• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapımı bile çalmayan komşularım.

cheryblossommm

Guru
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2010
2.941
2.073
398
30
Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.

Güncelleme : görüyorum ki forumda fazlasıyla linç kültürü gelişmiş. Pandeminin herkes kdar farkındayım aylardır kafamı camdan dışarı cikarmiyorum. Fakat gurbet lohusalık yalnızlık bunlar benim.psikolojimi alt üst etti fikir almak istedim.insan başıma bişey gelirse kimden yardım isterim diye bile dusunuyo bebek yeni doğunca. Fakat bazılarınız cevap verirken ukalalik derecesine variyo. Yazdığınız insanın ne yasadigini gerçekten konusunda ne anlatmak istediğini anlamadan atlamayın ukala cevaplarınızı konuma.
konum kapanabilir mi .@kazen Mune MuneMune hesabı doğrulanmış üye.

Son düzenleme:
Tabii ki yanliş dusunuyorsun dunya pandemi ile calkalaniyor lutfen kimsenin kapisini calma aileni ve kendini koru..Bahcede cardak vb bir sey varsa toplasirsiniz yazin..

Pandemiden once , bir kac yildir tasindigim binamda asure ayinda asure gelmemesi beni de yanliz hissettirmisti.Zamanla alisicaksiniz bu durumlara suan kapim calsa acmam.Bahcemde kahve icmeye gelen arkadaslarimla 1 senedir gorusemiyorum.

Son düzenleme:
Tüm dünya olarak yaşadığımız şu sıradışı zamanlarda asıl kapınızı çalarlarsa üzülün bence
Virüsün kimden geldiği belli olmuyor sonuçta

Virüs yokmuş gibi yorum yaparsam da
Komşulul öyle eskisi gibi kalmadı bence
Kimse birbirini rahatsız etmek istemiyor artık
Apartmanda sadece önceden tanıdığım ınsanlarla arkadaşım ve görüşüyorum
Diğerlerine gidecek olsam müsait midir rahatsız olur mu diye düşünürüm yani
Öyle çat kapı gidemem kimseye
Onlar da öyle düşündüğünden bize gelmiyorlardır
Zaten komşuyuz diye biriyle kapısına tanışmaya gitmek bana tuhaf geliyor aslında
Artık herkes apartmanda yaşıyor yani
Biriyle aynı yerde yaşıyor olmak tanışmayı gerektirmiyor ya

Ikinizde evde olabilirsiniz ama ise giden eşleriniz var. Onlardan virüs geçebilir sizlere. Başkasına virüs bulastirirsaniz üzülmez misiniz? Ya da ondan size bulaşsa niye gittim ki komşu cokmu lazımdı diye üzülmez misiniz.
Pandemiyi geçtim, artik komşuluk bitti. Insanlar birbirlerine selam vermekten aciz. Komşuluk bana cok uzak bir olay. Kimsenin evine tanışmaya gidemem, sürekli bana gelinsin istemem. Belki komsularinizda benim gibi dusunuyordur

Ben de komşularımızın ailemiz gibi olduğu, muhakkak pişen yemekten bir tabak götürülüp getirildiği, gündüzleri annelerin birbirlerinin balkonunda kahve içip muhabbet ettiği, birbirlerine işleri çıktığında çocuklarını emanet ettiği, akşamları komşu evlerinde film izlenip okey oynandığı bir mahallede büyüdüm. Hatta ben bebekken bir komşu amcamız iş çıkışı muhakkak beni annemden alır evine götürür en az 1 saat beni sever koklarmış. Şimdi düşünsenize bebeğimizi komşu adama emanet eder miyiz güvenip? Düşününce kıyaslayınca benim de içim burkuluyor ama her şey çoook değişti. Toplumda ciddi anlamda bi güvensizlik hakim. Bir de iş güç daha yoğun insanlar daha bireysel. Ben de bu siteye taşınalı 7 ay oldu. Yan kapı komşumla karşılaşınca selam dahi vermiyor. Karşı dairemizdekiler çok sıcaklar, pandemiden dolayı evlere girip çıkmıyoruz ama mutlaka birbirimize yemek götürüyoruz, ya da acil bir ihtiyaç olunca kapı tıklatıp sizde var mı acaba diyoruz. Madem öyle siz bi adım atın. Tatlı olur pasta olur bi tabak götürün yan daireye ya da karşıya.

Selamlar kızlar.uzgun olduğum bı konu var.belki de yanlış dusunuyorumdur bilmiyorum. Ben bu ile yeni taşındım işimiz dolayisiyla.daha doğrusu bir sene olmak üzere.Yeni de dogum yaptim 3 aylık oğlum var. Apartmanda gördüğüm kadarıyla komşuluk var.koronadan,bebekli olduğumdan falan kimseyle pek tanisamadim.kapimda o kadar zor günlerim oldu bebeğim oldu bı kere çalmadı. Aynı katta ev sahibimizin kız kardeşi var her gördüğünde eşime laf atıyormuş ama biz karsilastik görmezden geldi beni. Yan komşum öğrendim ki iş arkadasimmis. O da doğum yapmis yeni. Ben de ücretsiz izindeyim evde patladım sıkıntıdan. Kapısına gitsem mi yan komşunun tanışmak.icin nasıl olur . O buralı onun gelmemesi bı kapımı calmamasi sizce doğrumu.
Ben küçük bı yerde büyüdüm komşuluk ilişkilerimiz çok iyiydi o kadar garip geliyoki bana bu yabancılık.
Salgın hastalık cirit atarken bu ne komşudaşlık isteği?!
Bir de bebeğiniz varmış. Ya birisi mazallah covid taşıyıcısı ise? Hiç mi bunu düşünmüyorsunuz?
Ben komşulardan kaçıyorum..kimde ne var bilemiyoruz. Karşılaşınca bir baş selamı ve merhaba merhaba yeterli..
Sıkılıyorsanız evde yapılacak hobiler bulabilirsiniz.

Salgın döneminde lütfen kimseye gidip gelmeyin..
Lütfen yani..

Bazen bu rahatlık seviyesini görünce acaba korona salgını bir bize mi var diye düşünüyorum..😑

Bizim binaya da yeni taşınan komşu var. Taşındı bı ay sonra doğum yaptı . Gitmedim tabiki. Korona var. Benim de bebeğim var. Ne kendimi ne cocuklarimi ne de komşumu riske atamam. İlk tasindiklari zaman kapıdan uğradım. Girmedm içeri. Kendimi tanıttım. Daire numaramı söyledim. Bı ihtiyacın olursa buyur dedim. Ama oturmaya gitmem. Eşimde söylemiş bı şey lazım olursa söyleyin diye. Ha bi yemek yapıp göndermek istiyorm. Fırsatım olmadı bı türlü. Bı gün sarma yada börek yapıp goturcem kapıdan veririm. Yoksa korona zamanı kimseye gitmem . Kimse de gelmesin.

Back