- 16 Şubat 2025
- 11
- 4
- 1
- 54
- Konu Sahibi Denizkaya0
-
Çok teşekkür ederim , bende çok korkmuştum ilk defa başıma geliyor ameliyat olduktan 1 ay sonra başladı zaten sıkıntılarım ameliyat günü yüksek çıktığı halde bir agrım olmadı.Ağrınızın karaciğer değerlerinizle ilgili olduğunu hiç sanmıyorum çünkü karaciğer çok sinsi bir organ kanserleri bile son evre yakalanıyor kolay kolay ağrı yapmaz. Benim sebebi bulunamayan bir alt ast yüksekliğim var her şeye bakıldı bi patoloji hariç. Yorgunluk dışında bi bulgum yok ağrı vs. Sonuçlarınızda bakılana göre temiz duruyor
Çok gaz/ hava olması nedeniyle değerlendirilememiş. Bunu tekrar doktoruna sor ve o değişen kan değerleri için extra randevu al. Zaten kesitsel inceleme önerilmiş doktorun gerekenleri söyleyecektir diğer şeylerde problem çıkmamış.Merhaba arkadaşlar daha öncede konu açmıştım sizlere tekrardan geldim umarım cevap alabilirim .
Safra kesesi ameliyatı olduktan sonra alta değerimde yükselme oldu 77 gördü en son olarak 15 aralıkta 77 oldu ast değerimde 36 oldu .
Bugün ağrım çok olunca acile gittim
Yapılan kan tahlillerimde - alt -32 düşmüş
Ast - 24 olmuş .
Usg yaptılar sonuçta bu sekişde
Bulgular
Acil koşullarında ve ön hazırlıksız yapıldığı için inceleme suboptimaldir.
Meteorizm nedeni ile inceleme suboptimaldir.
Karaciğer interkostal aralıktan değerlendirilebilmiştir.Parankimde izlenebildiği kadarıyla acil sonopatoloji saptanmamıştır.
Safra kesesi lojunda izlenmedi (opere?).
Pankreas ve orta hat yapıları gaz artefaktı nedeniyle değerlendirilemedi.
Bilateral böbrekte hidronefroz izlenmedi.
Mesanedolumu suboptimaldir. İntraluminal gross patoloji izlenmemiştir.
Batın içi sıvı tespit edilmedi.
Klinik lab korelasyonu gereklilik halinde ileri kesitsel inceleme önerilir.
Ne yapmalıyım sizce ağrım hafif hafif devam ediyor safra keeesi olmadığın için olabilir mi bu sancı ?
Pankreas değerlendirilmemiş*Çok gaz/ hava olması nedeniyle değerlendirilememiş. Bunu tekrar doktoruna sor ve o değişen kan değerleri için extra randevu al. Zaten kesitsel inceleme önerilmiş doktorun gerekenleri söyleyecektir diğer şeylerde problem çıkmamış.
Pankreas değerlendirilmemiş
Merhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim .Pankreas değerlendirilmemiş*
Çok geçmiş olsun bu değerleri daha önce hiç duymadım doktorun mutlaka değerin kaç olması gerektiğni ve sebebini söyler diye düşünüyorum ben zaten ilgileniyolar anladığım kadarıyla. Fakat pankreasına mutlaka baktır gittiğinde gaz yapıcı şeyler yeme içme rahat görüntülensin mide arkasında olduğundanMerhaba öncelikle yorumunuz için teşekkür ederim .
Amilaz değerim -49
Lipaz değerim de -30
21inde tekrardan gidicem doktora zaten sadece dün dayanamadım o yüzden gitmek durumunda kaldım .
Acilde çekildiği için biraz zamansız görüntülenme oldu ama 21 inde dahiliyeye gideceğim doktora herşeyi anlatacagım.Çok geçmiş olsun bu değerleri daha önce hiç duymadım doktorun mutlaka değerin kaç olması gerektiğni ve sebebini söyler diye düşünüyorum ben zaten ilgileniyolar anladığım kadarıyla. Fakat pankreasına mutlaka baktır gittiğinde gaz yapıcı şeyler yeme içme rahat görüntülensin mide arkasında olduğundan
Amin doğru tabi sağlık gibisi yok inşallah herşey temiz çıkarAcilde çekildiği için biraz zamansız görüntülenme oldu ama 21 inde dahiliyeye gideceğim doktora herşeyi anlatacagım.
Ona göre de bir cizelge oluştururuz mutlaka
Herşeyin başı sağlık gerçekten rabbim herkese şifa versin z
Çok geçmiş olsun pekala farklı doktorlara gittiniz mi ?Benim 270 300 leri gördü ki az biraz yükselse doktorlar önemser karaciğeri diğer kan değerleri gibi bir şey olmaz demezler ama eğitim araştırma da her türlü test yapıldı ya bulunamadı ya da bir şey yok 10 senedir falan böyle benim
Hepsine bakıldı parça alma dışında ben de onu istemedim riskleri vardı yıllık kontrollerim var kan ultrason vsÇok geçmiş olsun pekala farklı doktorlara gittiniz mi ?
Hepatitleriniz yada çökyak ve ıbs hastalığı da karaciğer enzimlerini yükseltebiliyormuş bunun için tetikler yapıldı mı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?