Kaprisli yapımdan kurtulmak istiyorum

homesweethome3

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2013
2.994
1.324
36
İyi pazarlar herkese, bugün biraz canım sıkkın ama sebebi kendimim bunuda biliyorum..Malesefki yapı gereği tripli,kaprisli,sorun çıkaran,problemli biriyim nedenini bilmiyorum hep böyleydim..Mesela geçen gün sevgilim whatsapta çevrimiçiydi ama mesajıma geç cevap verdi bütün gün surat yaptım halbuki önemli bişey olduğunu söyledi banada gösterdi iki sn sabredemiyomusun dedi ben onada surat yaptım.Dün buluştuk bütün gün beraberdik, bu sorun yüzünden gitceğimiz yere kadar yolda hep surat yaptım,bana çok mırın kırın bi kızsın dedi..Neyse sonradan barıştık güzel geçti günümüz bugün oldu..O pazarları evde geçirmek ister haftaiçi çalıştığı için ama beni kırmamak için bazen benimle buluşur.Bugün ben buluşalımmı dedim oda daha dün görüştüğümüzü bugünü evde geçirmek istediğini söyledi senmisin bunu diyen demediğim şey kalmadı sonra tamam gelicem seni almaya dedi bende yok gelme dedim bikaç kere daha söyledi ben yine hayır gelme aynı tripler..Peki o zaman dedi sonuç ne mi ben ayrıldım arama bidaha dedim numarasını sildim..Ya arkadaşlar ben böyle biri olmak istemiyorum ama elimde değil acaba karşımdaki sabırlı anlayışlı olduğu içinmi böyleyim hep öyle kalacağıda meçhul ben böyle davrandıkça belkide soğuyacak napsamda bu özelliğimden kurtulsam?

Aslında çok zor bir şey değil. Dünyanın merkezi olmadığınızı, sizden başka insanların da var olduğunu hatırlasanız yeter. Empati diyorlar hani...
haklısınız şuan kötü bi izlenim vermiş olabilirim ama gerçekten iyi biriyim aslında sadece bu özelliğimden kurtulmak istiyorum 25 yaşımdayım kendimi bildim bileli böyleyim

Belki bir gün gelip insanlar nazını kaprisini çekmekten vazgeçerlerse ,sende değişirsin yoksa zor.

haklısınız şuan kötü bi izlenim vermiş olabilirim ama gerçekten iyi biriyim aslında sadece bu özelliğimden kurtulmak istiyorum 25 yaşımdayım kendimi bildim bileli böyleyim
İnsanlara haksız yere tavır alırsak bizden uzaklaşırlar. Bunu hatırlayın, insanların tadını kaçırırsanız sizden hoşlanmazlar. Somurtmayın, affedici olun. Bir şeye tavır yapmadan önce "Bunu neden yapıyorum ki? Böyle davranarak neyi çözeceğim, daha iyi mi olacak?" diye düşünün. Çevrenizde şimdilik sabırlı insanlar olabilir ama bu alışkanlığınızı sürdürürseniz kimse kalmayabilir.

Belki bir gün gelip insanlar nazını kaprisini çekmekten vazgeçerlerse ,sende değişirsin yoksa zor.
sanırım öyle bende mutlu değilim kızdım sildim geri adımda atamıyorum
nereye kadar tahammül edebilirki benim kendime çeki düzen vermem lazım çok doğru söylemişsiniz ama onları düşünmem için önce sabırlı olmayı öğrenmem gerekir hemen gemileri yakıyorum

ben 19 yaşındayken aynı böyleydim.sonra nasıl düzeldim nasıl oldu bilmiyorum.
nasıl düzeldiniz acaba hadi o yaşlar normal 25 oldum hala aynıyım bende düzelmek istiyorum
Ailen tarafından çok mu şımartıldın? genelde aileden gelen bir özellik oluyor
aslında çok şımartılmadım her istedigi yapılan biri degildim annem babamda aksine hiç kırılgan insanlar degillerdir ben niye böyle oldum bilmiyorum

yaş önemli, dönemsel bir durum olabilir
ikincisi bir tiroidinize baktırın derim.
üçüncüsü yaş yeterince olgunsa ve tiroitte sorun yoksa sebep: yetiştirilme tarzı olabilir çocukken üstünüze çok gelinmiştir belki sonuç: kişisel öz disiplinle birlikte öfke yönetimi konusunda uzman yardımı.

yukarıdaki tüm satırlar kendi hayat tecrübemden verilen örneklerdir

Çok önemli bir şey yaparak sorununuzun farkına varıp düzeltmek istemişsiniz, bir uzmana gider yardım alırsınız.

Ya da bir kere burnunuz sürter, ağzınız yanar, ondan sonra düzelirsiniz : )

Kacan-kovalanir mantigindamisiniz ki?
Yani ne kadar cok trip o kadar sevgi-ilgimi saniyorsunuz.

Bende 18 yasinda bu durumdaydim simdi 20 yasindayim.
Telkinle vazgectim bu huyumdan zaten barisicam, adama zehir etmeye gerek yok derdim hep. Sukur azaldi.

Ortada bir problem olduğu kesin ama en azından bunun farkında olman çok çok iyi bir şey. Bu karakterinin bir özelliği mi yoksa sonradan mı şekillendi bunu anlamak gerek.

Hayatınız boyunca kimse sizi böyle çekmez. Karşınızda ki kişi böyle olduğu için de şanslıymışsınız. Kötü davranan ve kalbinizi kıran birisi de olabilirdi. Kimse sizin kaprisinizi çekmek zorunda değil 24 saat boyunca. 25 yaşındasınız ve kendi hayatınıza çeki düzen vermekte sizin elinizde. Değil 2 saniye geç vermek mesaja ertesi günde dönebilir. Karşınızda ki insnaın hayatının merkezi değilsiniz. Öyle olsanız bile sürekli size vakit ayırmak zorunda değil farklı şeyler istemek gayet normaldir sevgililikte de normal arkadaş ilişkilerinde de. Önceki gün sizinle buluştuysa dinlenme gününde onu böyle kaprislerle resmen ayağınıza çağırmak gerçekten de hoş bir davranış değil. Ufak tefek kaprisler olsa huydur boşverin denilebilir ama bunlar ciddi şeyler ve ergenlik çağında ki bir insan da değilsiniz. İsterseniz bir psikologdan yardım almayı deneyin. Ömür böyle geçmez sonuçta. Sizin canınız da çok yanar.

Millete tedavi ol ,soylesin boylesin demekten,teşhis koyup yargilamaktan donup kendinize bakmaya zamaniniz kalmiyormuş demekki keske onceden bu durumu farkedip duzelseydiniz yazik olmuşşş... coook uzuldummm suan

Bence ona çok büyük iyilik yapmışsın onu terk etmekle lütfen onun seni aramasını izin verme. ya o seni terkeder gider yada sen onu hasta ve deli edersin. Sen kendine kendin gibi birini bul. Inşallah oda hayırlı bir kısmet bulur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…