KAPAK KAMPANYASI

isabel

Kuzey Ege
Yönetici
Super Moderator
Anneler Kulübü
6 Mart 2012
17.733
27.592
48
12651189_10153452100113041_2829233250848106504_n.jpg



KAPAK KAMPANYASI

BİR DAMLA DA SİZDEN OLSUN

Plastik kapak kampanyasına katılarak; ortopedik engelli birinin kendi başına hareket etmesini, özgürce istediği yere gidebilmesini, alışveriş yapabilmesini, gezmesini ve yaşadığı dünyayı keşfetmesini sağlayabilirsiniz…
İçtiğiniz su şişesinin ya da damacananın, zeytinyağınızın, meşrubatınızın kapağını atmayarak sizler de engelli vatandaşlarımızın hayatlarına özgürce devam etmelerine yardımcı olabilirsiniz.
Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’nin 2011 yılından bu yana başarı ile yürüttüğü plastik kapak kampanyası dâhilinde derneğe başvuruda bulunan Türkiye’nin 81 ilindeki ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara 495 adet medikal malzeme dağıtımı yapılmış ancak Ege Üniversitesi Rektörlüğü’nün 2013 yılında yaptığı açıklama neticesinde kamuoyunda kampanyanın bittiği algısı oluşmuştur.
Başarıyla yürütülen plastik kapak kampanyası “HİÇ BİTMEDİ” ve bu kampanyaya destek olarak ihtiyaç sahibi engelli vatandaşlara tekerlekli sandalyelerin yanı sıra bası yaralarına engel olabilmek için yara minderleri de teslim edilebilmektedir.
Her gün Türkiye çapında belki de tonlarcası çöpte kaybolup giden bu plastik kapakların geri dönüştürülmesi için yapmanız gereken, üzerinde TOFD logosu bulunan kutulara kapakları bırakmak. Size en yakın toplama merkezini öğrenmek için www.tofd.org.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.
Plastik Kapak Toplama Kampanyası ile ilgili yaşanmış hikayeler;
- Alzheimer hastalığına yakalanarak kendi çocuklarını dahi tanımayan bir yaşlı teyze, evine gelen her misafire “kapak toplayıp getirdiniz mi?” diye sormaya kampanyanın ne kadar önemli olduğunun en güzel örneklerinden biri olmuştur.
- Bir anne, evdeki tüm temizlik malzemelerinin (deterjan, çamaşır suyu vb.) henüz bitmeden kapaklarının kaybolmasından dolayı küçük çocuğuna kızdığında “Ama engellilere yardım etmek için topluyorum” dediğinde sinirli olan anne anında tüm yelkenlerini suya indirerek kampanyaya oğlu sayesinde dahil olmuştur.
- Bir okulun öğretmenler tuvaletine giren öğretmen, tuvaletten çıktığında lavabonun kenarına bıraktığı yarım litrelik su şişesinin kapağının yerinde olmadığını görmüş ve tebessüm edip, çocukların sosyal sorumluluk kapsamında gelişmesinin önemini yaygınlaştırabilmek için dernekle irtibata geçerek okul olarak destek vermeye başlamışlardır.
- İstanbul Sarıyer’den Ataköy’e sadece bir avuç kapak toplayıp getiren bir aileye; getirdikleri kapakların değerinden fazla yol parası verdiklerini belirttiğimizde, “engelli vatandaşlar için bir işe yaradığımızı hissetmek hiçbir maddi değerle ölçülemez.” diyerek kapakları tarafımıza teslim etmişlerdir.​
 
Paylaşım için çok teşekkür ederim.
Engelli bir babam var, bir engelli için tekerlekli sandalyenin önemini çok iyi biliyorum.Hiçbirşey yapamıyorsak bile bu kampanyaya katılarak ve çevremize duyurarak engellilere bir parça faydada bulunabiliriz..
Unutmayalım hepimiz bir engelli adayıyız.....Yarın başımıza neler gelir bilemiyoruz..
 
Ben cok kapak biriktiyordum ancak duydum ki bu kapaklar engelliler adı altında geri dönüşüm olarak toplanıyormuş. Yani fabrikaya gönderiliyormuş. Bilmiyorum, ne kadar dogru ama haberlere bile cikmisti bu durum.


İletişim adresindeki yere gönderecegim en kisa zamanda .
 
Ben cok kapak biriktiyordum ancak duydum ki bu kapaklar engelliler adı altında geri dönüşüm olarak toplanıyormuş. Yani fabrikaya gönderiliyormuş. Bilmiyorum, ne kadar dogru ama haberlere bile cikmisti bu durum.


İletişim adresindeki yere gönderecegim en kisa zamanda .

Zaten sitenin sayfasındada yazıyor.Toplanan kapaklar geri dönüşüm amacı ile fabrikalara satılıyor ve karşılığında firma bunlara para ödüyor ve o paralarla tekerlekli sandalye aldıklarını açıklamışlar..

http://www.tofd.org.tr/tr/index.php?/tofd/icerik-detay/plastik-kapak
 

İHA

Eskişehir’de, 9 yıldır topladıkları yaklaşık 300 milyon mavi kapak ile engelli vatandaşlara umut ışığı olmaya devam eden 70 yaşındaki Halit Aydoğan ve torunu, 5 tekerlekli sandalyeyi daha teslim aldı.

Dede Halit Aydoğan ile torunu Melike Sarıtaş’ın başlattıkları bu kampanyaya, mahalle sakinleri de destek veriyor. Yıllardır onlarca engelli vatandaşa umut ışığı olan dede ve torun, son aldıkları yeni 5 tekerlikli sandalyeyi sahiplerine teslim etmeyi bekliyor. Dede ve toruna her geçen gün destek büyürken, kampanyaya katkı sağlamak isteyen vatandaşlar, Sümer mahallesinde bulunan evlerine topladıkları mavi kapak getiriyorlar. Kış aylarında otomobil ile yaz aylarında ise bisikletle mavi kapak toplamayı sürdüren 70 yaşındaki Halit Aydoğan, şuana kadar aldığı 81 adet tekerlekli sandalyenin, engelli bireylere umut olmasından büyük mutluluk yaşadığını belirtti. Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) nüfusuna yakın bir rakamda mavi kapan toplayan dede ve torun, hayatlarının son anına kadar bu işe yapmaktan vazgeçmeyeceklerini belirttiler. Herkesin birer engelli adayı olduğunu hatırlatan dede ve torun, vatandaşlara adeta insanlık dersi verdi.





“300 MİLYONUN ÜSTÜNDE KAPAK TOPLADIK”
Yaklaşık 9 yıldan beri bu işi yaptıklarını ifade eden dede Halit Aydoğan, şuana kadar 300 milyonun üstünde kapak topladığını söyledi. Herkesin birer engelli adayı olduğunu ve vatandaşların bu konuda duyarlı olmaları gerektiğini anlatan Aydoğan, “ Yarınki engellerimizi düşünmek için herkes bugünden hazırlık yapsın, tek söyleyecek sözüm bu. 25 tonun üzerinde kapak topladığıma eminim, sayı olarak da 300 milyonun üzerinde kapak topladım. Bugünkü vereceğimi 81’nci sandalyem. Daha yaşadığım sürece bu işe devam edeceğim, gözlerimi kapayana kadar araba vermeye devam edeceğim” dedi.


fft16_mf6630377.Jpeg


Eskişehir haricinde birkaç farklı ile de tekerlekli sandalye dağıttığını aktaran Aydoğan şöyle devam etti:
“Allah’ın izniyle müftülüğe 1 tane, muhtarlığıma 1 tane, başka mahalledeki komşuma 2 tane, 1 tanesini de Mihalıççık tarafında bulunan Sevinç köyündeki birine vereceğim. Devamlı torunumla beraber yapıyoruz çünkü, tek başına bir şey çıkmaz. Muhakkak bir kişi destek olacak. Bir taraftan torunum, bir taraftan kendim, bir taraftan da hısım akraba destek oluyor. Tüm mahalle ve Eskişehirli komşularımın hepsine gönderdikleri kapaklar için teşekkür ediyorum.”

fft16_mf6630378.Jpeg


“ENGELLİLERİN YÜZÜ GÜLDÜKÇE DAHA MUTLU OLACAĞIZ”
Halit Aydoğan’a kapak toplama işinde destek çıkan ve ortaokul öğrencisi olan 14 yaşındaki torunu Melike Sarıtaş ise, ilkokul birinci sınıfta gördüğü bir haberden etkilenerek böyle bir işe kalkışmaya karar verdiğini söyledi. Engellilerin yüzü güldükçe mutluluklarının artığını dile getiren torun Sarıtaş, “Ben çevreye duyarlı bir insanım. Gördüğüm haberi dedeme söyledim, dedemle ilkokul birinci sınıftan bu yana devam ediyoruz. Dedemin dediği gibi de devam edeceğiz. Onlar mutlu oldukça bizde mutlu oluyoruz. Hep de mutlu olmalarını isteriz. Sonuçta hepimiz birer engelli adayıyız. Çevremizdeki insanların da daha duyarlı olmalarını istiyoruz. Hepimiz daha çok destek olursak, onların yüzü daha çok gülecek, bizlerde daha çok mutlu olacağız” ifadelerini kullandı.
Dede ve torunun topladığı kapaklar ile tekerlekli sandalye sahibi olan 69 yaşındaki ortopedi hastası Necmiye Gür, yaşadığı duygunun çok güzel olduğunu söyledi. Yapılan bu desteğin hayırlı bir iş olduğunu belirten Gür, dede ve toruna ‘Allah razı olsun’ duasını etti.
(İHA)
 
bende biriktiriyorum kapak hastanelerin toplama kutuları var oraya bırakıyorum ben ne bulursam biriktiriyorum zaten .
 
X