Kaos'u Öldürme!

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Pumpkin Pie

Guru
Kayıtlı Üye
4 Eylül 2014
1.236
4.750
11053544_10153355623484182_2634144193850447801_n.jpg

Merhaba arkadaşlar iki gündür bir konu üzerinde yoğunlaşmış bulunmaktayım
Durumun aciliyeti olmasa şuan çok işim olduğu halde buraya gelip konu açmazdım,ne desem bilemiyorum.. yine de gruptaki bilgileri kopyalayıp paylaşacağım.

11165055_1602038636741754_3572173503224818553_n.jpg

KAOS'U KURTARALIM!

Merhabalar. Kaos Türkiye'den yurtdışına sahiplendirilmiş, dünya tatlısı, dost canlısı bir köpek. İsveç'te salıncakta sallanan bir çocukla oynamaya çalışırken bacağını ısırmış ve çocuğa birkaç dikiş atılmış. Şimdi çocuğun ailesi şikayetçi olduğu için Kaos yarın uyutulacak.

http://www.petitionhub.org/Dog-Acci...Want-Him-Destroyed-Fight-For-Kaos-Life-t-2023

Kampanya başlattık, bu esas kampanya ve imzaya ihtiyacı var. Buradaki ilk kutucuğa (Full Name) adınızı ve soyadınızı yazıyorsunuz. İkinci kutuya (Email) mail adresinizi yazıyorsunuz. Üçüncü kutuya (Comment) yorumunuzu yazıyorsunuz. İngilizce bilmeyenler sadece "Don't Kill Kaos" yazabilir veya mesajını bana gönderip çevirmemi isteyebilir. En sondaki boşluğa sayı ve harflerden oluşan kodu giriyoruz ve sonra Sign The Petition yazan mavi kutuya tıklayıp imzamızı veriyoruz. //

Türkiye'de başlatılan kampanya 9000+ imzaya ulaştı az önce. Adresi de şu: https://www.change.org/p/alev-imza-lütfen

https://www.kadinlarkulubu.com/dontkillkaos/

grubun adresi çıkmıyor nedense.
grup adını vereyim aradığınızda bulabilirsiniz:

" Hjelp oss å redde Kaos fra urettmessig henrettelse! "

https://polisen.se/.../epost.../E-post-polisen-varmland/...

Burada en üst satıra (Arende) "Kaos The Dog" yazıyoruz. İkinci kısıma (Meddelande) ingilizce olarak neden karşı çıktığımızı anlatıyoruz. Hemen altındaki kutuda e-mail adresini istiyor. Size çalışma saatleri içinde ilgileneceğiz diye mail atacaklar. Dilerseniz Namn yazan kısma adınızı ekleyin ve son olarak en alttaki mavi kutucuğa tıklayıp gönderin (SKICKA) Eğer ingilizce bilmiyorsanız mesajlarını bana ulaştırabilirsiniz ve çevirinizi ben yaparım. Veya sadece "Don't Kill Kaos" yazabilirsiniz.(Meddelande kısmına)

Son olarak twitter'da #dontkillkaos hashtagini yaymaya uğraşıyoruz.

Kaos’un sahiplerinden bir de mesajımız var. Yeni bir banka hesabı açarak, bize para desteğinde bulunmak isteyenler için fırsat oluşturduk. Para doğrudan avukata gidecek. Avukatın saatlik ücreti 1600 isveç kronu, yani 500 Türk Lirası. Bu yüzden mümkün olduğunca çok desteğe ihtiyacımız var.
Bu amaçla kullanılmayan veya artan para doğrudan NOAH kuruluşuna aktarılacak.

Yurtdışından gelecek olan bağışlar için ihtiyacınız olan numaralar şöyle:
BIC : DNBANOKKXXX
IBAN: NO 8912011493694
Not: Gönderinizi yaparken şunları eklemeyi unutmayın: Adınız, gönderi tutarı ve neden gönderinin yapıldığı. Bunu paylaşarak alabileceğimiz tüm desteği almamızı sağlayın! Sizden gelecek her türlü desteğe inanılmaz ihtiyacımız var!
Bir günümüz, büyük umutlarımız ve büyük korkularımız var. Lütfen yardım edin. Sayfalarınızda düzenli aralıklarla paylaşın, insanları arayın, mesaj atın!

benim notum:

belki buraya başlık açmamalıydım bilmiyorum..uzun zamandır burada değilim.fakat madem başlık bir derdim var ve ben burada illa görümcemi anlatmak zorunda değilim
benim derdim de bu. yarın masum bir köpeğin canına kıyılacak.

ha diyebilirsiniz ki çocuğu ısırmış masum değil, o konuda bir fikrim yok.
fakat bizi ısırdı diye bir hayvanın canını almak,sana tokat atanı öldür gibi bir yaklaşım.

Kaos'un fotoğraflarını da paylaşmak istiyorum zararsız olduğunu göstermek için.

11329769_1601867390092212_3225611388525944657_n.jpg

10410281_1601867393425545_1858741390891970147_n.jpg

11140102_1601870993425185_1728764447519222628_n.jpg

21678_1602038613408423_6956333803382229790_n.jpg

11329870_1602038590075092_4509382746380729782_n.jpg

sahibinin mesajı:

My dear Kaos, my dog, bit a boy by accident. He thought they were playing. The boy was on a swing and Kaos wanted to swing with him. The result were some stitches to his leg. The boys parent now want my dog dead. They did a mental test on him and said he didn´t do so well at all of it. This dog has never been away from me, two nights of his life is what we spent apart. Now after almost a week at the kennel they tested him. With minimum human contact and being left alone for the first time of his life. How do they expect him to do perfect? He´s a good dog. He´s always around people. He is with my baby daughter every day, she´s 4 months old. They told me not to worry, that they only kill dogs in extreme cases. He´s NOT extreme!! PLEASE HELP ME!

-

bit a boy by accident
bu cümle yarın "killed a boy by accident" olabilir.. pitbullar karakter olarak saldırganlar ve çok güçlü olduklarından enerjilerini yeterince boşaltamazlarsa böyle istenmeyen sonuçlar çıkıyor. açıkçası o salıncaktaki benim oğlum olsa o köpeğin öldürülmesi için imza kapanyaları başlartırdım. ister kızın ister eleştirin ama bu böyle..

ayrıca bu saatı 500 dolarlık avukat için dünyadaki herkesten para toplama işi bana dolandırıcılık koktu. bunların çok çeşitli örneklerini gördük.

ben imzaladım ama keşke köpeğini ağızlıkla gezdirse. bu ısırma olayı tabiki öldürülmeyi haketmiyor herhangi bir sokak köpeği de ısırabilirdi. uyutmak yerine başka Çözümler bulunabilir. nasıl insan insana bir şey yaptığında bile idam edilmiyor ise sadece hayvan olduğu için yaşama Hakkı elinden alınmamalı.

ben imzaladım ama keşke köpeğini ağızlıkla gezdirse. bu ısırma olayı tabiki öldürülmeyi haketmiyor herhangi bir sokak köpeği de ısırabilirdi. uyutmak yerine başka Çözümler bulunabilir. nasıl insan insana bir şey yaptığında bile idam edilmiyor ise sadece hayvan olduğu için yaşama Hakkı elinden alınmamalı.
Aynen. Öldürmek çözüm olmamalı. O da bir can... ağızlıkla gezdirilebilir. Sahibi para cezası Alsn kaos ölmesin :KK43:

Kaos için çok üzüldüm benim başıma gelse ne olur bilmiyorum oğlumun uyutulacak olması dusuncesi bile korkunç.
Isırma olayı belkide çocugu yakalamak için tutmaya calısırken olmuştur bilemiyorum canavarca hislerle yapacak olsa pitbulların cenelerinin kaç ton bastıgını biliyorsunuzdur ortada bacak bile kalmayabilirdi.
Asla cezası uyutulmak olmamalı, sahibine ceza verilmeli gerekirse ağızlık takmadığı için ama köpek bunun için uyutulmamalı.

İsveç' te her ısıran köpek uyutuluyor mu? Başka sebep olsa gerek.. Salıncakta ki çocuğu ısıran köpek, o resimdekileri de ısırabilir. Olay nasıl oldu, sonrası nasıl seyretti bu da önemli. Hayvan düşmanı değilim tabii , fakat benim çocuğumu ısırsa bir köpek tepkim nasıl olur bilemem...

Hayatimin 10 yilinda iri cins bir kopek besledim, kopegim yasadigi surece ne bir insana ne de hayvana en ufak zarar vermedi ancak buna ragmen ozellikle kalabalik alanlara giderken asla agizliksiz cikarmadim. Cunku kimseyi 60 kiloluk rottweilerimla korkutmaya hakkim yoktu, ve her ne kadar milyonda bir ihtimal de olsa birini tehdit olarak algilayip zarar verme riski vardi ve bu zarar bir labradorunki gibi olmayacakti.

ozetle eger guclu bir kopeginiz varsa onun sorumlulugu tamamen size aittir ve her zaman bir kedinin tirmalama ihtimali oldugu gibi bir kopegin de isirma ihtimali vardir. Bu ihtimali yok sayarak hem kopeginizin hem baskalarinin hayatini riske atarsiniz. Bu insanlar bu sekilde bir risk almislar.

Kaos icin de isirdigi cocuk icin de cok uzuldum ama sahipleri icin uzulmedim ve su para toplama meselesi beni irrite etti.

Sonuçta pitbull, içinde bir canavar yatıyor, birkaç masum kare paylaşmak acındırmıyor onu benim için.. Hayvanları çok severim, beslerim de ama pitbulla karşıyım sonuna kadar.. Doğal bir hayvan değil ki bu, özel olarak üretiliyor. Yok oyun oynamak istiyormuş da yok bilmem ne geçin bunları.. Benim de kaç yıllık köpeğim var ama bu zamana dek ne oyun için ne de başka bir şey birini ısırmışlığı var.

Kendimi bildim bileli evimizde hep köpek oldu. Şu an annemlerde ayrı, bende ayrı köpeğimiz var. Annemlerin köpeği Arjantin Dogo, boyut olarak iri ve görünüş olarak çoğu kişinin korktuğu bir köpek. Oldukça sakindir ki kızıma annem bakıyor bütün gün beraberler, çocuklara karşı da çok tahammüllüdür yine de annem çocuk parkı yakınlarındayken hep ağızlıkla dolaştırır. Risk almaya ne gerek var?

Kısaca sorun ne köpekte ne de karşı tarafın ailesinde, sorun köpeği gezdiren kişinin sorumsuzluğu. Ben kendi köpeğim bile kızıma zarar verse deliye dönerim sanırım, annelik böyle bir ruh hali çünkü. Umarım öldürülmez ama sahibinin elinden alınır, rehabilite olabileceği bir yere gönderilir.

Pitbullar ve Dogolar sanıldığının aksine sakin hayvanlardır ancak bazı kimseler tarafından dövüş köpeği olarak eğitildiklerinden dolayı vahşet haberlerinin çıkması çok normal. Kötü köpek yoktur, kötü sahip vardır deriz hep...

Bu konuda Kaos'un sahibi kötü bir sahip değil elbet ancak dikkatsiz davranmış, yine de çözüm uyutmak değil rehabilite etmek olmalıydı.

Destekliyorum bu kampanyayı...

Ben de köpekleri ve kedileri çok severim ama insanlara ve kendi cinslerine zararlı davranışlar sergileyen bu türe karşıyım.
Sorun hayvanda değil besleyende diye bir şey var ancak bu türde yaratılıştan gelen aşılmaz bir üstünlük içgüdüsü mevcut.
Demekki insanlar bu türleri yetiştirmeyi beceremiyor. Yasaklanmasının da bir sebebi olmalı değil mi?
Benim arkadaşımın vardı 5 sene besledi, 1 aylığına tatile gidip geldikten sonra anlamsız bir şekilde saldırmış. Nedeni? Özlemiş ve sevgisini hırçınlıkla gösteriyor olması. Bilmiyorum bana cazip gelmiyor pitbullar.

Hayvanları Koruma Kanunun 14. maddesinde sanırım pit bull terrier, japanese tosa gibi türlerin beslenmesi, sahiplenilmesi, Türkiye'ye girişi ve reklamı yasak.
Bir çok kez bu türün çocukları öldürdüğü haberini sıkça duyduk.
Ben bir goldenin, papillonun, amerikan cockerin çocuk öldürdüğü haberini defalarca duymadım mesela.

Şimdi yanlışlıkla bir çocuğun bacağını ısırdığı için ölmeyi haketmiyor olabilir ancak şirin gösterilmesi inanılır gibi değil.
Kendi çocuğunuzun bacağını bir köpek ısırmış olsa tepkiniz gayet şiddetli olurdu.

Para kampanyasına ise tamamen karşıyım.
Dolandırıcılık gibi geliyor.

bu cümle yarın "killed a boy by accident" olabilir.. pitbullar karakter olarak saldırganlar ve çok güçlü olduklarından enerjilerini yeterince boşaltamazlarsa böyle istenmeyen sonuçlar çıkıyor. açıkçası o salıncaktaki benim oğlum olsa o köpeğin öldürülmesi için imza kapanyaları başlartırdım. ister kızın ister eleştirin ama bu böyle..

ayrıca bu saatı 500 dolarlık avukat için dünyadaki herkesten para toplama işi bana dolandırıcılık koktu. bunların çok çeşitli örneklerini gördük.
ulan o hayvan sabi lan sabi ha çocuk ha hayvan yazıklar olsun

Sonuçta pitbull, içinde bir canavar yatıyor, birkaç masum kare paylaşmak acındırmıyor onu benim için.. Hayvanları çok severim, beslerim de ama pitbulla karşıyım sonuna kadar.. Doğal bir hayvan değil ki bu, özel olarak üretiliyor. Yok oyun oynamak istiyormuş da yok bilmem ne geçin bunları.. Benim de kaç yıllık köpeğim var ama bu zamana dek ne oyun için ne de başka bir şey birini ısırmışlığı var.

evcil köpeklerin hiçbiri doğal değildir ve özel üretilmiştir yalnız.

O.j. Simpson ' un avukatı daha ucuzdur.
Üzüldüm ama bu davaya bakacak gönüllü avukat bulunurdu biraz arastirilsa.
Adı da kaos yerine barış falan olsaymis.
Şansı bol olsun

Bu hayvana canavar diyenler lütfen aynaya bakalım canavar görmek için. Bu gezegende Homo sapiens dışında canavar yok.
En vahşi hayvan bizleriz.

Son düzenleme:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X