Kapana kısılmış gibi hissediyorum.

Bi de bakmissin evlenmissin. Cocugun olmus....
emirvaki yapilan hic bir seyden haz etmem. Benim dusunceme onem verilmedigini bana saygisizlik yapildigini dusunurum. Erkek arkadasin bencillik yapmis. Kendini kurtariyim derken baskilardan, srnin fikrinizi almamis. Bu hep boyle olabilir ve kendini bir de bakmissin baska baska yerde bulmussun. Hani iliskinizi cok da yogun yasiyormussun ama bu iliskide sen konu mankenisin sanirim. Cunku hic fikrin alinmamis. Uzgunum.

Bi de bakmissin evlenmissin. Cocugun olmus....
emirvaki yapilan hic bir seyden haz etmem. Benim dusunceme onem verilmedigini bana saygisizlik yapildigini dusunurum. Erkek arkadasin bencillik yapmis. Kendini kurtariyim derken baskilardan, srnin fikrinizi almamis. Bu hep boyle olabilir ve kendini bir de bakmissin baska baska yerde bulmussun. Hani iliskinizi cok da yogun yasiyormussun ama bu iliskide sen konu mankenisin sanirim. Cunku hic fikrin alinmamis. Uzgunum.
Konu mankeni :KK45: bu konuda evet biraz öyleyim sanırım.

Adam çok evlenmek istiyorduysa kendi yaşlarında birini bulsaydı. En azından evliliğe daha hazır olurdu. Siz birden kendinizi evli sonra anne bulacaksınız haberiniz olsun. Nefret ederim böyle emrivakilerden heleki böyle önemli konularda. Sanki haftasonu sinemaya götürüyor adama bak. Ne rahatlık. Basıcan tekmeyi böylesine de. İşte bizim kızlarımız yapamıyo

Sunu da soyleyim nereye yetisecek ki erkek arkadasiniz? Ben evlendigimde 30 yasindaydim. 30 cok buyuk bir yas gibi ama o sorumluluklari gordugumde gozumun cok korktugu anlar olmadi degil. Ki sen daha 21 yasindasin. Cok gencsin. Bu genclik bir daha ele gecmez. Gencligini yasa. Parani kazan. Duzenini otuttur. Herseye hazir oldugunda evlen. Evlenmis olmak icin de evlenme.
hem daha onune kimbilir kimler de cikabilir. Acele etme.
Ve fikrinin alinmadigi olaylara asla girme.. buna bir kez musade edersen bu hep oyle olur.

Adam çok evlenmek istiyorduysa kendi yaşlarında birini bulsaydı. En azından evliliğe daha hazır olurdu. Siz birden kendinizi evli sonra anne bulacaksınız haberiniz olsun. Nefret ederim böyle emrivakilerden heleki böyle önemli konularda. Sanki haftasonu sinemaya götürüyor adama bak. Ne rahatlık. Basıcan tekmeyi böylesine de. İşte bizim kızlarımız yapamıyo
Oda böyle olsun istemezdi. Ama bizim kültürümüzde kişisel hayata,tercihlere saygı olmadigi için olan bize oluyor. Tekmeyi basmak oyle kolay değil. Kocam bana kem kum dedi diyen birine hemen boşa demeyi bilirsiniz. Siz çok mu güçlüsunuz gerçek hayatta ? Hiç mi tokezlemediniz ?

Sunu da soyleyim nereye yetisecek ki erkek arkadasiniz? Ben evlendigimde 30 yasindaydim. 30 cok buyuk bir yas gibi ama o sorumluluklari gordugumde gozumun cok korktugu anlar olmadi degil. Ki sen daha 21 yasindasin. Cok gencsin. Bu genclik bir daha ele gecmez. Gencligini yasa. Parani kazan. Duzenini otuttur. Herseye hazir oldugunda evlen. Evlenmis olmak icin de evlenme.
hem daha onune kimbilir kimler de cikabilir. Acele etme.
Ve fikrinin alinmadigi olaylara asla girme.. buna bir kez musade edersen bu hep oyle olur.
Acelesi olduğundan değil oda hiç dusunmuyordu ama ailesi önüne tanismasi icin kız bulup getirince ki benim olduğumu bile bile yaptılar bunu oda mecburen en azından bir tanış dedi. Ama benim rizam yok tabi istemiyorum. Benim varlığımi bile bile böyle yaptılar. Annesi o ara bizim bulunduğumuz şehirde değildi. O yapmıyor zaten abisi yengesi.. tarafsız bakamiyorum içime sinmiyor. Onu da yalnız bırakmak istemiyorum bu konuda. Benim rizam dışında tek bir şey olursa bu iş biter dedim. Bi daha cesaret edebileceğini sanmıyorum. Bu olaylar ilk olduğunda bitirmek istedim. Zorla bekletecek değilim. Hüngür hüngür ağladı koca adam. Bilemiyorum..

Su ana dek yazilanlarin hepsini okudum .
Hepsi de yerinde ve mantikli.
Mantiksiz sacma olan hicbirsey gormedim.

Cunku herkes sizin icin kendi bilgi gorgu ve de hayat tecrubelerinden konusuyorlar.

Acelesi olduğundan değil oda hiç dusunmuyordu ama ailesi önüne tanismasi icin kız bulup getirince ki benim olduğumu bile bile yaptılar bunu oda mecburen en azından bir tanış dedi. Ama benim rizam yok tabi istemiyorum. Benim varlığımi bile bile böyle yaptılar. Annesi o ara bizim bulunduğumuz şehirde değildi. O yapmıyor zaten abisi yengesi.. tarafsız bakamiyorum içime sinmiyor. Onu da yalnız bırakmak istemiyorum bu konuda. Benim rizam dışında tek bir şey olursa bu iş biter dedim. Bi daha cesaret edebileceğini sanmıyorum. Bu olaylar ilk olduğunda bitirmek istedim. Zorla bekletecek değilim. Hüngür hüngür ağladı koca adam. Bilemiyorum..

Tamam iste ne istiyorsaniz net soyleyin ve yaptirin
ki
sonradan sozunuzun gecmeyecegini bilin.
Ailesi onu bile dinlememis. Sizi mi dinlerler.....

Tamam iste ne istiyorsaniz net soyleyin ve yaptirin
ki
sonradan sozunuzun gecmeyecegini bilin.
Ailesi onu bile dinlememis. Sizi mi dinlerler.....
Geçici çözüm olacak işte annesi gitmeden bi tanıyım sonra ne yaparsaniz yapın demiş. Rahat bırakırlar mi orası tartışılır tabi. Benimde korkum bu. Hadi rahat birakmazlarsa ? Bitiririm kesin. Boşuna uzuldugumle kalirim

Dusundugunuz tanismakla kalmayip ilerlemesi degil mi
Seneye evleneceginizi soylemis arkadasiniz.simdi tanisma der.yarin isteyelimder. Sirasiyla isteme soz nisan dugun cocuk 2.cocuk.....bu boyle gider
ama tabi kendi kulturumuz diyorsan bilemem en iyi yine sen bilirsin...

evlenmek kolay birşey değil ki...iki tarafta hazır hissetmeli
bence evlenmek için henüz erken sizin için ama bir yandan sevgilinizin yaşı geçiyor diye ailesi baskı yapacaktır

Sana tek diyeceğim emin olmadan sakın evlenme sonrası pişmanlık olur. Zaten o da seni gerçekten seviyorsa hazır hissetmeni bekler, sonuçta kaçmıyoruz ya..

Aynı korkuları dibine kadar yaşayan bi arkadaşım vardı,hatta en yakın arkadaşım.Aslında ne kadar hoş şeyler olduğunu bu tanışmaların filan anlattım.Şayet ailesinden deli biri çıkmazsa bi zaman sonra kendin gitmek isticeksin dedim.Beni dinledi gitti tanışmaya.Onların arasındada 8 yaş var.Arkadaşım 23,erkek arkadaşı 31 yaşında ve ailesi artık evlensin diye baskı yapıyordu çocuğa,ama biz okuyoruz.son 2 yılımız kaldı eğitim hayatında.Neyse sonuç olarak gitti tanıştı,erkek arkadaşının ablaların kardeşlerinin onu arayıp kahve içmeye çağırmaları birlikte mangallar iftarlar derken en sonunda benim dinlediğime geldi ve iyiki seni dinlemişim çok güzel herşey dedi.Ailesi de arkadaşımın okulunun bitmesini bekliceklerini söylediler nasılsa birliktesiniz biz evde kaldı diye tedirgindik madem birliktesiniz gelip bizimlede tanıştın 2 yıl daha bekleyiversin dediler.Seninde bahanen kazancınla biraz ailenle destek olup seneye nişan ondan 1 senede düğün olmak üzere 2 yıl beklemek olsun mesela.Zaten hiç bişeyinin hazır olmadığını,gelirinle çeyiz yapıcağını filanda söyleyebilirsin.Tabi bu söylediklerim eğer erkek arkadaşına karşı hislerinden eminsen,tüm mesele sadece yakın tarihte evlenmeyi istememekse.Ben tanışsan pişman olucağını pek sanmıyorum.Arkadaşım gibi olucağı inancındayım.

-huzurost: 41748784 .!.:
Oda böyle olsun istemezdi. Ama bizim kültürümüzde kişisel hayata,tercihlere saygı olmadigi için olan bize oluyor. Tekmeyi basmak oyle kolay değil. Kocam bana kem kum dedi diyen birine hemen boşa demeyi bilirsiniz. Siz çok mu güçlüsunuz gerçek hayatta ? Hiç mi tokezlemediniz ?
Şimdi övünmek gibi olmasın kişisel haklarıma özgürlüğüme seçimlerime karışılınca orda bir dur demeyi bildim. Heleki böyle bbüyük konuda. Siz kapana falan da sıkışmıs değilsiniz kendiniz izin veriyorsunuz. Evet tekmeyi basmak da kolay. Evli değilsiniz sonuçta. Görünen köy kılavuz da istemez. Bitecek mi sanıyorsunuz bu emrivakiler. Daha bu yaşta atıyorsunuz kendinizi ateşe. Sonra vay efendim niye evlendim vay efendim elim dilim bağlandı sanki kendimi evlenmiş buldum bişey diyemedim falan diye konular görüyoruz

Aynı korkuları dibine kadar yaşayan bi arkadaşım vardı,hatta en yakın arkadaşım.Aslında ne kadar hoş şeyler olduğunu bu tanışmaların filan anlattım.Şayet ailesinden deli biri çıkmazsa bi zaman sonra kendin gitmek isticeksin dedim.Beni dinledi gitti tanışmaya.Onların arasındada 8 yaş var.Arkadaşım 23,erkek arkadaşı 31 yaşında ve ailesi artık evlensin diye baskı yapıyordu çocuğa,ama biz okuyoruz.son 2 yılımız kaldı eğitim hayatında.Neyse sonuç olarak gitti tanıştı,erkek arkadaşının ablaların kardeşlerinin onu arayıp kahve içmeye çağırmaları birlikte mangallar iftarlar derken en sonunda benim dinlediğime geldi ve iyiki seni dinlemişim çok güzel herşey dedi.Ailesi de arkadaşımın okulunun bitmesini bekliceklerini söylediler nasılsa birliktesiniz biz evde kaldı diye tedirgindik madem birliktesiniz gelip bizimlede tanıştın 2 yıl daha bekleyiversin dediler.Seninde bahanen kazancınla biraz ailenle destek olup seneye nişan ondan 1 senede düğün olmak üzere 2 yıl beklemek olsun mesela.Zaten hiç bişeyinin hazır olmadığını,gelirinle çeyiz yapıcağını filanda söyleyebilirsin.Tabi bu söylediklerim eğer erkek arkadaşına karşı hislerinden eminsen,tüm mesele sadece yakın tarihte evlenmeyi istememekse.Ben tanışsan pişman olucağını pek sanmıyorum.Arkadaşım gibi olucağı inancındayım.
Çok teşekkür ederim uzun uzun yazıp anlattığınız için. İçim biraz olsun rahatladı. Ben hislerimden eminim. Dediğim gibi bi anda olur yada baskılar daha da artar diye endiseleniyordum. İnşallah benim durumumda arkadasiniz gibi olur. Eğer düzelmezse, emrivakiyle veya zorla bir şeyler yaptırmaya çalışırsa bitirecegimi söyledim. Hayırlısı artık bakalım.

Ben bir kadın olarak ailem beni evliliğe zorlamadı. Zorlasalar da ailem bile olsa onlar istiyor diye evlenme ihtiyacında hissetmezdim kendimi. Çevremde evlenmem için bir çok kişi gösterildi ve kesin bir dille reddettim. Sevgilin bunu yapamıyor mu? Ailesi evlen diyor diye arada kalıp ağlıyor mu? Hiç güçlü görmedim onu kusura bakma. Burada ailesinin sözünden çıkamayıp eşini ezdiren erkeklerin konusu çok açılıyor. Ben kendi isteklerinin arkasında duramayan biriyle evlenmezdim. Ailesi istiyor o ne yapsın diye masumlaştırma gözünde. Kendi ister ben evlenmek istiyorum senle der, onun bunun baskısına boyum eğdiği için olmaz bu isteği anlarım.
Kendini evliliğe hazır hissetmiyorsan o ailesine karşı gelemiyor diye evlenirsen olan ne bana ne burada yorum yazanlara olur. İstiyorsan evlenirsin istemiyorsan evlenmezsin. Hayatta bazı şeyler bu kadar nettir. Grisi yok bunun. Gri ancak mutsuzluk getirir. Ne istediğine karar ver onu yap.

tanışmak demek o yola girmek demek zaten, hazır değilsen girme o ise, sinik durma hazır değilim bitti, zorla mı

iyide çocuk 28 yaşında sevgilisi var ve ailesi evlenmesini istiyor normal olarak. senin yaşın küçük eyvallah ama ailesinin isteği yadırganacak bi durum değil bana göre. doğru söyle aklında sevgilinle ilgili gelecek planı var mı?

X