• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

kapanan alt çene

27.01

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2009
3.730
5.503
158
merhabalar doktor hanım,
ben 29 yasındayım. alt cenem üst cenemın tamamen altında kalıyor. yanı doktor dişlerin kapanısına bakayım dedıgınde sadece üst cene görünüyor. köpek dişlerinden sonrakı dişlerde karsı karsıya gelıyor alt üst cenem.
ve ben 2001 yılında on dıslerımı ımplant yaptırdım dişlerimde şekişl bozukluguda mevcut yanı. ve tel taktırmaya karar verdım..
sorularım olacak sıze;
1-bu yasta telın %kac faydasını görebılırım?
2-ön üst 2 diş kaplama olmasına ragmen tel takılabılırmı ?
3-ank.da ikamet etmekteyım. ünv. hastanesınde tedavı ve tel taktırmayı düşünüyorum yetişkinlerinde tel-ortadonti tedavisi karşılanıyormu acaba ?
4-çene yapımla ilgili yapılacak tedavi varmı acaba.?(istersenız resimde yollayabilirim.)

merhabalar doktor hanım,
ben 29 yasındayım. alt cenem üst cenemın tamamen altında kalıyor. yanı doktor dişlerin kapanısına bakayım dedıgınde sadece üst cene görünüyor. köpek dişlerinden sonrakı dişlerde karsı karsıya gelıyor alt üst cenem.
ve ben 2001 yılında on dıslerımı ımplant yaptırdım dişlerimde şekişl bozukluguda mevcut yanı. ve tel taktırmaya karar verdım..
sorularım olacak sıze;
1-bu yasta telın %kac faydasını görebılırım?
2-ön üst 2 diş kaplama olmasına ragmen tel takılabılırmı ?
3-ank.da ikamet etmekteyım. ünv. hastanesınde tedavı ve tel taktırmayı düşünüyorum yetişkinlerinde tel-ortadonti tedavisi karşılanıyormu acaba ?
4-çene yapımla ilgili yapılacak tedavi varmı acaba.?(istersenız resimde yollayabilirim.)

yaşınızın ortodoni yapılması açısından bir sorunu yok.
yalnız ön bölgenizde implantınız olduğunu yazmışsınız,bu sebeble üst dişlerinize belli oranda hareket etdirilebilir.buda sizin çeneniz açısından yeterli olurmu rontgeniniz çekilip iyi bir analiz ve ağız muayenesi yapılması lazım.
yetişkinlerde tedavi hekiminizin vereceği rapor doğrultusunda karşılanıp karşılanmayacağı belli olur.kurumunuzla görüşürsünüz.
tabiki resminize da bakıp başka nasıl bir tedavi uygulanabileceğini bakabilirim

Back