Merhabalar,
Umarım doğru yere konu açmışımdır (değilse kusura bakmayın:) .Allah nasip ederse kısa süre sonra sevgilimin ailesi beni istemeye gelecek.Yıllarca Karadenize gelin gitmek istemiştim,nasipse sonunda olacak :) Sevgilim Artvinli,fakat ailesiyle beraber batıda oturuyorlar.Merak ettiğim Karadenizlilerde,özellikle Artvinde aile yapısı nasıldır,adetleri-gelenekleri nasıldır,kayınvalide-gelin ilişkisi nasıl olur:)Tabiiki önemli olan önce insan olmak,tüm bunlar nereli olursanız olun kişiden kişiye değişir ama yinede her bölgenin kendine ait bir kültürü-geleneği oluyor.Benimde merak ettiğim bunlar sanırım.Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...
aman allahım bende hopalıyım nereye düştüm böyleAyy meraba :))
Benimde sevgilim artvinli batıda yaşıyorlar bende inşallah karadenize gelin gidicem her ne kadar orada yaşamayacak olsak da :))
Ben de senin gibi hep karadenize gelin gitmek istemisimdir küçükken, çok sempatik geliyor bana karadenizin kültürü, insanları, herseyi :)
Benim anladığım kadarıyla karadeniz insanı ailesine düşkün bağlılar. Benimkisi hopalı biraz rahatlardır ama çok kalabalık olmayı seviyorlar akraba ister yakın olsun ister uzak olsun can ciğerlerdir. Hatta bu konu benim kafamı karıştırıyor
Kaba olmalarına gelince bence hiçte kaba değiller sevgilim için demiyorum bunu sadece. Tabi her yörenin her insanı da vardır o ayrı.
Kayınvalide gelin ilişkilerine yorum yapamıcam ama benim müstakbel kayınvalidemle iyi anlaşıcaz gibi hissediyorum her ne kadar tanışmasakta
aman allahım bende hopalıyım nereye düştüm böyleheycanlandım. Gelinleeeeeeeer. Artvinliler için gelinleri kıymetlidir kızlar korkmayın