• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kaplama hakkında?

waterlily

evli,mutlu,çocuklu
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
708
2
116
Merhaba Cihangül hanım;
Diş ağrısıyla doktora gittim üst en arkadaki dişlerimi çekti.
Altta da bir tane boşluk var onlara köprü yapılmasını istedim.
Diğer dişlerimin yapısının çok zayıf olduğunu ve kaplama yapılması gerektiğini söyledi.
Kaplamaya başlamak için çekim yapılanların yerinin düzelmesini bekliyoruz.
Ama çevreden araştırdığım kadarıyla kaplamanın en son çare olduğunu dişin orjinalliğinin gideceğini söylüyorlar.
Sonuçta diş küçülcek,dolgu yapılcak ve kaplama sayısı da 12 diş.Dolgu yapılsa 3-5 sene sonra daha sıkıntı çekebileceğimi söyledi.kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyım?
:14:[/FONT]

Merhaba Cihangül hanım;
Diş ağrısıyla doktora gittim üst en arkadaki dişlerimi çekti.
Altta da bir tane boşluk var onlara köprü yapılmasını istedim.
Diğer dişlerimin yapısının çok zayıf olduğunu ve kaplama yapılması gerektiğini söyledi.
Kaplamaya başlamak için çekim yapılanların yerinin düzelmesini bekliyoruz.
Ama çevreden araştırdığım kadarıyla kaplamanın en son çare olduğunu dişin orjinalliğinin gideceğini söylüyorlar.
Sonuçta diş küçülcek,dolgu yapılcak ve kaplama sayısı da 12 diş.Dolgu yapılsa 3-5 sene sonra daha sıkıntı çekebileceğimi söyledi.kafam çok karıştı sizce ne yapmalıyım?
:14:[/FONT]

Merhaba benimde dişlerim doğultan eksik, tel tedavim bitmek üzere ve bende köprü yapacağım. Dert etme benim bir çok tanıdığım var eğer iyi bakarsan 10 yıla kadar idare eder sana bağlı. Kaldı ki dişlerin yıpranınca yenileme zamanı geldi demektir. Tekrar yenileyeceksin sonra yine devam edeceksin bakımına :)
İmplant yeni birşey ve ne kadar güvenilir olduğu bir soru işareti. Çok güvenilir bir profesorden aldığım bilgiye dayanarak söylüyorum. Kendi çocuğuna bile implant yaptırmamış çünkü resmen bir ameliyat direk beyinle alakalı ve az olsada bir riski var. Risk riskdir.

Demem oki bence köprü yaptır. Yıllardır köprü kullanılmakta. implanttan önce insanlarımız ne yapıyordu o zaman implant mı varmış? Çevremde yıllardır köprü kullanan insan var. Ve implantta o kadar basit değil onada iyi bakacaksın. İmplant yaptırdım oh yan gelip yatayım yok yani :)

Merhaba! 1sene önce ortodonti tedavim bitti.üst damağımı açtırdım ve suan dişlerim neredeyse yokmuş gibi duruyor.tedaviye başlarken dr.sorunu porselen dolguyla çözeceğini söylemişti şimdi ise kaplama diyor.sizce diş boyumu nasıl uzatabilırim önerilerinizi bekliyorum.

Back