Kapalıçarşı kan ağlıyor! Zarar çok büyük...

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.001
448
Kocaeli
İngiltere'nin referandumda Avrupa Birliği'nden çıkış kararı alması ile altın fiyatları uçarken, Kapalıçarşı esnafı kan ağlıyor. Esnaf 1 gecede milyonlarca dolarlık zarar yazdı. AYŞE EKİN GÜNDÜZ/UZMANPARA
kapalı.jpg

Altının ons fiyatı açıklamanın ardından 1.335 dolar ile 28 ayın zirvesine çıkarken, yurt içinde deçeyrek altın 210 liraya gram altın ise 130 liraya yükseldi.
SAATLER İÇİNDE ZARAR MİLYON DOLARA ULAŞTI...

Altın fiyatlarının ve döviz fiyatlarının ani hareketi ile birlikte sattığı ürünü yerine koyamayan esnaf 1 gecede ciddi şekilde zarara uğradı. İhracat yapıp faturaları dolar olarak kesen esnafın borçlanma akdi de dolar olduğu için ihracatçının dolar bazında kaybı milyon doları aştı.

Aynı zamanda panik olan esnaf 1.350 dolar seviyelerinden de alım yaptı. Dolayısıyla fiyatlar bu seviyenin üzerine çıkmadıkça esnaf zararda.

Kapalıçarşı'dan isminin açıklanmasını istemeyen bir esnaf sadece kendi zararının 1 milyon dolarolduğunu belirtirken, siftah yapamayan esnafın zor durumda olduğunu ve dolar ve altındaki hareket nedeniyle Kapalıçarşı esnafının çok büyük zarar gördüğünü söyledi.

http://uzmanpara.milliyet.com.tr/ha...i-kan-agliyor-zarar-cok-buyuk---/50000/50840/

AYŞE EKİN GÜNDÜZ/UZMANPARA

bugüne kadar kırdığınız paraya sayın :KK53:

Ben de istemsizce bunu düşündüm. Ne zaman oradan geçsem birşey beğenir, fiyat sorar dumur olur, küfür ede ede giderim. 1 liralık şeyi 10'a satan turist rantçıları çoğu. Resmen turist düdükleme pazarı Kapalıçarşı.

Adamın zarara bak 1 milyon dolar, ne kazanıyonda böyle zarar ediyon derler adama.

Ben de istemsizce bunu düşündüm. Ne zaman oradan geçsem birşey beğenir, fiyat sorar dumur olur, küfür ede ede giderim. 1 liralık şeyi 10'a satan turist rantçıları çoğu. Resmen turist düdükleme pazarı Kapalıçarşı.

Adamın zarara bak 1 milyon dolar, ne kazanıyonda böyle zarar ediyon derler adama.

aynen.. hiç üzülmedim o yüzden, onların zararı milletin ömrü boyunca göremeyecekleri kadar çünkü..

Yav dışarda ki küçük esnaf yıllardır kan ağlıyor
Onlar ölsün o zaman
1 milyon dolar zarar edebilmesi için o adamın elinde en az 5 milyon dolarlık malı olması lazım
Onları nasıl almış?
Veresiye mi yoksa öpücükle mi :KK53:

Yav dışarda ki küçük esnaf yıllardır kan ağlıyor
Onlar ölsün o zaman
1 milyon dolar zarar edebilmesi için o adamın elinde en az 5 milyon dolarlık malı olması lazım
Onları nasıl almış?
Veresiye mi yoksa öpücükle mi :KK53:

Tabi tabi turistleri öpe öpe bebişim...

aman benim zavallı kapalı çarşı esnafımı yine ekonomi vurmuş:KK43:
bir Antalya esnafı bir siz
çok üzülüyorum :işsiz::işsiz:
zavallı esnafım evine nasıl ekmek götürecek şimdi çoluk çocuk aç kaldı :mad:
bir şey demeyeyim diyorum ama dayanamıyorum sizin zamanında turist kazıklayarak kazandığınız para değil sizi torunun torununa yeter

allh dükkanını 3 kuruşla cevirmeye çalışan küçük esnafı korusun sistemden AMİN

Back