Kadınlar korumazken ,erkek hakimin kadınları korumaya çalışması aslında günümüz Türkiyesinin bir özeti bana göre.MAHKEME Başkanı Metin Tamirci’nin ise kadın hakimler Yeliz Başbilen ve Hatice Tomaş Endes’in kararlarına muhalefet şerhi şöyle;
“Gözaltındaki müştekinin arkadaşlarının olayı öğrenmesi üzerine ihbar etmeleri sonucunda soruşturma başlatılmıştır. Her iki ilişkinin de prezervatifle olduğu, sanığın aracından ele geçen 12’lik prezervatif kutusundan ikisi kullanılmış 10 prezervatifin bulunması, sanığın müştekinin ardından karakol tuvaletine girdiğinin kamera kayıtlarıyla ortaya çıkması ve sanığın müştekiyi odasında tuttuğunun anlaşılması hususları bir arada değerlendirildiğinde sanığın gözaltında bulunan müştekiye onun karşı koyamayacağı bu durumdan yararlanmak suretiyle cinsel saldırıda bulunduğu sonuç ve vicdani kanısına vardığımdan, çoğunluğun kararına muhalifim.”(Vatan- Elif Altın)
Ahh,müdürüm ahhhh...Bunu erkekler savunsa erkek derim de kadınlar adamların yaptıklarına bahane bulunca diyecek söz bulamıyorum.
Valla ne desen haklısın parkon.Ahh,müdürüm ahhhh...
12 yaşındaki yavrucağa demediler mi rızası var diye bu ülkede..
Hiç umudum kalmıyor geleceğimizle alakalı.
Senden benden çok okumuş belkide Hakim olmuş hemcinslerimiz bile şu konuda ''rıza var'' diyebiliyorsa sokaktakiler demez mi?
Erkek çocuğunun elinin kiri,kız çocuğunun namusu bu ülkede flört bile.
Geçenlerde kayınvalidem oğluma ''kız arkadaşın var mı?''diye sordu.Bende ''kızıma neden erkek arkadaşın var mı diye sormadın anne '' dedim . Kadıncağız bir ''tövbe estağfirullah ''çektikten sonra ''babası izin vermez böyle şeylere'' dedi.
''O zaman oğluna da izin vermez,daha yaşı küçük ,bizim evde kız evlat neyse erkekte aynısıdır,herkes eşit haklara sahiptir''dedim,pek bozuldu.
Bu pis zihniyetin hepsini toplayıp birarada yaşatacaksın aslında.Benim komşum 11 yaşındaki çocuğa kuyruk sallamasa dedi ya, hemde tecavüze yeltenen 40 yaşındaki kendi oğluydu, oğlunun suratına tükürmedi, evladın yaşındaki çocuğa ne yaptın demedi de bacak kadar çocuğa laf söyledi, bak o da kadın işte
Bu pis zihniyetin hepsini toplayıp birarada yaşatacaksın aslında.Bizde rahat ederdik.
Tecavüz davalarında tek çözümün kadin hakimlerden geçtiğini savunuyordun bir ara?ema1 hatirliyor musun? Sorunun çözümünün cinsiyetle alakasi olmadigini soyledigimde "kadinlarin çalışma hayatında olmasini savunuyorum ben!" gibisinden alakasiz bir şeyler yazmistin hani...:)
Evet çözüm cinsiyette değil beyinler de...
Çözüme gün gelirde varabilir miyiz? Ben bu konuda umudumu çoktan yitirdim.
Gününü görmesi için bir pislik daha yapmasini beklememiz gerekiyor. Haklisin.Halen umudum var o komiser bir pislik daha yapar ozaman görür gününü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?