• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karadeniz turu nasıl yapılır?

agresifkiz

Güzelbirşeylerolsun
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2013
3.136
1.770
333
İstanbul
Arkadaşlar Karadeniz turu yapmak istiyoruz arkadaşımla ama bu tur şirketleriyle gezmek istemiyoruz. Uçakla Trabzon’a geçsek ordan kendimiz tur yapabilir miyiz? Mesela böyle istediğimiz yaylalara minibüsler falan götürür mü nasıl olur bu iş? Ehliyetimiz yok çünkü araba kiralama şansımız yok. Ehliyeti olmayan ve tur yapmak isteyen insanlar nasıl geziyor bu Karadeniz’de ? Aşırı gitmek istiyorum oralara ama en ufak bir fikrim yok yardımcı olabilecek var mı?

Trabzon havalimanından yaylara vs minibüs ve servislerle ulaşım var. Bu şekilde gezen çok. Ama karadeniz sadece oradan ibaret değil tabiki. Karadeniz turu denilince ucu çok açık. Oradan rizeye de kolay geçersiniz. Rize Trabzon arası seferler aktif basit otobuslerle oluyor. Ehliyetli birini bulsanız daha iyi olur tabi.

Neden tur şirketi istemiyorsunuz
Bende cok istiyorum karadenizi görmeyi ama turlarla gezip görmek istiyorum
Siz böyle yazınca acaba bir eksi tarafımı var diye düşündüm

Trabzon havalimanından yaylara vs minibüs ve servislerle ulaşım var. Bu şekilde gezen çok. Ama karadeniz sadece oradan ibaret değil tabiki. Karadeniz turu denilince ucu çok açık. Oradan rizeye de kolay geçersiniz. Rize Trabzon arası seferler aktif basit otobuslerle oluyor. Ehliyetli birini bulsanız daha iyi olur tabi.

Aslında benim niyetim Trabzon Rize Artvin turu. Trabzon’da sümela açıldı ona çok gitmek istiyorum. Onun dışında huser ve pokut yaylalarına çok gitmek istiyorum. Artvin’de de Karagöl tabi. Ama bunların dışında haliyle genel hatlarıyla şehirleri biraz dolaşmak istiyoruz. Ama bu araçsız ve tursuz nasıl mümkün olacak bilemiyoruz.

İşte bende onu merak ediyorum
Neyinden memnun kalmadı

Bir kere zaten onların belirlediği yerlere gidiliyor mesela ben huser ve pokut yaylasını palovit şelalesini istiyorum ama bunlar her turda yok. Yani onlar nereyi isterse. Onun dışında en çok şikayet ettiği kesinlikle öğle yemekleri ve akşam yemekleri. Öğlen tur şirketinin anlaştığı yerlere serbest öğle yemeği adı altınsa götürüp ordan yemeye zorunlu tutuyorlarmış ve yüksek fiyatlara ki ben araştırdım hemen hemen her tur şirketinde var bu durum. Akşam yemekleri de otellerle anlaşıp set menü şeklinde vermişler aç kaldık dedi yani tabağınızda bir iki kaşık pilav her gün tavuk mercimek çorbası ve salatadan oluşan menü oluyor sadece başka şansınız yokmuş. Arkadaşım mesela çok fotoğraf çeker ama her gittikleri yerde inanılmaz az zaman vermişler. Daha bir sürü şey saymıştı ama aklımda kalanlar bunlar.

Yayla var, yayla var derim... İndiniz Trabzona, toplu taşıma ile Uzungöl, Sümela, Sera Gölü, Atatürk Köşkü, Ayasofya Kilisesini vs sorunsuz gezersiniz.

Otobüsle Rize merkeze gittiniz. Merkezde Ziraat Çay Bahçesi ve Dağmaran'a gittiniz dolmuşla.

Dolmuşla önce Pazar ilçesine, oradan da Çamlıhemşin dolmuşlarına binerek Ayder'e gittiniz. Ayder'de dolmuş bulursanız Kavrun yaylasına çıktınız.

İndiniz aşağı, geçtiniz Ardeşen'e. Oradan geçtiniz Arhavi'ye ama orada bir yere gidemediniz çünkü Mençuna Şelalesine giden dolmuş yoktu en son. Arhavi'den Hopa'ya, oradan da Borçka'ya geçtiniz dersek Borçka'dan Karagöl'e geçen dolmuş belki vardır. Ama Maçahel'e giden kesin yoktur.

Diyelim ki Hopa'dan Kemalpaşa'ya gidip oradan da Sarp sınır kapısından Gürcistan'a yaya olarak geçip, diğer taraftan da taksi veya otobüse binip gittiniz Batum'a. Merkezi rahat gezersiniz, otobüs bulamazsanız Botanik Parkına taksiyle gitmek tuzlu olur.

Genele bakınca yapılamaz mı, yapılır. Ama bence gereksiz yorucu, çok da uzun zaman gerektiren bir iş olur. Onun yerine ritur, zagnos tur, zefanos tur falan var yöresel günübirlik geziler düzenleyen. Sizin için en uygunu onlar olacaktır aksi takdirde amaçsız yıpranırsınız yollarda. Üstelik de bu turlarla, dolmuşla gidemeyeceğiniz yerleri görmeniz mümkün olur.

Şimdi okudum, Hüser ve Pokut demişsiniz. En son ikisine de dolmuş yoktu. Ayder-Hüser arasında bir patika var, ben kullanarak Hüser'den aşağı Ayder'e indim ama tırmanışı kolay olmaz hem de bir veya iki kişi çok tavsiye etmem.

Sal ve Pokut yaylaları için de araç gerekecektir, çok güzel komşu yaylalar ama günübirlikçiler için pek aktivite vs yok.

Palovit'e giderseniz şelalenin dibine inen patikayı deneyin derim, suyun kenarında olmak muazzam bir şey.

Size yine yerel turları önereceğim. Araçsız hem çok zor, hem de çok yorucu olur.

Turla gayette güzel oluyor. Kendi başınıza dag tepe nasıl araç bulucaksiniz. Birsürü yeri var gezilecek . Turlarla ekonomik ve keyifli de oluyor. Öğle yemekleri evet birlikte toplu gidiliyor ama başka yere gidicem dersen kimse hayır gidemezsin demiyor. Akşamları 5 yıldızlı otellerde kaldık hep. Kendin gitmeye kalksan o otellerde konaklamaya bütçe yetmez. Öyle uzun uzun dolaşamazsın zaten kültür turlarında. Erkenden yola çıkıp bir çok sehri geziyorsun, yorucu oluyor. Fotoğrafını çekip çayını içip alisverisini vs yapiyorsun ama. Gezdiğim o kadar yeri tursuz gezmeyi düşünemiyorum. Bir kaç yeri gezer dönersin. Ben o kadar sevdim ki 2 kere gittim. Çok çok güzeldi.

Bizim araç var. Uzun süredir uzun yol yapıyor eşim .Karadeniz km olarak da yakın bize . Yine de turlarla gezmek istiyoruz. Birkaç gün ne yiyeceğim çok önemli olmazdı benim için .

Karadenizde dolmusla sahil boyu bir il'den digerine gecmek mi🤦‍♀️Allah kolaylik versin 😁Yolda her arac bekleyen insana durmak belki biner umuduyla,dolmuslarin cidden dolmadan asla kalkmamasi,az kisi kaldi diye seni 2-3 gerideki ilcede birakip baska dolmusa naklettirmesi,bu surede kaybedilen zaman😁 5 yil karadeniz sahil seridinde ulasimda yasadiklarimin ozeti .Bir daha dusunun derim.

Turla seyahatte hersey dort dortluk olmaz bir suru yer gezdiriyorlar kendi basiniza gitseniz okadar yer asla gezemezsiniz. Karadenizde aracsiz bir yere kendi basiniza gidemezsiniz cunku oyle her yaylaya minibus falan yoktur. Cogu koylere minibus yoktur yada gunde bir sefer sabah aksam vardir. Turla gidersin istedigin yeri turla gezer belli bir yerde inip sonra kendi gitmek istedigin yere gidersin ya ozel arac tutarsin varsa baska vesait sorarsaniz zaten yatdimci olurlar.

Bir kisi tur soyle boyle dedi diye on yargili olmayin ne beklediginiz önemli. Beklenti asiri yuksek olursa tabiki hayal kirikligi olur. Tur iceriklerine bakin sizin en cok gormek istediginiz yerleri iceren turu secin yani. Araba kullanmayi bilenlere bile karadenizde yollar hele yayla yollari cok zor gelir herkes arac kullanamaz oralarda bunu bilin yollar cok kötüdür oralardan olmayanlar icin :)

Bence sizin durumunuzda en iyisi tur şirketi. Zira Karadeniz sadece Tabzon, Artvin değil.
Mesela ben Sinop, Amasya ve Bartın'ı da çok merak ediyorum.

Kendi memleketim de Karadeniz'de ama çevresini ve Doğu Karadeniz'i daha hiç gezmedim.

Tur ya da araç olmadan gezmek çok çok zor Karadeniz’de. Genel olarak ulaşımı kolay bir bölge değil zaten, bilen biri olmadan sora sora gitmek hem çok yorucu hem zaman kaybı olacaktır. Bir de eminin ki aşırı maliyetli olur.

Bundan 3 ya da 4 yil önce tur şirketiyle gitmiştim ben çok memnun kalmıştım.Kalacak yer ulaşım falan hazır oluyor o sebepten çok rahattı.Batum'a bile geçmiştik.
Siz kendiniz sağlayacaksanız her şeyi bir yol haritası belirleyin kalacağınız yerleri de onceden netleştirip rezervasyon yapın derim.

Arkadaşlar Karadeniz turu yapmak istiyoruz arkadaşımla ama bu tur şirketleriyle gezmek istemiyoruz. Uçakla Trabzon’a geçsek ordan kendimiz tur yapabilir miyiz? Mesela böyle istediğimiz yaylalara minibüsler falan götürür mü nasıl olur bu iş? Ehliyetimiz yok çünkü araba kiralama şansımız yok. Ehliyeti olmayan ve tur yapmak isteyen insanlar nasıl geziyor bu Karadeniz’de ? Aşırı gitmek istiyorum oralara ama en ufak bir fikrim yok yardımcı olabilecek var mı?
Ben turla gitmiştim çokta güzeldi. Minübüslede insanlarla gezecek siniz fark eden ne

Neden tur şirketi istemiyorsunuz
Bende cok istiyorum karadenizi görmeyi ama turlarla gezip görmek istiyorum
Siz böyle yazınca acaba bir eksi tarafımı var diye düşündüm
Tura bağlı kalmak biraz zor, bende tur gezilerinden hoşlanmıyorum çünkü o an orayı sevmeyip başka bi yere geçmek istesende oraya mahkum kalıyosun. Yada bikaç saatini geçirebilceğin yerde yarım saat geçirirken sevmediğin bi yerde daha fazla süre ayrılınca zor geliyo falan. Kendiniz liste yapıp gezmeniz bence daha güzel

Yayla var, yayla var derim... İndiniz Trabzona, toplu taşıma ile Uzungöl, Sümela, Sera Gölü, Atatürk Köşkü, Ayasofya Kilisesini vs sorunsuz gezersiniz.

Otobüsle Rize merkeze gittiniz. Merkezde Ziraat Çay Bahçesi ve Dağmaran'a gittiniz dolmuşla.

Dolmuşla önce Pazar ilçesine, oradan da Çamlıhemşin dolmuşlarına binerek Ayder'e gittiniz. Ayder'de dolmuş bulursanız Kavrun yaylasına çıktınız.

İndiniz aşağı, geçtiniz Ardeşen'e. Oradan geçtiniz Arhavi'ye ama orada bir yere gidemediniz çünkü Mençuna Şelalesine giden dolmuş yoktu en son. Arhavi'den Hopa'ya, oradan da Borçka'ya geçtiniz dersek Borçka'dan Karagöl'e geçen dolmuş belki vardır. Ama Maçahel'e giden kesin yoktur.

Diyelim ki Hopa'dan Kemalpaşa'ya gidip oradan da Sarp sınır kapısından Gürcistan'a yaya olarak geçip, diğer taraftan da taksi veya otobüse binip gittiniz Batum'a. Merkezi rahat gezersiniz, otobüs bulamazsanız Botanik Parkına taksiyle gitmek tuzlu olur.

Genele bakınca yapılamaz mı, yapılır. Ama bence gereksiz yorucu, çok da uzun zaman gerektiren bir iş olur. Onun yerine ritur, zagnos tur, zefanos tur falan var yöresel günübirlik geziler düzenleyen. Sizin için en uygunu onlar olacaktır aksi takdirde amaçsız yıpranırsınız yollarda. Üstelik de bu turlarla, dolmuşla gidemeyeceğiniz yerleri görmeniz mümkün olur.

Şimdi okudum, Hüser ve Pokut demişsiniz. En son ikisine de dolmuş yoktu. Ayder-Hüser arasında bir patika var, ben kullanarak Hüser'den aşağı Ayder'e indim ama tırmanışı kolay olmaz hem de bir veya iki kişi çok tavsiye etmem.

Sal ve Pokut yaylaları için de araç gerekecektir, çok güzel komşu yaylalar ama günübirlikçiler için pek aktivite vs yok.

Palovit'e giderseniz şelalenin dibine inen patikayı deneyin derim, suyun kenarında olmak muazzam bir şey.

Size yine yerel turları önereceğim. Araçsız hem çok zor, hem de çok yorucu olur.

Sanki yaşamış gibi olduum :KK9:

Back