Yaklaşık 3-4 ay önce Karaca'nın Bio Stone Granit Tava'sından aldım. Bir hafta sonra leke tutmaya başladı. İçinde ne pişirirseniz pişirin, hiçbir şekilde temizlenmiyor ve temizlemeye çalıştıkça çiziliyor. Pişirdiğiniz şeyin rengini ve kokusunu alıyor. Lekeler hiçbir şekilde temizlenmediği için her kullanışta daha da kararıyor ve iyice içine işliyor. Bir noktadan sonra bulaşık deterjanının da kokusu sinmeye başlıyor ve içinde pişirdiğiniz her şey deterjan kokuyor. Ürünü satarken söyledikleri hiçbir şey gerçeği yansıtmıyor. Buna sözde 5 yıl garantisi de dahil.
Tava artık simsiyah bir hal aldığı için bugün aldığım yere götürdüm. Satış temsilcisi kadın, çok bilmiş bir tavırla bakar bakmaz bunun 'kullanıcı hatası' olduğunu söyleyip yanındaki diğer satış temsilcisi hanımlara da onaylattı. Ben orada mağdur bir müşteri olarak bana yardımcı olmasını beklerken, bir teknik servis elemanı edasıyla, "istediğiniz kadar servise götürün, %100 kullanıcı hatası diyeceklerdir." diye buyurdu. Hatta servise gönderirken kargo parasını da ben ödeyecekmişim. 'Kullanıcı hatası' kapsamının ne olduğunu sorduğumda, en ufak bir çiziğin dahi bu kapsama girdiğini öğrendim. Şaşkınlığım daha da arttı.
İnsanlara "çatal bıçak dahi kullanabilirsiniz" diye sattıkları tava öyle dandik ki daha ilk haftasında çiziliyor. Beş yıl garantisi var. Ama sakın kanmayın. Böyle rezalet bir müşteri hizmeti verilecekse, müşteri daha mağazaya girerken susturulup hiçbir şekilde hakkını savunmasına izin verilmeyecekse, sanki hayatında ilk defa tava kullanmış gibi bir de beceriksizlikle suçlanacaksa, 5 değil, 35 yıl bile garanti verilebilir.
Ben bu tavada asfalt ya da kömür pişirmedim. Asitle temizlemeye çalışmadım. Her makul insan ne yemek yapıyorsa onu pişirdim. Hayatımda ilk defa da tava kullanmıyorum. Karaca insanlarla göz göre göre dalga geçiyor...