• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapsamlı bir istişare yapmak istiyorum....

Zadegan

Yeteeer,,, demek yetmez ki bazen...
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
ÖN NOT: Sayet kullanıyorsanız gozluklerinizi takın...
Valla kızçelerim söyle kaynanalı eltili eğlenceli bir konum yok. Yaklaşık 1 aydır düşündüğüm bir konuda sizlerle istişare yapmak istiyorum. Düşün düşün düşün tek başıma bir yere varamadim zira.

Ve baştan söyleyeyim konu bebikim olduğu için şöyle gilgamis destanı kıvamında bir yazı yazmayı planlıyorum.
(Oluşacak göz problemleriniz sorumlu tutmayın beni baştan anlaşalim:KK45:)

Şincik söyle oluyor;
25 aylık bir prensesim var. Ben de okul son siniftayim. Hafizim ve kuran kursu öğreticici olacağım (konu dini içerikli değil mesai saatlerimi belirtmem için bu ayrıntıyı verdim)
Okul yazılılarim ve notlarım çok çok iyi ve kızım 17 aylık olduğundan beri ilçedeki merkez kuran kursunun Hafizlik sınıfında hem Hafizligimi tekrarliyorum hem de staj yapıyorum ve bu egitim öğretim yılının sonuna dek de staja devam edeceğim. Hocanın işi olduğu zaman da vekil ogreticiyim. Yani okul bittiğinde 1.5 yıl staj yapmış olacağım ve okul bitince kpss ve dhbt ye girip bulunduğum kuran kursuna resmi göreve başlayacağım. Yani bir yıl sonra calismaya başlayacağım ve düşündüğüm husus kızımın bakımı.... Bu arada kuran kursu öğretici mesai saatleri sabah 9:00 öğlen 13:30. Yarım gün yani.

Gelelim kızımın bakımı konusunda alternatiflere

1- Babanne:

Babaanemiz 60 küsür yaşında. Dizleri sorunlu. Biraz hastalık konusunda Nazlı bir bayan. Fakat çok çok iyidir. Masum biridir. Kötülük artniyet bilmez. Bizim yaşadığımız yere 18 saat uzaklıkta yaşıyor. Fakat calismaya başladığımda prensesim bakmaya gönüllü.
Yani kayinpederim ve kayinvalidem öğretim dönemleri boyunca evimde kalacaklar. Kayinvalidem süper titiz bir kadındır. Yani eve geldiğimde temizliğim yemeği hersey hazır oluyor.Bazen kalmaya gelince kursa giderken kızımı evde bırakıyorum. Kahvaltı sofrasıni bile toplamadan çıkıyorum. Geldiğimde her yer pırıl pırıl. Çok seviyor torununu da.
Beni düşündüren husus:
Çok güzel çocuk bakar fakat cahil bir insan olduğu için (amacım kınamak değil okula gönderilmemiş kendi halinde köylü kadını eğitim görme fırsatı tanimamislar yani) çocuğu susturmak için ufak yalanlar söyleyebiliyor, ya da ocu gelcek seni yicek tarzı şeyler. Her istediğine kiyamadigi için tamam diyor. Hayır dediği birşeye kızım ustelerse evet diyor. Kişisel gelişimi nerden bilsin kadın tabiki hakveriyorum. Ama Bebeğimi o kadar özenle büyüttüm ki çok şükür hemen dikkat çeken bir çocuk. 2 yaşında olup sendroma girmesi gerekirken benim kızım tutturmaz dediklerimi kabul eder (açıklama yapiyorum tabiki)Hayır dediğim şeye sebebini anlatinca ısrar etmez. Haklı olmadıkça ağlamaz iletisimle anlatır derdini vs.
Bunun bozulmasindan endiseliyim.

2- Kreş

Ben ise başlayınca kızım tam 3 yaşını doldurmuş olacak. Güvendiğim kresler mevcut (içinde arkadaşlarımın çalıştığı ya da bizzat yöneticisi olduğu) fakat birçok yazı okudum Çocuklarınızı erkenden kese verirseniz okuldan bikarlar diye. Bu yüzden buna da cekimserim.

3- arkadaş:
Bir arkadaşım sabri çok takdir ettiğim bir anne. Kizimdan 4 ay küçük bir kızı var. Ve maddi olarak biraz kotu. Ona kızıma ücret mukabilinde bakmasını rica etsem kabul eder. Gözüm kapalı birakabilecegim biri. Fakat kızı çok huysuz bir çocuk. 21 aylık fakat anne baba mama şu harici konuşmaz ve herseyi ağlayarak anlatır,oyuncak paylaşmak nedir bilmez, konussan anlamaz. O yüzden hem kızım sürekli birlikte olursa onu örnek alır korkusu hem de arkadaşım kızına yetişmeye çalışır da kızımı farkında olmadan ihmal ederse düşüncesi var. Çünkü benim kızımın bakımı 1 zorsa arkadaşımın kızının bakımı 5 zor.

Kızımı yanımda götürme imkanım da var. Fakat onu goturdugumde orada ilgilenemem. O yüzden onunla ilgilenecek biriyle olmasi lazim....

bence kres en mantiklisi sosyallesmis olur arkadasligi tanir hemde guvendiginiz yer varmis bu arada masallah ne guzel ilminizi arttirmissiniz :)
Reel hayatta da aşağı yukarı sorduğum 10 kişiden en az 7 si kreş diyor.
Sanırim en mantıklısi kreş. :KK51:

Siz su an hem okuyor hemde staj yapiyosunuz degil mi. Okul bitince de kpss ye giriceginizi soylemissiniz galiba. Merakimi mazur gorun daha kpss ye girmeden atanacaginizin planini yapiyorsunuz puanlar mi dusuk acaba kesin gozuyle bakiyorsunuz. Sordugunuz seye cevap veremedim cunku belki de kpss de yeterli puani alamicak kiziniza kendiniz bakicaksiniz

K V den baksın bence zaten yarım gün.sakinan göze çöp batar illaki birseylerle karşılaşacak.iyi kötü öğrenme yolu bu.

Merhaba
yazınızın tümünü okudum
1. seçenek ; babanne bence sizinde tüm aile hayatınızı etkileyebilir , yani sürekli olarak birileriyle yaşamak sizinde düzeninizi bozar. Hem cocuk kimle büyürse onun davranışlarını alması kacınılmaz olacak, kendinizden düşünün kim size baktıysa onu kendinizde göreceksiniz. babanne cahil bir kadın iyi niyetli ama cocuk üzerinde yanlış davranışları olabilir diyorsunuz . ben bu durumda arkadaş seceneğini( kendi cocuguda cok kucuk oldugu ıcın) eliyorum , kreş diyorum.

2 yaş sendorumuna gelince henüz girmemiş olabilir ama 2 yaş sendorumu 3 yaş krizi 5 yaş krizi diye devam eden süregelen bir sürec bana göre. mutlaka girmiş diyemem girecektir , normalde sağlıklı yetişen bireylerin 5 yaş civarı yalan söyleme hayal gücünü kullanma zamanını ne kadar hoşumuza gitmesede doğal ve olağan bir süreç.bunların ışığındada ben kreş diyorum en cok sosyalleşeceği yer burası

Konuyu çocuk bakımı sorulan kısma kadar okudum. Şahsi fikrim kreş. Akraba elinde büyüyecekse büyüten kişinin kendini yetiştirmiş olması gerekiyor ki bazı alışkanlıkları kazandırabilsin. Genelde yanlış eğitiliyor, kıyılamayıp milyon tane oyuncak alınıyor, abur cubura alıştırılıyor, televizyon çok izletiliyor, büyükler çocuğun seviyesine inip onunla muhabbet edemiyor. Şu an aklıma gelen en basit sorunlar.
Arkadaş konusunda ise bazen yanlışları söylemeye çekinilebiliyor, kızını nasıl yetiştirdiğini gördüyseniz ona göre karar verebilirsiniz. Sadece sabır çocuk bakmak için yeterli değil.

Siz su an hem okuyor hemde staj yapiyosunuz degil mi. Okul bitince de kpss ye giriceginizi soylemissiniz galiba. Merakimi mazur gorun daha kpss ye girmeden atanacaginizin planini yapiyorsunuz puanlar mi dusuk acaba kesin gozuyle bakiyorsunuz. Sordugunuz seye cevap veremedim cunku belki de kpss de yeterli puani alamicak kiziniza kendiniz bakicaksiniz
Kuran kursu ogreticiligi için direk atanip kadrolu olmak şart değil. Ücretli öğretmenlik gibi 'fahri öğretici' diye bir kavram var. Ve bunun için çok çok iyi bir puan yapmam gerekli değil. Kpss puanım erken kadroya geçmemi sağlar sadece... Ve 1.5 yıldır staj yapmış olacağım ve hocam 'fahri görev' için bana kefil olacağı için isim kolay..

K V den baksın bence zaten yarım gün.sakinan göze çöp batar illaki birseylerle karşılaşacak.iyi kötü öğrenme yolu bu.
Kayinvalidem benim açımdan çok avantajlı yemek temizlik yapacağı için ama dedigim gibi endişelerim var o_O

Kesinlikle kreş..
Çalışmasaydım da çocuklarımı 3 yaşındı beklemeden kreşe gönderirdim..
Çok küçük başladı benimkiler ve iyi ki de erken başlamışlar.
.

arkadaşına ya da kreşe vericeğin parayı güvenebileceğin bi bakıcıya versen olmaz mı? pedagojik eğitim almış birileri vardır belki

Kuran kursu ogreticiligi için direk atanip kadrolu olmak şart değil. Ücretli öğretmenlik gibi 'fahri öğretici' diye bir kavram var. Ve bunun için çok çok iyi bir puan yapmam gerekli değil. Kpss puanım erken kadroya geçmemi sağlar sadece... Ve 1.5 yıldır staj yapmış olacağım ve hocam 'fahri görev' için bana kefil olacağı için isim kolay..
Anladim, cocuk bakimi konusunda henuz bir fikrim yok birkac sene icinde beni saricak ama bu telaslar :) kolay gelsin simdiden

bu dediğin seneye oalcaklar yani

o zaman tabii ki kreş ki zaten yarım gün

ben bu sene ne yaptığını anlamadım yalnız

bu sene kim bakıyor

bir de haftada 5 yarım gün için 7/24 kaynana kayınpeder ile yaşamak bana göre değil

ben 3,5 aylık bebeği günde 11 saat tanımadığım bakıcıya bırakmış anneyim

oğlum 25 aylıktan beri de kreşe gidiyor

ben sıkılmanın vs olmadığı kanaatindeyim

okula gideceğim diye sabahın köründe kalkıyor; yaşasın okullar açıldı havasında

Konuyu çocuk bakımı sorulan kısma kadar okudum. Şahsi fikrim kreş. Akraba elinde büyüyecekse büyüten kişinin kendini yetiştirmiş olması gerekiyor ki bazı alışkanlıkları kazandırabilsin. Genelde yanlış eğitiliyor, kıyılamayıp milyon tane oyuncak alınıyor, abur cubura alıştırılıyor, televizyon çok izletiliyor, büyükler çocuğun seviyesine inip onunla muhabbet edemiyor. Şu an aklıma gelen en basit sorunlar.
Arkadaş konusunda ise bazen yanlışları söylemeye çekinilebiliyor, kızını nasıl yetiştirdiğini gördüyseniz ona göre karar verebilirsiniz. Sadece sabır çocuk bakmak için yeterli değil.
Ahh o abur cubur konusunu sormayın.
Babaanesi hiç kiyamaz bir dolaşmaya çıkarlar bir torba abur cubur...

Bence arkadaş seçeneğini eleyin her ne kadar iyi biri de olsa hem kendi kızına Hemşin kiziniza yetemez belki aranızda sorun olabilir çünkü bir insanın arkadaşı olmasi başka işvereni olmasi başka Maddi durumu kötü diye yardım etmek istiyorsanız siz zaten ayrıca yardiminizi yapabilirsiniz
Babaanne de yaş olarak büyük geldi bana Ayrıca sizin yaklasiminizla onunki arasında bayagi fark gördüm ben yani kızınızın istemediğiniz şekilde yetismesine neden olabilir
En doğrusu kreş sosyalleşme açısından iyi olur akranları ile iletisimi gelisir hem de çocukluğunu çocuk gibi geçirme fırsatı olur

arkadaşına ya da kreşe vericeğin parayı güvenebileceğin bi bakıcıya versen olmaz mı? pedagojik eğitim almış birileri vardır belki
Guvenecegim bir bakıcı zor. En an 2-3 yıl tanımış ve anneliginj görüp guvenebilecegim biri olmasi lazim ki o da başka yok

kayınvaliden hakkındaki endişelerin yersiz, emin ol kreşte daha kötü öğretici sistemleri var! sözde sistem!
kimseye güvenmeyin, babannesinden zarar gelmez.

Kayinvalidem benim açımdan çok avantajlı yemek temizlik yapacağı için ama dedigim gibi endişelerim var o_O
Canim her durum da bu risk var.ha şahsım adına kimseyle aynı evde uzun süre kalamam muhakkak sorun çıkıyor.kızım 22 aylık çalıştığım yerin kresin de memnunum. Bence yarım gün bakabilecek güvenilir bakıcı da bulabilirsin

Back
X