Karabasandan nasıl kurtulabilirim yardımcı olur musunuz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

jasmineybaa

Üye
Kayıtlı Üye
30 Ekim 2024
195
73
13
27
Kızlar ne zaman uyumak istesem bu aralar daha da sıklaştı devamlı gece gündüz ne zaman uyusam karabasan basıyor ve canım çok acıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı diye merak ettim. Ağırlık çözmesi ayrı bide kaburga boslugum bazen sırtım o kadar canım acıyor ki . Hele dua etmeye kalktığımda daha pis bir şekilde basıldığını hissediyorum. Bazen rüyayla birlikte bazen de uyanıkken oluyor. Ve çok uzun sürüyor. Süreyi nerden biliyorsun derseniz. Dışarda olan biteni duyuyorum. Bı keresinde kuzenim işten gelmişti ben geldim diye eve girdi. Ben o sırada karabasanla mücadele ediyordum kalktığımda sen kaçta geldin dedim bı saat önce dedi. Mesela dün gece eşimle telefon da konuştuk amcasında kaldı. Telefonu kapatıp hemen yattım bir kalktım üç saat karabasan la uğraşmışim. Bu yüzden artık yattığımda dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bıktım artık. Az önce öğle uykusuna daldım yine aynı şekilde oldu. Yani gram korkmuyorum. Hiçte düşünün yatmıyorum ama oluyor. Bu kendimi bildim bileli böyle. Eskiden haftada bir muhakkak olurdu ben alışmıştım umursamiyordum. Şimdi ne zaman kafamı koysam oluyor çok can sıkıcı. Bir çözümü var mı bilen biri varsa beni bu dertten kurtarsin

Karabasan olarak bilinen fenomen, bilimsel olarak uyku felci olarak açıklanır.
Yani karabasan, doğaüstü bir varlık olarak değil, bilimsel bir uyku bozukluğu olarak gerçektir.

Belli ki sık sık uyku felci yaşıyorsunuz , stres, uyku düzensizliği veya uyku apnesi gibi durumlar olabilir.

Ha yok ben bilime inanmam, karabasan bu derseniz, üç kulhuvallah bir elham devam 😂❤️

Son düzenleme:
Ben böyleydim. Olumlamalar yaptım, uyumadan önce güzel şeyler düşündüm yine düzelmedi. Ayetel kürsü okumaya başladıktan sonra geçti. Hatta düzeldi sanıp onu okumayı bıraktığımda tekrat başladı. Şimdi hiç aksatmadan okuyorum sizede tavsiye ederim. Yalnız bu duayı okurken aklınızdan başka birşey geçmemeli, sadece duaya odaklanmalısınız. Ben gözlerimi kapatıp duanın yazılışını hayal edip okuyor gibi yapıyordum tam adapte olıyorsun öyle.

Ben böyleydim. Olumlamalar yaptım, uyumadan önce güzel şeyler düşündüm yine düzelmedi. Ayetel kürsü okumaya başladıktan sonra geçti. Hatta düzeldi sanıp onu okumayı bıraktığımda tekrat başladı. Şimdi hiç aksatmadan okuyorum sizede tavsiye ederim. Yalnız bu duayı okurken aklınızdan başka birşey geçmemeli, sadece duaya odaklanmalısınız. Ben gözlerimi kapatıp duanın yazılışını hayal edip okuyor gibi yapıyordum tam adapte olıyorsun öyle.
Karabasan basarken hep Ayetel Kürsi okuyorum. Siz basmadan demek istiyorsunuz dimi tesbihat yapar gibi hergun kaç tane okuyorum bu şekilde

Fazla yorgun olduğunuzda ve yatağınız pisse falan oluyor. Nedenini bilmiyorum hayatımda 3 kere yaşadım birinde yatağımda susam vardı diğer ikisinde çok yorgundum okuldan gelip okul kıyafetlerimle yatmıştım. Fatiha okuduktan bir süre sonra uyanıyordum. Dinle ilgili yazmak yasak biliyorum ama aklıma başka bir şey gelmedi size önerecek

Kızlar ne zaman uyumak istesem bu aralar daha da sıklaştı devamlı gece gündüz ne zaman uyusam karabasan basıyor ve canım çok acıyor. Böyle bir şey yaşayan var mı diye merak ettim. Ağırlık çözmesi ayrı bide kaburga boslugum bazen sırtım o kadar canım acıyor ki . Hele dua etmeye kalktığımda daha pis bir şekilde basıldığını hissediyorum. Bazen rüyayla birlikte bazen de uyanıkken oluyor. Ve çok uzun sürüyor. Süreyi nerden biliyorsun derseniz. Dışarda olan biteni duyuyorum. Bı keresinde kuzenim işten gelmişti ben geldim diye eve girdi. Ben o sırada karabasanla mücadele ediyordum kalktığımda sen kaçta geldin dedim bı saat önce dedi. Mesela dün gece eşimle telefon da konuştuk amcasında kaldı. Telefonu kapatıp hemen yattım bir kalktım üç saat karabasan la uğraşmışim. Bu yüzden artık yattığımda dinlenmek yerine daha çok yoruluyorum. Bıktım artık. Az önce öğle uykusuna daldım yine aynı şekilde oldu. Yani gram korkmuyorum. Hiçte düşünün yatmıyorum ama oluyor. Bu kendimi bildim bileli böyle. Eskiden haftada bir muhakkak olurdu ben alışmıştım umursamiyordum. Şimdi ne zaman kafamı koysam oluyor çok can sıkıcı. Bir çözümü var mı bilen biri varsa beni bu dertten kurtarsin
Besmele yatmadan öncede nas felak fatiha oku sagina dön yat

Fazla yorgun olduğunuzda ve yatağınız pisse falan oluyor. Nedenini bilmiyorum hayatımda 3 kere yaşadım birinde yatağımda susam vardı diğer ikisinde çok yorgundum okuldan gelip okul kıyafetlerimle yatmıştım. Fatiha okuyunca uyanıyordum. Dini konu yasak biliyorum ama
Yatağımi devamlı yıkarım da çocuğum var altı bezli onunla gece uyuyoruz

Karabasan basarken hep Ayetel Kürsi okuyorum. Siz basmadan demek istiyorsunuz dimi tesbihat yapar gibi hergun kaç tane okuyorum bu şekilde
Ben alışkanlık ettim. Uyumadan önce okuyorum. Adapte olatak okursanız bi kere bile yetiyor. Ama mesela ezberden okuduğunuzda diliniz okurken aklınızdan başka düşünceler geçerse bi daha okuyun. Duayı sessiz okurken sizinde dinlemeniz gerekiyor çünkü.

Çok eskiden anneanneme gelirmiş kilitli iğne takardı uyurken ne alaka bilmiyorum hurafede olabilir ama yine de söyleyim dedim 🙈 Yatakta bir şeyler yiyip içmek, banyoda tuvalette çok vakit geçirmek bunları tetikliyor diye duydum. Bol bol ayetel kürsi okuyup uyuyun fazla da düşünmeyin gelir mi diye. Allah kurtarsın 🙏🏻

Tamamen beyin yorgunluğu.
Benim beynim hasta iken yani anksiyete bozukluğu yaşarken 3 günde bir yaşardım karabasanı. İlaç kullanıp düzeldim ve artık hiç yaşamıyorum.

Bahsettiğiniz şey uyku felci, çok mu stresli bir dönemden geciyorsunuz?
yada fazlamı yoruluyorsunuz son dönemlerde

O sırada onun gerçek olmadığını dusunup uyanmaniz için serçe parmağınızı hareket ettirmeye calisin.

Sırt üstü yatmamaya çalışın. Yemekten hemen sonra da yatmayın.

Bir de karabasan halk arasındaki adı, aslında yaşadığınız şey uyku felci. Bunu kafanızda bilimsel bir durum olarak kabul ederseniz daha az gerilirsiniz. Mistik, dini veya doğa üstü bir durum değil yani.

Sırt üstü mü yatıyorsunuz eğer öyleyse onu düzeltmeye çalışın dua edip yatmak ve yatakta bir şeyler yememek de çözüm olabilir

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X