Çorbalar Karalahana corbasi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
ben karadenizli degilim ama bayiliyorum kara lahana corbasina

1 demet karalahana
2 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
bir avuc kadar bulgur
Yeterince sıcak su
Tuz, karabiber
2-3 çorba kaşığı mısır unu
1 su bardağı haşlanmış barbunya fasulyesi

Bir tencereye 2 kaşık margarini koyup eritin. Lahana yapraklarını yıkayıp, ince şeritler halinde doğrayın.
Eğer şeritler uzunsa ikiye kesin. Tencerede tereyağını eritin ve lahanaları ilave edip yumuşayana dek kavurun.
Lahanalar yumuşamaya başladığında bu kez salçayı ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra ,bir avuc kadar bulguru koy karistir,tencereye yeterince sıcak suyu ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayın. Mısır ununu azar azar ve sürekli karıştırarak ilave edin.
Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin. Sürekli karıştırarak 1-2 taşım kaynatın.
Ateşten indirip kaselere boşaltın ve servis yapın.
AFIYET OLSUN

eline sağlık canım ben karadenizliyim ..ama biz karabiber atmıyoruz ..birdaha yersem atıpta yicem baklaım..

karadenizliyim ama bulgurlusunu ilk defa duydum,ya misir unuyla yapariz yada misir yarmasiyla bide boyle deneyeyim bakalim,,

bunu kayınvalidem yapıyor, karadenizli olmasam da ben de bayılıyorum ama onlar içine kurutulmuş mısır da haşlayıp koyuyorlar.

eline sağlık canım ben karadenizliyim ..ama biz karabiber atmıyoruz ..birdaha yersem atıpta yicem baklaım..
tabi canim bu istege bagli istersen atarsin istersen atmazsin az at bi dene bakalim bidakine
karadenizliyim ama bulgurlusunu ilk defa duydum,ya misir unuyla yapariz yada misir yarmasiyla bide boyle deneyeyim bakalim,,

misir yarmasi yok bizde misir unuda marketten aliyorum ,hani karadenizli degilim ve karadeniz cok komsum var saolsun onlar lahana verirler ,ve kendi bahcemiz vardi daha onceden cok yapardik sarmasini falan
bazi tariflede pirinc koyuyolar ben pirinci fazla sevmedigim icin bulguru tercih ettim cok guzel oluyo
azcik at dene canim

bunu kayınvalidem yapıyor, karadenizli olmasam da ben de bayılıyorum ama onlar içine kurutulmuş mısır da haşlayıp koyuyorlar.

oda guzel olur heralde ,iste evimizde neler varsa ,bazilri azr konserve misirda koyuyo ama ben sevmiyorum konserveyi icinde
ve bazilarida havuc katiyo galiba

canim ya bizde hep dolmasini yapardik ,corbasini hic icmediydim ,
bizim komsular hep karadenizli ,az bana lahana verdiler yaptik ,ama varya bayildim ben ,ilk once sanki bana bi degisik gelir iri iri lahana diyince ,valla simdi bir tencere olsa icerim
tabi kara lahana bulmak mesele

Allah iyiliğini versin
Bizim çorbamızı nasıl aşırırsın sen hııı... gerekli bütün makamlara bildireceğim bu durumu..
Artvin gürcüsü olan babacığım adına..
Bizim mutfağımıza kara lahana mısır ekmeği fasulye turşu bol bulunur..
Yanlız ben lahana pişerken evden kaçardım genelde o kokuyu sevemedim gitti
Ellerine sağlık bebek..Harika ..

istedigin makamlara basvur canim:1closedeyes:
hem sizin yemeklerinizi baskasi yapamaz diye biseymi var ,ben yaparim bikerem :dilcikar:,makam falan anlamam:dilcikar:
ah kokusuna gelince beni sorma ,ilk zamanlar hic alisamadim hele bailari hayvnsal yag koyuyolar bide onun kokusu yetmezmi oluyorum valla
pisecek hazir yiceksinsırnaşık şey
karadenizli komsu cok saolsun veriyolar ,yapiyoruz bide ama bundan sonra devamli yaparim corbasini:Saruboceq:

kızlar bende cok sevyrm karalahanayı mersinliyim ama burda komsumda grmştümylnz arkadasın yaptıgı gbi bulgur koymuyrum bn.havunç,kurufasulye cok az istege gre nohut bn koymuyurum ama patates,sarımsak ta ekle nefis oluyr bol limonlu bulgur pak hoşuma gtmedi ne yalan söylim.

bence karabiber yakışmaz.tereyagıda sebzeli yemeklerde hos degil bnce ck az zeytinyagı ve dgr aycicek yagını koyunca gzl oluyr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…