• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Karabaş otu

ben bu otu geçen yaza kadar oğul otuyla karıştırıp 5 dk sıcak suda demleyip içiyodum, unutmuşum bunu görünce aklıma geldi yinee,sağolasın,komşumla sinir yokedici diye takılıp içiyoduk,gerçekten düzenli kullanıldığında sinirlerimizi teskin ettiğini anlamıştık,tavsiye ederim ,bütün aktarlarda vardır sanırım bende yeniden başlayım hatırlamışken sağlıkla kalın...

arkadaşlar benim babamda karabaşotunun yağını kullanıyor ve çok memnun..bypass olmuştu 4 damarı değişmişti şimdi çok şükür iyi ve yağı suya damlatıp içiyor ve çok faydasını gördü..

Fransız Lavantası olarakta bilinen karabaş otu genellikle batı bölgelerde yetişmektedir. Ezildiğinde çok kuvvetli ve keskin bir koku yayar ortama.

Karabaş otunun faydaları ise şunlar;

Egzama yaralarına faydalıdır.

Kas ve baş ağrılarına iyi gelir.

Sigara kullananlar için balgam sökücü özelliği vardır.

Sara ve beyin hastalıklarında kullanılmaktadır.

Adet söktürücü etkisi vardır.

Akciğer ve kan kanserlerinde kullanılır.

Romatizmal ağrılarda kullanılır.

Bu kadar çok faydası bulunan karabaş otunun aşırı kullanımından doğan zararları ise şunlardır;

Hamile bayanların kesinlikle kullanmaması gerekir.

Aşırı kullanımında kusturucu bir etki yapar.

Kür halinde kullanılması gerekir ve devamlı kullanılmamalıdır.

Karabaş otunun ismi bazı bölgelerde yaban lavantası ve ana baba kokusu olarakta kullanılmaktadır.

Back
X