• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kapak toplayalım engelleri aşalım...

uyuzum

aşksın sen oğlum.....
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2010
672
12
118
İstanbul
Dünya Engelliler ve Dostları Gelişim Derneği genel merkezi olarak, Türkiye'de ilk kez plastik kapak toplama kampanyası düzenledik.1000 adet kapağa 1 adet tekerlekli sandalye verilecek.Toplanan kapakların, bütün resmi daireler, okullar ve bütün duyarlı vatandaşların katılımıyla genel merkezimize getirilmesi konusunda yardımlarınızı ve desteklerinizi bekleriz.Şu ana kadar 30.000 adet toplanılmıştır.Çalışmalarınızda başarılar dileriz.

Adres:Şenlikköy Blokları Bulut Sok. G.1 No.1 Keçiören-Ankara
Tel:0-312-358-25-21

Yukarıda ki yazıyı bir gazetenin köşe yazısında okudum. Biz iki komşu şuana kadar 2000 kapak topladık.Bugün teslim edeceğiz.sizlerin de duyarlı olacağına tüm kalbimle inanıyorum.

İnanın bana bu çok büyük bir mutluluk,sizlerinde bu mutluluğu yaşamasını,o içten teşekkürü duymusanı dilerim...

Kampanya için Eylül ayının sonuna kadar vaktimiz var.Hadi sizde benim gibi eğilip kalkmaktan bacaklarınız ağrıyana kadar toplayın.Her acıda şükür edin benim gibi hissedebildiğinize.Adres:Şenlikköy Blokları Bulut Sok. G.1 No.1 Keçiören-Ankara
Tel:0-312-358-25-21

Bizim birsürü eski dergilerimiz var kapaklarını tek tek kesmek yerine hepsini toptan göndersem olmaz mı?? İçlerinde bir sürü sayfa var geri dönüşüm yapılabilir..

öncelikle duyarlılığınız için tesekkürler bu sadece plastik kapak toplama kampanyası ufak petler cola şişelerindeki kapakları toplayabildiğiniz kadar toplayıp ya kargoyla yada kendin bağlı bulunduğun belediyelere teslim edebilirsin şimdiden teşekkürler....

merhabalar kapak toplamanıza yardım etmek istiyorum şu anda elli kapak oldu son ne zaman a kadar tplanacak ayrıca biz samsundayız belediye alırmı teşekkürler

ay süper çok sevendim yüreğinize sağlık bi belediyenizle görüşün eminim onların bu kampanyadan haberleri vardır eğer yoksa yukarıda verdiğim adrese kargo ile gönderebilirsiniz bu kapakların bir tanesi bile çok değerli insanın başına ne geleceği hiç belli olmaz bu kapaklar eylülün sonuna kadar toplanıcak tartılıcak ve engelli kardeşlerimiz için bacak olucak eğer vaktiniz varsa internetten gogleden adım adım kapak toplayalım engelleri aşalım 2010 olarak girin bir sürü bu konuyla ilgili yorum çıkıcak

Bende destekte bulanmak istiyorum.Yalnız bu kadar kapak bulamazsak eksiğiylede kabul müdür acaba ?

Of ya :(( Ama süre az kalmış, inş toplayabilrim :( Keçiören belediyeside çok yakınımızda üstelik.İnş bir sandalyede benden gelir.

çok tesekkürler duyarlılığınız için inanın bir kapak bile çok önemli çünkü hepsi zaten toplanıcak senin çok veya az getirmen önemli değil yeter ki kampanyaya destek olalım çöpe gideceklerine.... büyük yüreğiniz için tekrardan tesekkürler....

Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından başlatılan ''Ataşehir tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor'' kampanyasına ilgi gün geçtikçe artıyor. ''Ataşehir tane tane kapak topluyor adım adım engelleri aşıyor'' sloganıyla başlattığımız bu kampanya, doğada 400 yıl gibi uzun bir sürede yok olan plastik kapakları geri dönüşüme kazandırmakla çevresel bir proje, kapaklardan sağlanan gelirle engelli vatandaşlarımıza umut olmak adına sosyal bir proje özelliği taşıyor. Kapaklardan elde edilen gelirle alınan tekerlekli sandalyeler Anadolu Yakası Türkiye Sakatlar Derneği aracılığı ile ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara teslim edilecek. Sizlerin Belediyemize ulaştırdığınız her plastik kapak engelli vatandaşlarımıza tekerlekli sandalye alınması için bir umut olacaktır.

Türkiye’nin hemen her yerinden Ordu Fatsa, Siirt, İzmit, İzmir Ege Üniversitesi, Ankara, Kırklareli ve Gebze Dilovası’ndan kampanyamıza destek geliyor. Kapak toplama kampanyamızla ilgili Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğümüze ulaşan vatandaşlarımız kampanya hakkında bilgi almak için bize sıkça sorular soruyor. İşte kampanyaya ilişkin en çok sorulan sorular ve bunların yanıtları:

Neden Plastik Kapak: Herkesin kullandığı ambalajlarda bulunduğundan ve kolay toplanabildiği için plastik kapaklar tercih edilmiştir.

Hangi Kapaklar Kampanya Kapsamında: Plastik kapak olmalı, renk ve büyüklük önemli değil.

Kampanya Tarihleri: Kampanyamız 22.04.2010 - 30.09.2010 tarihleri arasındadır.

Toplanan Kapaklar Nereye Teslim Edilecek: Topladığınız plastik kapakları Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne getirebilirsiniz. Ulaştıramadığınız kapaklar için 0216 570 50 99 nolu Alo Çevre Hattından bilgi alabilirsiniz.

Kaç Kapağa Kaç Tekerlekli Sandalye Alınabilir: Yaklaşık 250 kg Plastik kapak ile 1 tekerlekli sandalye alınabilmektedir.

Biz Kaç Kişiyiz Derneği
*İzmit Belediyesi
*Ordu Belediyesi
*Siirt Belediyesi
*Kırklareli Belediyesi
*Didim Cem evi
*Ankara Keçiören Belediyesi
*Kütahya-Simav Belediyesi
*Kars İl Emniyet Müdürlüğü
*Ümraniye Belediyesi lojistik destekte veriyor

Ayrıca Alo çevre hattından da yardımcı oluyorlar. Nerelerde Bu kampanya geçerli öğrenmek için: 0216 570 50 99 nolu Alo Çevre Hattından yardım alabilirsiniz.

Az zamanımız var arkadaşlar.
Elimizden ne geliyorsa yapalım, bu projede bizim de katkımız olsun.
Unutmayalım ki,Hepimiz Birer Engelli Adayıyız..

bende demin okudum ataşehir belediyesi uzatmış çok sevindim daha çok kapak yollayabiliriz...Toplanan kapakları şu adrese gönderebilirsiniz:

Ataşehir Belediye Başkanlığı Kayışdağı Cad. No:143 Posta Kodu: 34752
Küçükbakkalköy / Ataşehir / İstanbulAtaşehir Belediyesi Resmi Web Sitesi
yeni.atasehir.bel.tr
Ataşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz Mayıs ayında başlatılan “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor Adım Adım Engelleri Aşıyor” kampanyasına ilgi çığ gibi büyüyor. Kampanyaya Türkiye’nin her bölgesinden kapak yağıyor. Ataşehir bölgesindeki okullardan da destek geli...

ay harika çok mutlu oldum ne kadar güzel ne kadar duyarlı bir davranış elinize sağlık...

bugün yurtta ilanını gördüm, bende hemen bugünden itibaren toplayacağım.
yıl sonuna kadar süresi var,inş hatrı sayılır bir miktar toplayabilirim.

ay çok tesekkürler az çok ne kadar toplarsak toplayalım allah rızası için hepimizin engelli adayı olduğunu unutmamamız için toplım ve insanlık için toplayalım ve yollayayım konum unutuldu sanıyordum üzülüyordum ama gelen msj lar beni çok mutlu ediyor allah sizden razı olsun tesekkürler....

çok güzel bi kampanya bendende tam destek şu saatten itibaren kapak toplamaya başlıyorum bende

vallahi çok seviniyorum sizin gibi duyarlı insanları okuyunca çok ama çok tesekkürler inşallah bir sürü kapak toplanır 30 aralığa kadar....tekrardan tesekkürler....

merhabalar ben kargoladım kapakları ptt kargo kp01104273765 barkot nosu ile ankarakeçiören adresine yolladım inşallah yararlı olmuşumdur

Back