Saç Rengi ve Saç Boyama karamel &bakır nasıl olmuş sizce...

mavigece07

Ruh eşini arıyor
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
170
Puanlar
688
Yer
Antalya
saçlarımda perma işlemi vardı haziran ayı yaptırmıştım..ve daha öncesinde açma işlemide olduğu için permayla birlikte çok yıprandı yandı daha doğrusu..kestirmedim uzun süre uzasın diye..sonra yavaş yavaş uçlardan kestirdim...son demleri kaldı...dünde kestirip karamel bakıra boyattım...ama böyle tarçın bakır gibi oldu senağlama.. sadece palettenin karamel toffee sini boyasam olurmu bu saça fikirlerinizi bekliyorum..

bu çikolata kahve hali bir de saçlarımın uçları çok fena olmuştu

bu dün ilk boyattığımda çektim

bugün saçlarımı yıkadıktan sonra çektim

bu da istediğim renklerden biri

]

bu ton bir renk istiyorum

shenae-grimes-caramel-brown-wavy-half-up-half-down-hairstyle.jpg

sizce dip boyası geldiğinde neye boyamam lazım..bu istediğim renklere yakın olması için... :teselli:

Son düzenleme:
bence açık tonlarda bi kahveye boyarsan bakırın üstüne istediğin renk tutabilir

öncelikle dip buyasının gelmesini bekleyip saç renginizi deyiştirmeniz hata olur çünkü dipler ve uçları farklı tonlar elde etmiş olursunuz, ikincisi malesef bu renk istediğiniz saç rengine zor döner aynı durumu yaşadım neticede çokta olmasada koyultmak zorunda kaldım [ kahverengi yaptım] bende istediğiniz renk tonlarını istiyorum , ama olmadı kızılın üzerine şuan ise beklemedeyim yaptığım koyu renk biraz daha akınca küllü sarı tonlarına boyayacağım üst üste, saç rengini kırmak için ve birşey takıldı aklıma istediğiniz tonlar ile yaptığınız tonun alakası yok niye bakır yapma gereği duydunuz şaşırdım doğrusu, dediğimi yanlış anlamayın bakırı atmak çok zor saçtan istediğiniz renge göre çok uğraştırıcı olacak ,zaten yıpratmışsınız saçınızı yazık olmuş bakırı yapmanız

Son düzenleme:
amacım güzel bir karamel olmasıydı..nette filan gördüğüm bakır karamellerden farklı bir renk oldu..bunun açma işlemiyle alakası varmı acaba..çünkü saçlarımı yıkadıkça ton olarak değişmeye başladı...

bir resim daha koyayım

90790348.jpg

napsam ben bidaha hangi renge boyayacağımı şaşırdım artık..keşke sadece karamel deseydim kuaföre... benneyaptımki

aslında renk aktıkça yakışmış ten renginize fakat [eğer resminizde çekimden dolayı renk farklılıkları yok ise bazı yerler tutmamiş görülüyor koyu kalmış sanırım ], şuanki saçınızın üzerine karamel yaparsanız kızıllığı almaz [ zaten karameldede hafif bir kızllık vardır] , peki ne olur? biraz daha renginiz yumuşar ,koyu karamel yaparsanız koyulasabilir,sizin yerinizde olsam ,küllü kumral tonları uygulardım çok koyu olmaması şartı ile orta diyelim,ama ilk seferde kapanmayacaktır ,hemen hayal kırıklığı yaratmasın,birkaçkerede anca kapanır ,ama öncelikle saçınızdaki boya biraz daha aksın

boya1wv5.png

türkiyede yok bu sanırım ama 6.1 diye ultra acıcı küllü kahve boyası var ama kutusu farklı bir araştır istersen ...

teşekkür edrim...bi araştırayım bu küllü boyaları..biraz daha aksında bayram sonu filan belki küllü bi renkle boyarım...

Son düzenleme:
turuncu yapmışsın saçlarını.
sarı olsaydı üzerine ne boyasan o renk tutardı.
1.seçenek, önce saçlarnı sarı yapmaya çalış,sonra da o resimdeki istediğin rengin tutması için bal rengine boya.(ama o resimde aralarda ton çalışmaları var)
2.seçenek,bu saçına röfle atabilirsen at.sonra üstüne açık kahve rengine boyarsan istediğin tonları yakalarsın.

emdev'in 2. seçeneği çok mantıklı geldi bana da...bence de ancak ööle olur

çok teşekkür ederim emdev,zeyna...ya resmen turuncu oldu saçım ya :(
bu siteden bir üyenin saçını çok beğenmiştim... saçlarını palettenin 7.0 kumral ve altın parıltılı toffee 7.65 karıştırmış...o üyenin resmini ekliorum...

her ay bu iki boyayı karıştırarak boyasam...ne olur acaba ya...bakıra boyatmaz olaydım

Son düzenleme:
boya1wv5.png

türkiyede yok bu sanırım ama 6.1 diye ultra acıcı küllü kahve boyası var ama kutusu farklı bir araştır istersen ...

loreal recital reference serisi sadece kendi sac renginizde olumlu sonuc veriyor onun haricinde zaten boyal ıolan saclarda ultra acıcı özelliği hiçbir işe yaramıyor ben de binbir umutla almıştım ama dipten çıkan saclarım aynı kutunun üstündeki renk gibi oldu diğer kısımlarında çok değişiklik olmadı

hmm tşk ..bilgi için...

7.1 küllü kumral ve toffee ye karıştırıp boyucam ...sonucu kötü olmazsa bu başlığa ekliyim...başkaları için de fikir olur ...benim gibi turuncu olanlar varsa :delphin:

hmm evet bu renk ok, peki eklediğiniz resimdeki bayan hangi rengin üzerine uygulamış bu boyaları karıştırıp ? çünkü buda önemli

orta kumralmış kendi rengi...önce sadece toffee ye boyamış..kızıllık olunca palettenin kumralıyla karıştırarak dengelemiş...iki ayda renk oturdu filan yazmış...

napsam sence 2-3 hafta sonra bende böle bi işlem yapsammı.

sadece toffie ye boyadığında kızıllık olmuş ise demekki içerisinde kızıllık olan bir boya, e zaten sizin saç şuan kızıl içine kumral bile katsanız o neticeyi zor alırsınız,çünkü bayan direkt kumral üzerine yapmış anca o rengi elde etmiş,sizin saçınız şuan itibari ile kumral olmadığı için aynı renk olmaz,ama aklıma şu geldi sizde zaten kızıl mevcut, şöyle örnek vereyim kabaca bayan ne renkleri karıştırmış tofie [kızılısımsı bir renk] ile kumralı değilmi ? e zaten saçınızda kızıl mevcut yani toffie karıştırmanız gerekmiyor ,sadece kumral yapın ,yani kızıllık katmayın boyaya zaten o elinizde var ve düşünmeyin ki sadece kumral yaparsam kumral olur saçım ,bu istesenizde olmayacak şey zaten,peki ne olacak istediğiniz renk olacacak anlatabildim mi? biraz karışık yazmadım umarım

Son düzenleme:
merhaba umarım gec kalmamasımdır.benım de aynı senın gıbı problemım vardı. saclarımı actırıp karamel boyattım ama akınca sacade turuncuları kaldı. dun kuafordeydım bende saclarım koyulasmadan turunculugu gıtsın ıstıyordum , küllü açık kumralla 0.11 karıstırpğ boyadılar. aynı senın ekledıgın resımdekı gıbı oldu saclarım. 0.11 ne dıye sordum bu arada destekleyıcı dedıler. ama tahmın edıyorum kı sac rengının koyulasmasını ıstemıyorsan acık kullu kumrala, koyulassın ıstıyorsan kullu kumrala boyamam sacının tu sorunlarını cozecek.
yanlız benım sacımda boyayı sadece 10 dakıka tuttular ,(belkı ıcıne koydukları desstekleyıceden dolyıdır)

umarım yardım edebılmısımdır

ben saçımı bir ay önce nakır karamele boyattım,ilk boyandığınında seninki gibi bakırlıkları çok fazlaydı ama boyatırken bakırlığı az olsun demiştim çok az koydum demişti
neyse ve bi 5 yıkamadan sonra saçım gayet güzel istediğim bi karamel oldu,yıkandıkça bakırlığın keskin rengi kırıldı sadece ışıltı verio şimdi,
hatta aynı rengi tekrar boyatıcam iyce otursun rengi die neyse işte seninkide yıkandıkça bakırlık akabilir bence hemen boyamam acele etme,çünkü saçlarımızda yaptığımız hatalar acele etmemizden kaynaklanıo.:hulya:

bakırlık kolay kolay gitmiyo arkadaşım ben de yok etmek için zamanında küllü renklere boyamıştım ama bende yeşillik yapmıştı:(

Back