- 7 Mayıs 2024
- 1
- 0
- 64
-
- Konu Sahibi azizegok54
Annem de beyine yapan bir metastaz sonucu cyberknife işin tedavisi oldu acaba ne gibi yan etkileri oluyor annem de çok zayıflıyor ve biraz denge problemi yaşıyor acaba bu cyberknife etkisi miBence doktoru dinleyin. Veya yine başka doktora gidin başka görüş alın. Ama doktordan alın görüşü. Arkadaşımın babası beyin için ışın tedavisi almak istemedi. Olumsuz sonuclari oluyor diye. Sağdan soldan örneklerle. Sonra cenazesinde çok pişman oldu. Milleti dinledik diye. Hatta aynı binada komşuları almış olumsuz sonuclarini da yaşamış ama hayatta hala diye onu örnek veriyordu.
Tek doktorla kalmamaya katılırım ama sağdan soldan örneklerle yol almayın derim.
Aslında ışın tedavisi doğru ellerde yapılırsa gayet güvenilir,başarılı ve yan etkileri de görece az bir tedavi yöntemi. Beyindeki tümörlerde de çok başarılı.Annem de beyine yapan bir metastaz sonucu cyberknife işin tedavisi oldu acaba ne gibi yan etkileri oluyor annem de çok zayıflıyor ve biraz denge problemi yaşıyor acaba bu cyberknife etkisi mi
Ben yaşamadım bilmiyorum ama geçici hafıza kaybı mi demişti o arkadaş hatırlamıyorum. Ama sonradan çok pişman oldular konu komşunun lafını dinledikleri için..belki sonuç aynı olurdu bilemiyorum ama.Annem de beyine yapan bir metastaz sonucu cyberknife işin tedavisi oldu acaba ne gibi yan etkileri oluyor annem de çok zayıflıyor ve biraz denge problemi yaşıyor acaba bu cyberknife etkisi mi
Annem ameliyat olmadı. Crs gibi tekrar beyin cerrahi doktoruna gidicezAslında ışın tedavisi doğru ellerde yapılırsa gayet güvenilir,başarılı ve yan etkileri de görece az bir tedavi yöntemi. Beyindeki tümörlerde de çok başarılı.
Işın tedavisinde asıl problem 2. kez bu tedaviye ihtiyaç duyulmasında başlıyor. Çünkü siz her ne kadar nokta atışlarla hastalıklı hücreleri hedefleseniz de çevresindeki sağlıklı hücreler de bu tedaviden etkileniyor. Ve bu hücrelerin radyasyona belli bir dirençleri var. Bu direnç seviyesi geçilirse, sağlıklı hücreler de ölmeye başlıyor. Ama ben ilk tedavi seansında böyle bir şey olması çok beklenen bir durum değil.
Annenizin yaşadığı denge problemi Işın tedavisinden çok ameliyat ile ilgili bir problem olabilir diye düşünüyorum ( tabi doktoru daha iyi analiz edecektir). Sonuçta tümörün olduğu bölge ameliyat sonuçlarının ve bıraktığı hasarın temel belirleyicisi.
Anneniz için başka doktorlardan görüş alabilirsiniz. İstanbul’da çok iyi doktorlar var.