Kaplanın saldırdığı Zeynep'in hayati tehlikesi yok

Wynonna

Eskiden mazikeen di:)
Kayıtlı Üye
13 Aralık 2015
9.397
15.714
198
Kocaeli'ndeki hayvanat bahçesinde kaplan saldırısına uğrayan 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı, yoğun bakımdan çıkarıldı, bir süre daha hastanede kalacak. Doktoru, kaplanın Yırcalı'nın kafa ve göğsünde derin yaralar açtığını, hayati tehlikesinin bulunmadığını ancak iyileşmesinin zaman alacağını söyledi.

Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı'nda fotoğraf çektirmek için kafese fazla yaklaştığı sırada Sibirya kaplanının saldırısına uğrayan çocuğun hastanedeki tedavisi sürüyor.

Darıca Farabi Devlet Hastanesi Başhekimi Hikmet Yaşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, saldırının ardından hastaneye kaldırılan 6 yaşındaki Zeynep Kırcalı'nın dün kontrol amaçlı yoğun bakımda tutulduğunu söyledi. Çocuğun, bugün yoğun bakım servisinden çıkarıldığını belirten Yaşar, şöyle devam etti:

"Serviste hem çocuk cerrahımız hem plastik cerrahımız gereken müdahalelerde bulunuyor. Çocuğun kafa ve göğüs bölgesinde tırnak izlerine bağlı derin kesiler var. O yaraların iyileşmesi için belli bir süre hastanede tutucağız. Bunların pansumanları yapıldı, dikişleri atıldı. Şimdi çocuk serviste, herhangi bir hayati tehlikesi yok, sadece takipleri yapılacak. Dikişler derin olduğu için belki ufak izler kalabilir mi, zaman gösterecek."

Yaşar, çocuğa psikiyatrist ve psikologların gereken desteği verdiğini vurgulayarak "Anlık bir şey olduğu için şu anda çok büyük bir travmatize bir durum yok. Uzun süreli bir boğuşma olsa daha fazla etkilenebilirdi. Genel olarak sağlık durumu iyi" dedi.

Saldırı sırasında elinden yaralanan teyze Meryem Dereli'nin ise tedavisinin ardından taburcu edildiği öğrenildi.

Dün hayvanat bahçesini gezen Meryem Dereli (26), yeğeni Zeynep Kırcalı'nın (6) Sibirya kaplanıyla fotoğrafını çekmek istemiş, bu sırada bariyeri geçerek demir parmaklıklı kafesin önüne gelen çocuk yanına yaklaşan kaplanın pençe darbesiyle yaralanmıştı. Durumu fark ederek yeğenini kurtarmak için müdahale eden Dereli'ye de kaplan saldırmıştı.

http://www.cnnturk.com/turkiye/kaplanin-saldirdigi-zeynepin-hayati-tehlikesi-yok

teyze suçlu, aradaki bariyeri fotoğraf çekmek için geçirten o anladığım.
o kadar uyarı tabelası var, kimse okumuyor mu?
ki bir de kaplanla foto çekinecekse, bariz kaplan da parmaklıklara çok yakınmış yani.
millet canını sokakta mı buldu, bu ne rehavet ya.

aslında ben gittigimde hatırladıgım kadarıyla arada cok mesafe vardı yakınına gelmesine imkan yoktu yırtıcıların..bariyeri gecmisler niye yapmıslar ki

aslında ben gittigimde hatırladıgım kadarıyla arada cok mesafe vardı yakınına gelmesine imkan yoktu yırtıcıların..bariyeri gecmisler niye yapmıslar ki

face e foto koyacak ya ondan herhalde

yazık şimdi o kaplanın adı çıkacak belki başka yere nakledilecek.

Bir de utanmadan güvenlik bariyerlerini yetersiz ve tehlikeli bulduklarını söylemiş çocuğun babası. Bugün bizimkinin başına geldi, yarın başka çocukların canı yanmasın demiş. Herkesi kendileri gibi salak sanıyorlarsa demek ki...

Bariyeri geçerse yetersiz olur tabii, hayret bir şey.

Ama bu vesileyle kamu spotumuzu yapalım, lütfen yunus parklarına, hayvanlı sirklere, hayvanat bahçelerine gitmeyiniz.

Bariyeri geçerse yetersiz olur tabii, hayret bir şey.

Ama bu vesileyle kamu spotumuzu yapalım, lütfen yunus parklarına, hayvanlı sirklere, hayvanat bahçelerine gitmeyiniz.

gitmeyiniz?!

O hayvanlari duduk kadar yere tikiyorlar psikoloji falan kalmiyor onlarda.. eh kural cignemek milletimizin geninde var zaten ona yorum bile yapmiyorum..

O hayvanlari duduk kadar yere tikiyorlar psikoloji falan kalmiyor onlarda.. eh kural cignemek milletimizin geninde var zaten ona yorum bile yapmiyorum..

bahse konu olan hayvanat bahçesi Türkiye'deki çok iyi örneklerden biri yalnız, gerçekten bakımlı ve hayvanların rahatı için çok şey düşünülmüş.

Elbette insan bir kartalı büyük de olsa bir kafeste görünce bunun etikliğini sorguluyor, o kartal ki tek başına en yükseklerde uçması gerekir.

ama onu düşününce hayvanseverlerin etikliğini de sorgulamaya başlıyorsun, bir Sibirya kurdunun ne kadar iyi bakılırsa bakılsın Türkiye ikliminde bakılması ne kadar etik.
ya da bahçesi olmayan evlerde köpek bakılması ne kadar doğru, sahibi işten gelecek de 10 dakika dışarı çıkartacak.

Bilemiyorum ya.
Hayvanat bahçeleri bu yönüyle daha etiktir bence.

Evet gitmeyiniz.

Çoğu Japonya'da bir koya kıstırılıp, kandan kıpkırmızı olmuş bir denizde hunharca yakalanıp küçücük havuzlara tıkılan, aç kalmamak için çemberden atlamayı öğrenmek zorunda kalan, depresyona giren, intihar eden yunuslar, balinalar; sopalarla dövülerek eğitilen filler, akşam ateş çemberinden atlamak için çıkartılması haricinde bütün hayatını kendi boyu kadar kafeste geçiren kaplanlar... Hepsi yarım saat eğlenmemiz için. Yunus parkına gitmesek hiçbirimizin hayatından bir şey eksilmez, bisiklet süren ayı görmesek de.

haklısın, çocuklar seviyor diye gidiyoruz da, dağ bayır dolaşsak ve özgür hayvanları örnek göstersek daha doğru.
ben de çok üzülüyorum herhangi bir canlının iradesi dışında bir şeye zorlanmasına.

Ben konuşabildiğim herkese söylüyorum lütfen gitmeyin diye.

Aşağıya yunus yakalamalarını/avlarını anlatan The Cove belgeselinin kısa bir bölümünü koyuyorum. Ancak çok kanlı ve vahşi, kaldıramayacak olanlar lütfen bakmasın -hatta siz hiç izlemeyin, hamilesiniz-

Diğer bütün sebepleri, aç bırakılmalarını, havuzlarda düşük yapmalarını, depresyona girmeleri, intihar etmelerini, hepsini bir kenara bırakıp şu 7 dakika bile yunus parkları hakkında fikir verecektir.

Nasıl içim yandı anlatamam..

Mesela yunus ki saatte 40 km hızla yüzen günlük 130 km yüzebilen bir hayvanken sen onu al 4 köşeli havuza tık. Doğasına aykırı akla mantığa sığmayacak hareketler yaptır ve asla yemiceği ölü balıkla besle.

Ne yazıkki halk bunları görmüyor.görenlerde pek umursamıyor..

Söylediklerinizin her harfine katılıyorum..

Hayır hem ben aslanla kaplanla fotoğraf çektirsem buda anı diye kalsa ney kalmasa ney.

Toplum daha fazla bilinçlenmeli.. Doğal ortamlarından hayvanlar alınmamalı. Eğlence aracı olarak kullanılmamalı.

Düzenlenen imza kampanyaları,şikayet yerleri var . Araştırınız.

Sizi alıntılamış oldum yorumunuzu görünce kusura bakmayın.

izleyemem

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…