Kanserin artışı

acemicadi

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mayıs 2010
1.433
28
vahide gördüm'den sonra deniz uğur da göğüs kanseri olmuş. kanserin artık çok yaygınlaştığı dikkatinizi çekti mi? eskiden 40 yılda 1 uzaktan bir tanıdığımızın tanıdığının tanıdığının kanser olduğunu duyar vah vah derdik geçerdik. ama şimdi çok yaygınlaştı, resmen grip gibi bi şey oldu. gün geçmiyor ki yakın çevremizden birinin göğüs kanseri olduğunu duymayalım. ki zaten bu hastalığa bir yakalanırsak bu dünyada yapayalnızı bu çağda çekirdek ailemizden başka kimse yok. ne yapmalı, ne etmeli, bu illete yakalanma riskini nasıl düşürmeli, ne yemeli, ne içmeli

Erken adet kanaması,geç menopoza girme,ailedeki kanser öyküsü,hiç hamile olmamış olmak riski arttırıyor.
Ama son zamanlarda bu kansere yakalananlar gerçekten fazla.
Sağlık kurumlarının da bu yönde çalışmaları çok yoğun meme kanseri ile savaş adına.
Sanırım artık sadece yukarıdaki saydığım sebepler harici yaşam tarzımızda kanserleri tetikler oldu.

evet yediklerimiz ictiklerimiz hayatimiz,stress
mutsuzluk vs bunlar tabi ki cok büyük etken.

ama genel anlamda zaten kanser tabi ki cok yaygin...

düsün bak cep tel icin diyorlar sakincali ve buna benzer sekilde hayatimiza hergün bir sürü zehir ekliyoruz modernlik adina....

sigara tüketimi (hertürlü kanser oluşumunda etken bir öğe) kanser sebebi olarak ilk sırada
stres (her hastalığın ortaya çıkmasında rol oynayan bi faktördür bu da)
geç yaşlarda gebe kalmış olmak (ilk gebeliğin 30 yaştan sonra olması)
kalıtım (yakın aile ve akrabalarda meme kanseri öyküsü)
koltuk altı deo ları
parfümü direk cilde sıkmak
yediğimiz katkı madde içerikli yiyecek içeçekler
kullandığımız hormon ilaçları (özellikle östrojen içerikli ilaçlar)
uzun süre radyasyona maruz kalmak
soluduğumuz kirli hava
kullandığımız saç boyaları

..........
daha sayamadığım bir çok etken...
Allah korusun bu hastalıktan...
mücadele edenlere de Allah acil şifalar versin.

ben bi sağlıkçı olarak kanser hastalarıyla ilgilendiğim zaman bile moralim bozulup üzülürken ki etkilenmemek mümkün değil
Allah hastalara sabır versin şifa versin...
ne denilir...

Son düzenleme:
Ben kanser kelimesini okuyunca yada duyunca cok kotu oluyorum walla. Allahim dusmanimin basina bile vermesin. ben 21 yasindayim bazen gogusum ikiside agrir hemen panige girerim acaba baslangicmi yada varmi diye. Yalniz meme yada gogus kanseri nasil anlasilir? o nohut gibi olan sey cok mi sert olur?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…