• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Kanuniyi mahkemeye verdi

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.718
698
[FONT=pt_sansregular]
Ba__l__ks__z_1_218804691.jpg

[/FONT]
[FONT=pt_sansregular]

Bursa’da, ‘Muhteşem yüzyıl’ dizisinden etkilenen bir kişi Kanuni Sultan Süleyman hakkında suç duyurusunda bulundu.

Muhteşem Yüzyıl’ dizisinin ardından Şehzade Mustafa türbesi ziyaretçi akınına uğrarken, Bursa Adliyesi’nde de bir ilginç bir olay yaşandı. Hasan Köz (47) aldı vatandaş, dizide Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlu Şehzade Mustafa’yı öldürülmesinin canlandırıldığı sahneden etkilenerek suç duyurusunda bulundu. Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesini isteyen Köz, Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının alınmasını istedi. Uzun zamandır diziyi takip ettiğini ifade eden Köz, “Ben diziyi izliyorum ve bundan çok etkilendim. Kanuni Sultan Süleyman’ın oğlunu boğdurarak öldürmesi sebebiyle adliyeye geldim ve Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundum. Şehzade Mustafa’nın itibarının iade edilmesini ve padişah Kanuni Sultan Süleyman’ın padişahlığının geri alınmasını istiyorum. Dizi beni çok etkiledi” dedi.
Haber8.com

[/FONT]]

diziden önce de vardı tarih. bugüne kadar açıp okumamış diziden öğrenmiş tarihi şimdi de mahkemeye vermek komik geldi bana..
dizinin ardından hemen mahkemeye vermek ünlü olma çabaları gibi geldi bana.. kaç asır geçmiş üzerinden daha önce de verebilirdi, mustafanın öldürülmesi yeni ortaya çıkmadı zira yıllardır biliyoruz bu acı olayı..

İnsanların bir diziyi neden bu kadar önemsediklerini anlayabilmiş değilim, aynı şeyler kurtlar vadisinde de olmuştu bi ara

iki diziden de bi bölüm izleyeyim dedim, sıkıntıdan patlıyordum, çiğdemle bile gitmedi
:27::27:

Son düzenleme:
bunu nette de okumuştum
bi de şehzade mustafaya otopsi bile istemişler :37:
insanlar bi diziyi neden bu kadar ciddiye alıyo anlamış değilim
önce kurtlar vadisinde hayali karaktere cenaze namazı kılanlar şimdi de yüzyıllar önceki şahıslar hakkında dava açanlar
cidden çok komik böyle insanların olması

Keşke şuanda yaşadığımız bu tarihi olaylara da biraz tepki verse,biraz duyarlı olsa sevgili vatandaşlarımız ama yok körü körüne bağlanmışlık var.Geçmişte yaşanan yarı doğru yarı yanlış aksedilen olaylara inanıp,okumadan araştırmadan sadece izlediklerine göre tepki gösteriyorlar ya gerçekten utanç verici bi durum.

Allah akil fikir versin
He canim kanuniden alir padisahligi sana veririz
Neyse cok yorum yapmiyim bana da dava acmasin

Bu ülkede Selçuk Yöntem'in masasına '' Bihter seni aldatıyor '' notu bırakan mı ararsın,
diziden etkilenip Kanuni'ye dava açan mı?
Dertsiz insanlarımız da varmış demek ki.. Allah başka dert vermesin.

Gerçekten çok cahil insanlar var ya. 450 yıldır neredeydiniz peki? Uyduruk kaydırık dizilerle yaşamlarını devam ettiren işsiz insan topluluğu resmen. Tarihin T'si hakkında fikirleri dahi yok. Acınasılar..

Son düzenleme:
Adama bak nasıl da sırıtmış:37::37:ünlü olmak için bunu da yaptılar ya pesss:51:

Hayır bunu ciddiye alan savcı da dava açmış gerçekten. O komiğime gitti benim. :1:

Bir yerde okumuştum: "Türkiye; 70 milyon çalışanı olan bir mizah dergisi." Aynen öyle ya. Kurtlar Vadisi'nde de Oktay Kaynarca öldüğünde gazeteye vefat ilanı verilmişti, her yerde gıyabında cenaze namazı kılınmıştı falan... :27::27:

Hayat bu kadar boş ve anlamsız olmamalı ya

Back