Kapı Şekerliği (Bayrama Özel)

Sersoy

www.ebruhane.blogcu.com
Kayıtlı Üye
17 Kasım 2007
2.998
2
45
Kapı şekerliğide nedir diyorsunuz biliyorum :)
Bayramda malum eş dost ziyareti derken gunlerin çoğu dışarda geçiyor :eek: ee şeker toplamaya gelen çocuklarda hasılatlarını tam olarak toplayamıyorlar.. yazık kısss dedim kendime bir el attım bakın ortaya ne çıktı
bunu dışarı çıkarken kapı koluna takıvericeksiniz gelen çocuklarıda sevindireceksiniz kaydirigubbakcemile3

sdc12543cr0.jpg

bu şekerliği yapmak yarım saatimi aldı kızlar uşenmeyinnnn.. 5 orta boy market poşeti birde tığ lazım askısına ister kurdale bağlarsınız istersenizde benim gibi yunden örgu yaparsınız o kadar :teytey:

canım ellerine sağlık çok güzel olmuş...poşetleri değerlendirmişsin çok güzel bi ürün çıkmış ortaya helal olsun valla....

poşetlerden yapmanız özellikle hoşuma gitti. yapımı da paylaşırsanız bir gün sevinirim. ben anlamam bu işlerden ama değerlendirme söz konusu olunca ilgimi çekti.

maalesef üst katımızdaki canavar, gelecek diğer çocuklara bir tane bile bırakmaz biz böyle bir şeyi asarsak:eek:klava:

teşekkurler canlarım.. poşetleri değerlendirerek çok farklı şeyler yapılabiliyor daha önce saksı kabı ve plaj çantası yapmıştım. gerçekten örgmesi çok kolay ve zevkli oluyor.

yorgun savaşçı; basitçe anlatmak gerekirse, bir poşetin kulak kısımlarını ve alt kısmını kesip çıkartıyorsun daha sonra kalan gövdeden 1,5 -2 cm eninde şeritler kesiyorsun. kestiğin şeritler halka şeklinde çıkacak. daha sonra bu şeritleri birbirine geçirmek suretiyle bağlayıp ip haline getiriyorsun. son olarakta ister şişe ister tığla örebilirsin.

aaa eskiden kaçan ince çorapları kesip öyle halka halka birbirine geçirirdik. onun gibi o zaman. hoş ben sadece kesme ve birbirine geçirmeden sorumluydum, gerisi annemle anneanneme kalıyordukaydirigubbakcemile3gamyoncuiremsu:ecrin_bebek:

inanmıyorum ya poşet mi onlar.....aaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

ben çocuk olsaydım onu şekerliğiyle beraber götürürdüm hihoyyyt adresini ver bayramda gelcemmm:jeyyar:

nan mannakmısın sen delüüüü o sadece 1 tane çocuğu sevindirir
diğerleride havasını alır sen bu dünyada bi tane şekeri alıpda gerisini de başka çacuklar da alsın diye bırakacak bi çocuk var mı onu kabıyla beraber poşetine atar sana da güzel bi dil çıkarıp gider:dilcikar::roflol:
sende emeğine yanıp durursun hi hi hi
keşke herkes senin gibi düşünceli olsa ama işte yok sen türünün son örneğisin
zaten seni kültür bakanlığına ihbar edecem gelin burda bi antika var alın kaldırın müzeye diye:roflol::roflol::roflol:

nan mannakmısın sen delüüüü o sadece 1 tane çocuğu sevindirir
diğerleride havasını alır sen bu dünyada bi tane şekeri alıpda gerisini de başka çacuklar da alsın diye bırakacak bi çocuk var mı onu kabıyla beraber poşetine atar sana da güzel bi dil çıkarıp gider:dilcikar::roflol:
sende emeğine yanıp durursun hi hi hi
keşke herkes senin gibi düşünceli olsa ama işte yok sen türünün son örneğisin
zaten seni kültür bakanlığına ihbar edecem gelin burda bi antika var alın kaldırın müzeye diye:roflol::roflol::roflol:

:çok üzgünüm: niye öyle diyosun zeynebim ya
ben bu şekerliği hem bayramda hemde kandillerde kullanıyorum ve hala evimde sapasağlam duruyor kaydirigubbakcemile3 bence çocuklara bu kadar haksızlık etme.. onlara biraz guvenelim demi ama a.s

kızlar bayram yaklaşıyor, aranızda bunu görmeyenler vardır diye guncelliyorum
bu arada şekerliğim hala sapasağlam duruyor :nazar: :))

Ben görmemiştimalkisalkisalkis Ellerine sağlık hem görüntü,hem de fikir çok güzel....vereliniortak

canım gerçekten güzel olmuş ben de asmak isterdim ama bizim burdaki çocuklar çok fena mümkün olsa kapıyla birlikte şekeri de şekerliği de alırlar . para vermediğin zaman dövecekler nerdeysekaydirigubbakcemile3

çok güzel olmuş emeğine sağlık..Ama burada çocuklar birbirlerine bırakmazlar diye düşünüyorum

kızlar bende yaparken eşim dalga geçmişti, kapıya asarken komşum söylenmişti
ama ne oldu ben değil çocuklar onları utandırdı :))

....çok güzel olmuş....mahallenin çocuklarının aklındadır senin kapı.....kaydirigubbakcemile3.......ne güzel geleneklerimizi yaşatmak..........şimdiden hayırlı bayramlar diliyorummmmmmmm..........opuyorumnanaktan

canım gerçekten güzel olmuş ben de asmak isterdim ama bizim burdaki çocuklar çok fena mümkün olsa kapıyla birlikte şekeri de şekerliği de alırlar . para vermediğin zaman dövecekler nerdeysekaydirigubbakcemile3
:roflol::roflol:sırnaşık şey
Allah iyiliğini versin güldürdün beni
Mesaj 2008 e ait bak kapısını götürmemişler daha Sersoyun
Ellerine sağlık becerikli arkadaşım burda hep görüyorum yaptıklarını, dikiş kutusu hele muhteşemdi :lepi:

:dance: yav siz ne pratik ne hamarat şeylersiniz böyle yahuu..

ne diyeyim kendimden utanacağım şimdi az kaldı hıı kötükedihüso

bana da sütlü olanlardan ayır bi tane elini öpmeye gelcem.. :eek:

arkadaşım istanbulun neresindensin bayram sabahı gelip şekerimi almak isterim şey yaptıgın çok hoş çocukları sevindirmek gibi güzel bişey olamaz ama diyer arkadaşlarada katılıyorum bizimde burda olsa sadece ilk gelen çocuklar o şekerleri görebilirler

X