Karadeniz'e gelin gitmek :)

sessilia

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Eylül 2010
19
12
Merhabalar,
Umarım doğru yere konu açmışımdır (değilse kusura bakmayın:) .Allah nasip ederse kısa süre sonra sevgilimin ailesi beni istemeye gelecek.Yıllarca Karadenize gelin gitmek istemiştim,nasipse sonunda olacak :) Sevgilim Artvinli,fakat ailesiyle beraber batıda oturuyorlar.Merak ettiğim Karadenizlilerde,özellikle Artvinde aile yapısı nasıldır,adetleri-gelenekleri nasıldır,kayınvalide-gelin ilişkisi nasıl olur:)Tabiiki önemli olan önce insan olmak,tüm bunlar nereli olursanız olun kişiden kişiye değişir ama yinede her bölgenin kendine ait bir kültürü-geleneği oluyor.Benimde merak ettiğim bunlar sanırım.Fikirleriniz için şimdiden teşekkür ederim...

Bu konu hakkında bilgim yok ama çok merak ettim. Neden yıllarca Karadeniz'e gelin gitmek istediniz?

Aile bağları kuvvetli oluyor ve ailelerine düşkün olyorlar aslında ondan.Birde Karadeniz'e bayılıyorum,doğasına...ama komik tabi, Karadenizi li biriyle evlenince sanki Karadeniz de oturacaksın:)Gençlik aklı işte...

bi karadenizli olarak aile bağlarının normalden daha fazla kuvvetli olduğunu düşünmüyorum.tabi herkes farklı ama sen öyle sanma diye uyarmak istedim.hatta erkeklerin kadınlarına o kadarda yardımcı fılan olduğunu düşünmüyorum.kaba saba düşüncesiz ama alışınca normal gelıyor.sen nerelisin peki?

Ben karadenizli birde artvinliyim. Ayrıca arkadaşın fikrine katılmıyorum. Artvinde kaba saba insan zor bulunur. Genel olarak elbet istisnaları vardır ama kibar insanlardır. Artvinde genelde aile bağlarına bağlıdırlar. yani kalabalık olmayı severler. yazın bizim evlerimizde bir öğün için 3 kez sofra kurulmadan herkes yemek yiyemez. bu kendi ailem ile de ilgili olabilir ama Mesela başka arkadaşlarımın anlatınca aman o akraba olmuyo dedikleri bizde çok yakın sayılır. Benim 30 tane kuzenim var hepsiyle aktif görüşürüz. Mutluluklar dilerim.

Ayy meraba :))

Benimde sevgilim artvinli batıda yaşıyorlar bende inşallah karadenize gelin gidicem her ne kadar orada yaşamayacak olsak da :))

Ben de senin gibi hep karadenize gelin gitmek istemisimdir küçükken, çok sempatik geliyor bana karadenizin kültürü, insanları, herseyi :)

Benim anladığım kadarıyla karadeniz insanı ailesine düşkün bağlılar. Benimkisi hopalı biraz rahatlardır ama çok kalabalık olmayı seviyorlar akraba ister yakın olsun ister uzak olsun can ciğerlerdir. Hatta bu konu benim kafamı karıştırıyor

Kaba olmalarına gelince bence hiçte kaba değiller sevgilim için demiyorum bunu sadece. Tabi her yörenin her insanı da vardır o ayrı.

Kayınvalide gelin ilişkilerine yorum yapamıcam ama benim müstakbel kayınvalidemle iyi anlaşıcaz gibi hissediyorum her ne kadar tanışmasakta

Merhabalar tekrar,
Yorumlar için çok teşekkür ederim:)Ben Ankaralıyım.Aslında kalabalık bir ailede büyüdüm ama akrabalık bağları pekte iyi sayılmaz.Bu yüzden birbirlerine bağlı olmaları hoşuma gitmiyor değil.Bana karşı çok nazik,bu açıdan da çok memnunum.Sadece biraz kıskanç:)Bu da ileride çok problem yaratırmı bilemiyoruma ama şuan için beni rahatsız etmiyor..

aman allahım bende hopalıyım nereye düştüm böyle heycanlandım. Gelinleeeeeeeer. Artvinliler için gelinleri kıymetlidir kızlar korkmayın

aman allahım bende hopalıyım nereye düştüm böyle heycanlandım. Gelinleeeeeeeer. Artvinliler için gelinleri kıymetlidir kızlar korkmayın

Ayy gerçekten miii çok sevindimm hopalı birini bulduğuma

Belki de sevgilimle birbirinizi tanıyosunuzdurr akrabalar, herkes hopa da çünkü benimki de yazları gidiyor

Hopalılar hakkında iyi veya kötü verebileceğin bilgi var mı bana

Allahım bu başlığı açmakl ne kadar iyi etmişim :)) Az kaldı akraba çıkacağız,eş tarafından Artvin ,Yusufeli nasıldır,adetleri nelerdir kızlar,yardımmm:)

benim tanıdığım bir artvinli vardı...
aman aman evlerden ırak ...
içten pazarlıklı herif...

insanlar için iyilik kötülük değişkenlik gösterse de Hopalılar genel olarak iyidir. 23 yıl hopada yaşadım bir kötülüklerini görmedim zaten küçük bir ilçe. şuan ankarada olmama rağmen hala yazları gidip geliriz. muazzam bir doğası vardır. yusufeliye bir kere gittim. hayran kaldığım bir ilçedir. ilçe merkezinden bir çay geçiyor. şehir çayın iki yakasına kurulmuş. yüksek bir tepeden baktığınızda ağaçlar içinde kaybolmuş bir şehir adetlerine gelince genel olarak benzer şeyler vardır. yani öyle enteresan adetlerimiz yoktur. benim en ilginç bulduğum adetlerimiz genelde evden gelin çıkarma sırasında yapılır aratırsanız videoları çıkar

Benimkinde de fazla kıskançlık var bi tek benimki böyle heralde ailede bazen rahatsız ediyor ama idare ediyorum

biran önce evlensekte görsemm

Ben de karadeniz geliniyim. Ama Trabzon Akçaabat. Çok iyi, aile bağları kuvvetli insanlar.

ben de Karadeniz geliniyim, Rize çok sakin tatlı insanlar bence. sanırım kıskançlık hepsinde ortak sorun

cok guzel bı konu :) benım nısanlımda karadenızlı bende yıllarca hep karadenze ya gelın gıdıcem yada gelın olmasam bıle emeklılıgımı mutlaka orda gecırıcem dıye hayal kurardım rahmetlı dedemle karadenız turuna gıttıkten sonra bu dusuncelerım daha cok kuvvetlendı ve sımdı nısanlım samsunlu bence kesınlıkle haklısın aılelerıne kadınlarına cok duskunler ev kedısı gıbıdır benım nısanlım benım le butun gun evde oturabılır bana hep yardımcıdır ıkı ay sonra dugunumuz var samsunda gercekten cok sevınıyorum boyle bı esım olcagı ıcın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…