem de :)
ya biliyorum şimdi olmaz dicençünkü saçlarım kızıl ama 2 aydır hiç boyamadım dönülmez bir yerdemiyim
en baştaki boyadıktan sonra, ortadaki boyamadan önce. 2 kutu kullanmalıydım diyorum. çünkü yetmedi sanki...
Evet canım bende onu diyecektim. Eşit dağıtamamışsın boyaları.. Bazı yerler açıkken bazı yerler daha koyu görünüyor. Küllüden ziyade hafif dorelik var bide onlarda yıkadıkça akar ve daha iyi oturur rengi.
2 kutu boya alıp saçlarını tutamlara ayıyarak fırça ile sürersen daha iyi olur.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?