Kaplan Gözü taşı

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.054
30.495
61
Kuvars grubuna ait bir taştır. Parlatıldığında ipeksi bir görünüm kazanır. Yanardönerlik özelliğine sahiptir.

Yüzyıllar boyunca mistik insanlar, Kaplangözünün onları koruduğuna inanırlar. Budistler, Paganlar, Uzak-Doğu Şamanları, Kızılderililer gibi eski gelenek ve göreneklerini devam ettiren kadim toplumlarca da Kaplangözü; Kötü ruhlardan, kara büyüden ve nazar gibi olumsuz şekilde etki ettiği düşünülen enerjilerden korunma amaçlı kullanılmıştır. Kendi özgür iradesini yitirmemek ve başka iradelerden de etkilenmemek amacıyla da üzerlerinde taşırlar.
$1.jpg

PSİKOLOJİK ETKİLERİ
Cesareti artırır ve hayatınızın bir amaçtan yoksun olduğunu düşündüğünüz anlarda size amacınızı hatırlatır.

İnsanların iyi taraflarını görmenizi sağlayarak hayat yolunda mutlulukla ilerlemenizi sağlar. Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü; dayanıklılığınızı artırır ve engellere rağmen ilerleme isteği verir.

Pürüzsüz yüzeyini okşayarak
dertlerinizi ve endişelerinizi hafifletebilirsiniz.

Duygulara hitap eden bir taş olduğndan dolayı sevgililer arasında rağbet gören bir hediyedir.

Eger birisiyle ilişkiniz varsa kaplangözü; ilişkide bulunduğunuz insanla aranızda telepatik bir bağ kurmanızı sağlayabilir. Yüzük ya da kolye olarak kullanabilir, ya da cebinizde taşıyabilirsiniz.

Kendisini taşıyan kişilerin diğerlerine karşı daha az bağımlı olmasını sağlar.

Duygusal bakımdan dengeleyicidir ve inatçılığı azaltır. Kişinin olayları daha net algılayabilmesini sağlar.

Kaplangözünün nazardan koruduğuna inanılır ve eskiden bu amaçla kullanılırdı.

FİZİKSEL ETKİLERİKabuslar gören çocuklar için faydalıdır.

Astım hastaları için faydaları vardır.

Sindirim sistemi bozuklukları, dalak ve pankreas için faydalı etkileri vardır.

KAPLANGÖZÜ TAŞININ ETKİLERİ

•Cesareti artırır ve hayatınızın bir amaçtan yoksun olduğunu düşündüğünüz anlarda size amacınızı hatırlatır
•Duygusal bakımdan dengeleyicidir ve inatçılığı azaltır. Kişinin olayları daha net algılayabilmesini sağlar.
•Güç ve cesaret taşı olan kaplangözü; dayanıklılığınızı artırır ve engellere rağmen ilerleme isteği verir.
•İnsanların iyi taraflarını görmenizi sağlayarak hayat yolunda mutlulukla ilerlemenizi sağlar.
•Kaplangözünün nazardan koruduğuna inanılır
•Pürüzsüz yüzeyini okşayarak dertlerinizi ve endişelerinizi hafifletebilirsiniz.
•Astım hastaları için faydaları vardır. Sindirim sistemi bozuklukları, dalak ve pankreas için faydalı etkileri olduğu bilinmektedir.
•Meditasyon yaparken Kaplangözünü rahatça kullanabilirsiniz. Zihninizi berraklaştırır. Tekrar eden düşüncelerinizi bırakarak içsel sessizliğinize konsantre olmanızı ve bu sessizlik halinde kalmanızı kolaylaştırır.

peki bu taşların kişilere uyumlanması nasıl yapılıyor bilginiz var mı ?

uygulanması derken ? kullanımı mı ?

Teninize değmesi gerekiyor ister bileklik ister kolye yüzük vs. olarak kullanabilirsiniz..
hayır onu biliyorum canım, taşın kişiye uyumlanması gerekiyormuş reiki ile alakalı,yani enerjisini nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerek sanırım pek bilgim yok, taşları ve faydalarını biliyorum bu konu ilgimi çeken bir konu..

benim merak ettiğim acaba uyumlama yapmadan da taş fayda eder mi ?

hayır onu biliyorum canım, taşın kişiye uyumlanması gerekiyormuş reiki ile alakalı,yani enerjisini nasıl kullanacağımızı bilmemiz gerek sanırım pek bilgim yok, taşları ve faydalarını biliyorum bu konu ilgimi çeken bir konu..

benim merak ettiğim acaba uyumlama yapmadan da taş fayda eder mi ?

Valla canım bende kullanıyorum ama uyumlama die bişey yapmadım..Kendi ihtiyacıma göre seçiyorum ve kullanıyorum =))

Benim bildiğim bir süre toprağa gömülüyor veya tuzlu suda bekletiliyor. Böylece taş nötrlenmiş oluyor. Daha sınra sahibi kim olacaksa ilk olarak dokunuyor ve kullanmaya başlıyor..

Son düzenleme:
Benim bildiğim bir süre toprağa gömülüyor veya tuzlu suda bekletiliyor. Böylece taş nötrlenmiş oluyor. Daha sınra sahibi kim olacaksa ilk olarak dokunuyor ve kullanmaya başlıyor..

evet..Temizliği de bu şekilde yapılıyor 15 günde 1 defa yapmak gerekiyor..ya da 10 Dk akan suyun altında bekletmek..

benim bildiğim kadarıyla her taşın farklı bir temizlenme nötrlenme yöntemi var..

benim bildiğim kadarıyla her taşın farklı bir temizlenme nötrlenme yöntemi var..

Doğadan gelen şifaları taşların temizlenme yöntemi bildiğim kadarıyla sadece toprağa gömmek ve bir gece bekletmek..Akan suyun altında 10 dk temizlemek..

Sen nasıl biliyorsun paylaşırsan sevinirim..

Doğadan gelen şifaları taşların temizlenme yöntemi bildiğim kadarıyla sadece toprağa gömmek ve bir gece bekletmek..Akan suyun altında 10 dk temizlemek..

Sen nasıl biliyorsun paylaşırsan sevinirim..

yine bu başlık altında taşların temizliği diye bir başlık var orada da arkadaşlar detaylı şekilde yazmış canım her taş için..

Bende bu tasin kolyesi var arada takarim, bir yerde uyku getirdigini duydum bununla ilgili bir bilginiz var mi? Bir keresinde dershane sinavina girerken takmistim feci uykum gelmisti acaba uykumu getiren bu tas miydi?

Bende bu tasin kolyesi var arada takarim, bir yerde uyku getirdigini duydum bununla ilgili bir bilginiz var mi? Bir keresinde dershane sinavina girerken takmistim feci uykum gelmisti acaba uykumu getiren bu tas miydi?

ametis alan biri söylemişti bana ametisi yastığının altına koyuyormuş gece yatarken , mışıl mışıl artık uyuduğunu söylemişti..ama bu taşı bilmiyorum..

X