Kanserden dolayi memesi alinan birine yenii yapilabilirmi?

odzimert

Guru
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2007
213
51
298
Merhaba Naci Bey,

Benim halamin bir gogsunde kanser var. Gogsu alinma karari cikti. Bu duruma cok uzuluyor. Ben onun adina arastiriyorum. Kendisi Almanyada oturuyor. Ordaki doktoru gogsunu tamamen almak istiyor. Ben sunu merak ediyorum. yerine gogus yapilabiliyormu? Yapilabiliyorsa ne derece dogallik verilebiyor. Mesela gogus ucu yapilabiliyormu? Diger memeyle buyuk bir fark olusacak haliyle ve bu nedenle diger memede eger istenirse benzetilebilirmi? yardimci olursaniz cok sevinirim.
Saygilar

Merhaba,

Öncelikle geçmiş olsun. Kanser nedeni ile tamamen alınmış hastalarda yeni meme yapılabilir. Öncelikle kanser tedavisinin tamamen bitmesi gerekir. Bu tür ameliyatların uzun bir süreci vardır. Flep yöntemi ile yapılabildiği gibi, meme dokusu expander ile aşama aşama genişletilip daha sonra diğer meme büyüklüğüne benzeyen bir protez de takılabilir ve meme ucu bu işin ehli dövmeciler tarafından çizilebilir.İki memenin birbirine tıpatıp benzemesi mümkün değildir. ama dokjtorlar elden gelenin en iyisi için çabalarlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…