teyze suçlu, aradaki bariyeri fotoğraf çekmek için geçirten o anladığım.
o kadar uyarı tabelası var, kimse okumuyor mu?
ki bir de kaplanla foto çekinecekse, bariz kaplan da parmaklıklara çok yakınmış yani.
millet canını sokakta mı buldu, bu ne rehavet ya.
aslında ben gittigimde hatırladıgım kadarıyla arada cok mesafe vardı yakınına gelmesine imkan yoktu yırtıcıların..bariyeri gecmisler niye yapmıslar ki
Bariyeri geçerse yetersiz olur tabii, hayret bir şey.Bir de utanmadan güvenlik bariyerlerini yetersiz ve tehlikeli bulduklarını söylemiş çocuğun babası. Bugün bizimkinin başına geldi, yarın başka çocukların canı yanmasın demiş. Herkesi kendileri gibi salak sanıyorlarsa demek ki...
Bariyeri geçerse yetersiz olur tabii, hayret bir şey.
Ama bu vesileyle kamu spotumuzu yapalım, lütfen yunus parklarına, hayvanlı sirklere, hayvanat bahçelerine gitmeyiniz.
O hayvanlari duduk kadar yere tikiyorlar psikoloji falan kalmiyor onlarda.. eh kural cignemek milletimizin geninde var zaten ona yorum bile yapmiyorum..
Evet gitmeyiniz.gitmeyiniz?!
Evet gitmeyiniz.
Çoğu Japonya'da bir koya kıstırılıp, kandan kıpkırmızı olmuş bir denizde hunharca yakalanıp küçücük havuzlara tıkılan, aç kalmamak için çemberden atlamayı öğrenmek zorunda kalan, depresyona giren, intihar eden yunuslar, balinalar; sopalarla dövülerek eğitilen filler, akşam ateş çemberinden atlamak için çıkartılması haricinde bütün hayatını kendi boyu kadar kafeste geçiren kaplanlar... Hepsi yarım saat eğlenmemiz için. Yunus parkına gitmesek hiçbirimizin hayatından bir şey eksilmez, bisiklet süren ayı görmesek de.
Ben konuşabildiğim herkese söylüyorum lütfen gitmeyin diye.
haklısın, çocuklar seviyor diye gidiyoruz da, dağ bayır dolaşsak ve özgür hayvanları örnek göstersek daha doğru.
ben de çok üzülüyorum herhangi bir canlının iradesi dışında bir şeye zorlanmasına.
Nasıl içim yandı anlatamam..Evet gitmeyiniz.
Çoğu Japonya'da bir koya kıstırılıp, kandan kıpkırmızı olmuş bir denizde hunharca yakalanıp küçücük havuzlara tıkılan, aç kalmamak için çemberden atlamayı öğrenmek zorunda kalan, depresyona giren, intihar eden yunuslar, balinalar; sopalarla dövülerek eğitilen filler, akşam ateş çemberinden atlamak için çıkartılması haricinde bütün hayatını kendi boyu kadar kafeste geçiren kaplanlar... Hepsi yarım saat eğlenmemiz için. Yunus parkına gitmesek hiçbirimizin hayatından bir şey eksilmez, bisiklet süren ayı görmesek de.
Ben konuşabildiğim herkese söylüyorum lütfen gitmeyin diye.
Aşağıya yunus yakalamalarını/avlarını anlatan The Cove belgeselinin kısa bir bölümünü koyuyorum. Ancak çok kanlı ve vahşi, kaldıramayacak olanlar lütfen bakmasın -hatta siz hiç izlemeyin, hamilesiniz-
Diğer bütün sebepleri, aç bırakılmalarını, havuzlarda düşük yapmalarını, depresyona girmeleri, intihar etmelerini, hepsini bir kenara bırakıp şu 7 dakika bile yunus parkları hakkında fikir verecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?