Emrivakilerle hazır olmadığınız şeylere zorlanıyorsunuz. Üstelik gitmezseniz hakkınızda kötü düşünecekler diye tehdit ediliyorsunuz. Haberiniz olmadan tanışmaya gideceğiniz hatta önümüzdeki sene evleneceğiniz sözü verilmiş. Sinirden veya tehditle istemediğiniz hiçbir şeyi yapmayın. Sevgiliniz anne babasına size sormadan sizin adınıza konuştuğunu, siz kendi uygun bulduğunuz zaman gideceğinizi söylesin. Yangından mal mı kaçırıyorlar?Merhaba kızlar... Bi kaç ay önce bir konu açmıştım okumak istemeyenler özet geçiyorum. Sevgilim 28 yaşında ailesinden baskı görüyor evlenmek için. Ben 21 yaşındayım atama bekliyordum atandim. Kendimi hiç hazır hissetmiyorum. En az 1 2 sene düşünmüyorum da zaten. Yine de durumu anlamanız için konuyu okumanızı isterim çünkü gercekten yardıma ihtiyacım var.
Şimdi kızlar bu adam bana annemle tanış diyip duruyordu ama ben bu sefer ailesi bana da baskı yapmaya başlar diye kabul etmiyordum. Son 1 aydır filan bayramdan sonra tanış diyordu bakarız kendimi hazir hissedersem olur dedim. Ama gelin görün ki olmuyor kızlar bi türlü tamam diyemiyorum. Korkularım var çekiniyorum bi yandan. On yargıli olduklarını düşünüyorum nedense. Ona bu durumu soyledigimde asıl gelmezsen en büyük on yargıyı alacaksın dedi. Yani annesine geleceğimi söylemiş ben daha kabul etmeden. Hadi yine böyle emrivaki yaparak söz nisan olur birden bire kendimi evli bulursam ? Çok korkuyorum ya hiç içimden gelmiyor napcam ben nasıl davranicam ne konuscam nasıl oturcam ? Her şeyi unuturum gibime geliyor. Çok cekiniyorum. Bi akıl verin ne olur ya. Simdilik bi anda sinirden tamam dedim ama doğru mu yapıyorum ? Şimdi de kalkmış annemlere evliligin seneye olacağını söyledim korkma hemen gelinlik giydirmezler diyor. Peki benim niye haberim yok seneye evlenecegimizden ? Laf arasında söylemiş bana da sağolsun. Napiyim ben şimdi ?
Ama çok yoğun yaşıyorum ilişkimi. Nasıl emin olabilirim ki ?Eski konunu da okudum, bence sen erkek arkadaşına duygularından da pek emin değilsin ..
Seni asıl korkutan bu ..
Belki kendine bile itiraf edemiyorsun bu durumu .. Ben böyle sezinledim anlatımlarından .
Konuştuk her şeyi biliyor ama atanmami bekliyordu işte şimdi önümde engel kalmadı aklınca.. 12 sene degil 1-2 senebence ilk önce kendinizle konuşun 12 senede ne değişecek? nelerin değişeceğini düşünüyosunuz? bu değişecek şeyler sizin ve sevgilinizn yararına mı olacak? bunları düşünün bi karar verin ve arkasında durun sonra erkek arkadaşınızı karşınıza alıp güzel güzel anlatın. belli ki onu seviyosunuz e o da sizi seviyosa ortak bi yol bulursunuz.(istemediklerinizi değil istediklerinizi anlatın böylece konuşma olumsuz başlamamış olur.)
Ne yapmalıyim peki ?Bakın hata üstüne hata yapıyorsunuz. Ve hala nasıl anlatırım ederim vs diye kendinizi bunaltıyorsunuz. 21 yaşında atama bekliyorsunuz. Çok genç bir yaş. 1-2 sene sonra evlenirim diyorsunuz, yine çoook genç ve erken olacak. Bu yaşlarda evlenip de belini doğrultan görmedim. Şimdi bazıları çıkıp ''Aa neden öyle diyorsunuz, ben falanca yaşımda evlendim, mutluyum'' falan yazıyor ama giden gitmiş yani. Aranızda 7 yaş var, tamam legal bir yaş aralığı ama uymuyorsunuz işte. Zorlamanın alemi yok. Evlenme, anneyle tanışma baskısı, yetmezmiş gibi emrivaki yapan birisi. Ne demek yahu?
Yapılacak şey benim açımdan belli. Uymadığınız çok net olan biriyle bu yola zoraki olarak girmek ne kadar doğru? Bakın yıllar sonraki halinizi düşünerek adım atın. Bir bakmışsınız yıllar geçmiş, pişmansınız ama cesaretiniz yok olmuş. Bu durumda olmayı kimse istemez.Ne yapmalıyim peki ?
Tanıştıgimizda daha okuyordum. Atanıp gitmemide hiç istemedi. Ailem konusunda haklısınız tabiYanlis anlanayin beni nolur ama bence erkekler maasi olacak kadini kacirmak istemez bu acidan baktinizmi hic bence diyorum yine o kadar emek veren ailenizin biraz paranizi gormelerinde fayda var sonra vicdan yaparsiniz