Mayıs 2024 de Opr. Dr. Şafak Çakır a kaş kalıdrma, orta yüz germe , göz kapakları ve yağ enjeksiyonu ameliyatı oldum. Kendisi Prof. Dr. Karaca Başaran’ın çalıştığı May Clinic kapsamında çalışan bir doktor. Ben kendisinin instagram sayfasında paylaştığı görselleri inceleyerek ameliyatı olmaya karar vermiştim . İnsatgramda paylaştıgı numarada direk kendi asistanının numarasıydı. (Karaca Başaran ve May Clinic ayrı numaralar paylaşmaktadır.) Asistanı ile görüştüğümde bana instagram sayfasında ki fotoğrafları görsel olarak iletti. Daha sonra May Clinic ve Karaca Başaran’ın sayfalarını incelediğimde , Şafak Çakır’ın kendi instagram sayfasındaki paylaşımlarının çoğunun 2020,2021 yıllarında May Clinic ve Karaca Başaran ın sayfasında paylaşıldığını gördüm. Ama Şafak bey bu görselleri 2022 ve 2023 yıllarında kendi instagram sayfasında fotografların altına kendi ismini yazarak paylaşmış. Buradaki önemli nokta arkadaşlar Şafak bey 2020 yılında uzmanlığını bitirmiş, 2020 -2022 yıllarında Rize Devlet Hastanesinde Devlete Hizmet Yükümlülüğü kapsamında mecbur hizmetini yapıyor olmasıdır.( özgeçmişinde bulunmaktadır) Doktorlar devlette çalışma sürelerini doldurmadan Özel bir Klinikte çalışmaz ya da kendilerine bir Klinik açamaz. Yani kendi sayfasında yapmasının imkansız olduğu fotoğrafıları paylaşarak kendisine hasta buluyor. ( Ayrıca diyelim ki ameliyatlarda bulundu. Bu demek değildir ki hastalar Şafak Çakırı şeçip yurtdışından kalkıp geldi,ameliyatların planmasını, hangi hastaya ne yapacağına Şafak Bey karar verdi.) Yani bünyesinde aynı klinikte çalışan Karaca Başaran ‘ın ameliyatlarını paylaşıyor. Bu duruma da çalıştığı May klinik ve Prof. Dr. Karaca Başaran ses çıkarmıyor. Bu paylaşımları farkedip asistanı ile görüştüğümde bana ‘ aynı tekniği kullanıyorlar’ ,’hepsi bizim hastamız ‘ diye bir açıklama yapıldı. Yani aynı klinik hastaları olması , başka doktorun yaptığı ameliyatları kendi yapmış gibi altına ismini yazarak paylaşmasını haklı çıkarıyormuş. Bakış açısına bakar mısınız. Bilindiği üzere Estetik işlemleri Eser Sözleşmesi kapsamına girer. Bir sanatçı gibi değerlendirilirler. Ve başkasının eserlerini paylaşarak kendilerine Hasta bulmaları hiçbir şekilde kabul edilebilir birşey değildir. İnsanın hayatını etkileyebilecek bir ameliyata karar verirken bu yaptıklarında zerre bir yanlışlık görmüyorlar. Doktorlugun etik değerlerini , hasta haklarını tamamen hiçe sayıyorlar. Hastalarını yanlış bilgilendirip, kandırıp bundan maddi kazanç elde etmektende zerre rahatsızlık duymuyorlar. Sizi insan olarak değil tamamen bir kazanç kaynağı olarak görüyorlar. O yüzden doktorunuzu secerken paylaşımlarını daha dikkatli inceleyin. Prof olmuş, tanınmış böyle birşey yapmaz demeyin yapıyorlar. Ne demişler ; ‘Bir dirhem ilim, bin okka edebe muhtaçtır.’