Onkoloji - Kanser ve Türevleri Kanserden ne zaman şüphelenmelisiniz?

Elif

Onur Üyesi
Pro Üye
12 Temmuz 2006
35.065
30.560
1.123
61
Konya
Cilt:
Renk, şekil ve büyüklüğü değişen, çabuk kanayan veya ülserleşen benler,
İyileşmeyen yaralar varsa,
Ve uzun süreli güneş ışığına maruz kalıyorsanız…
Ağıziçi, Boğaz:
Ağızda iyileşmeyen ağrılı/ağrısız yaralar,
Ağıziçi ve dudakta beyaz veya kırmızı plaklar, kitle veya sertlikler,
Yeni gelişen işitme kaybı veya kulakta çınlama, ses kısıklığı gibi yakınmalar varsa
Ve alkol, sigara kullanıyorsanız…
Akciğer:
Geçmeyen veya karakter değiştiren öksürük,
Kanlı, pis kokulu balgam,
Yeni gelişen ses kısıklığı veya değişikliği,
Göğüs ağrınız varsa,
Sık ve uzun süreli akciğer enfeksiyonu (bronşit, zatürre) geçiriyor
Ve sigara kullanıyorsanız…
Meme:
Göğsünüzde ele gelen kitle,
Meme derisi üzerinde kalınlaşma, çökme veya çekilme,
Meme başından berrak veya kanlı akıntı varsa
Ve ailede meme kanseri hikayesi mevcutsa

Sindirim Sistemi:
Yutma güçlüğü, uzun süren kusma/bulantı,
Uzamış ishal veya kabızlık,
Barsak hareketlerinde düzensizlik,
Koyu renkli veya kanlı dışkı,
Uzun süreli karın ağrısı veya baskı hissi,
Açıklanamayan kilo kaybı varsa
Ve ailede barsak kanseri veya hastalığı hikayesi mevcutsa…
Kadın Üreme Sistemi:
Adette düzensizlik, fazla kanam veya uzun süreli kanama,
Adet dönemleri arasında veya menopoz sonrası kanama,
Cinsel ilişkiden sonra kanama,
Normalden fazla vajinal akıntı varsa
Ve östrojen tedavisi görüyorsanız…
Erkek Üreme Sistemi:
Sık ve ağrılı idrara çıkma,
Kanlı idrar gelmesi,
Yeni gelişen iktidarsızlık,
Testislerde sertlik veya ele gelen ağrısız kitle varsa…

Lenf Sistemi:
Boyun, koltukaltı ve kasıklarda ele gelen, çoğunlukla ağrısız kitleler,
Kilo kaybı,
Gece terlemeleri,
Uzun süren ve açıklanamayan ateşler,
Ciltte nedensiz beliren döküntü ve morluklar varsa…
İskelet Sistemi:
Ele gelen kitle veya şekil bozukluğu,
Kemiklerde şiddetli ağrı,
Hareket kısıtlılığı varsa…
Sinir Sistemi:
Şiddetli ve uzun süreli baş ağrıları,
Çift görme veya görme kaybı,
Yeni gelişen dengesizlik, baş dönmeleri, uyuşma veya felçler,
Şuur bulanıklığı, konsantrasyon güçlüğü,
Konuşma güçlüğü,
Kişilik değişiklikleri varsa…

Yukarıdaki belirtileri gördüğünüz ve hissettiğinizde en kısa sürede bir uzmana danışınız

benim babacımda bu belirtilerden yoktu...

ama kanserden kaybettik...

Takdiri ilahi işte...allah kimseye dermansız hastalık vermesin

okumak bıle etkıledı allahım hastalarımıza şifa versın içindede benım ablamın mınıcık yavrusuna losemı arkadaşlar

Tesekkürler elif kardesim gercekten de dikkat edilmesi gerekli bilgiler ALLAHIM bu hastaligi kimselere vermesin:çok üzgünüm:

okumak bıle etkıledı allahım hastalarımıza şifa versın içindede benım ablamın mınıcık yavrusuna losemı arkadaşlar

ay canım,allah bir an önce şifa versin,benim halamın torunuda lenf kanseri,daha 15 yaşında,çok kötü allah kimseye vermesin.elif teşekkürederim verdiğin bilgiler için bende bir doktora gitsem iyi olur,sinir sistemi ile ilgili verdiğin bir takım bilgileri yaşıyorum bir süredir,önemsememiştim,yorgunluktan oluyordur belki diye düşünüyorum ama yinede kontrol olsam iyi olacak!

arkadaşlar allah hepimizin hastalarına acil şifalar versin.

Babam şu an bu hastalık nedeniyle hastanede senağlama yoğun bakımda... o soğuk odada makinaya bağlıyken, dua etmekten başka elimden hiç birşey gelmiyor senağlama Allahım babama ve bütün zor durumdaki hastalara yardım et

amin zümrütcüğüm..
Rabbim kimseye yaşatmasın kanser denilen illeti...
hastalara şifa versin Allahım...

çok üzüldüm canım babanızı kaybetmenize
Allah rahmet eylesin...
başınız sağolsun..
mekanı cennet olsun inşallah....

benim babamda ilk belirti şakağındaki benin şekil değiştirmesiydi. bunu annem farketmiş babamı uyarmış oynama beninle diye. (ben şehir dışında üniversite okuyordum. doktora git demiş babama ,tabi ki türk erkeklerinin çoğu gibi gitmedi. benlerden akciğere kanser bulaşması daha kolay oluyormuş babamın akciğer kanserinin nedeni belki de bu bendi. bir süre sonra babam cereyanda kalmış, soğuk algınlığı olmuş ve bir türlü iyileşememiş. annemin iknalarıyla doktora gittiğinde ise....((( öldü babacııım

Canım benim başın sağolsun.Allah bir daha sevdiklerinin acısını yaşatmasın
Peki ne kadar süre içinde kaybettiniz babanızı? Soğuk algınlığından iyileşememe süresi kısa mı sürdü?

ailemde hatta sülalemde kanser olmayan yok gibi nerdeyse her daldan bir kanser türevi kapmıs bizimkiler.. + üstüne bide şeker hastalıgı ilave olmus..
buna en buyuk nedne cernobil diyorlar bılmıyorum artık doğruluk payı varmı? hatta teyzem bu cernobılden ölü doğum yapmıs(hatta gectıgımız yıllardada rahım kanserınden rahmı alındı) o yıl sağ doganlarda sakat olmuslar coak azı saglam doğmus.. konuyu nerden nereye getırdım yaww...

şimdilik en tehlıkelısı(aslında hepsı tehlıkeli) dedemın kan kanserı olması doktorların bıctıgı omru bile gectı dedem..Allah uzun versın ınsallah

birde aklıma gelmısken benım babamda hep aman grip olcasm yınee kemıklerım agrıyoo dıyıp ilaç kullandı... bi gitti doktora prostat kanserı konuldu.. 4yıldan berı tedavi goruyor..

dedemde daha once ılık kanserıydi onu atlattı bı seferde kan kanserı oldu

Kızlar son 2-3 gün önce çenemin altında bi beze hissettim, dokunduğum zamanda ağrıyor. Fakat bu akşam iki göğsümünde üstünde koltukaltına yakın bölgemde küçük küçük bezeler ve dokunduğumda aynı şekilde ağrı hissediyorum... Ayrıca çene altımdaki gibi boynumda da birkaç tane bezenin olduğunu farkettim... Buna benzer şeyler yaşayan var mı? Bu konuda yardımcı olur musunz lütfen...

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…